Liten paus

Jaha, då sitter man på jobbet igen... Just nu är det en stund lugn o ro innan det bryter ut igen. Fast jag klagar inte, älskar att jobba natt! Det passar mig som handen i handsken, dessutom har har inga so helst problem med att sova på dagarna. Hoppas bara att jag får fortsätta även efter nyår...

Amelias ledighet från dagis börjar äntligen gå mot sitt slut. Hon klättrar omkring på väggarna hemma nu och behöver verkligen komma tillbaka till dagis! Även Tove börjar bli redo för sin dagisstart. Hon går riktigt stabild nu, till och med springer! Hoppas bara hon kommer älska dagis lika mkt som sin storasyster:)

Har funderat på hur jag ska göra med min lilla hund, har ju haft funderingar på att kanske ta en kull med valpar till våren. Nu har jag iallafall bestämmt mig för att mentaltesta henne samt röntga hennes höfter. Då får jag iallafall veta om hon är ok att avla på eller ej. Sen gäller det att hitta en hanne till henne, det finns ju inte så många landseer in Sverige... Komiskt nog finns den en bara 10 min hemmifrån, en unghanne. Vet inte alls om de skulle vara intresserade av att para, men det tål att undersökas. Dessutom är det mkt jobb med valpar, måste forska lite i hur rasen fungerar vid valpning om de har svåra valpningar osv. Vi är åtmindstonde jätte nöjda med MIllan och ångrar absolut inte att vi köpte henne, hon är helt underbar. Funkar jättebra med barnen och Meja och hon trivs jättebra ihop. Jag har helt klart hittat min ras!  
Kram

Alla på en gång

Varför ska allt köra ihop sig på en o' samma dag?? Igår ringde jag och skulle beställa tid till Millan hos "frisören". den första tiden hon hade var på tisdag nästa vecka kl 15.00 så den tog jag. Därefter ringde jag SESAM-mottagningen, har bestämmt mig för att sätta in en P-stav, och när tror ni de hade tid? Jo, på tisdag nästa vecka, kl 14.20! Dessutom ska jag jobba tisdag natt... Blir trött bara av att tänka på det. Men vad gör man? Biter ihop och ser glad ut...

Har gått och dragit länge på den där staven nu. Har haft lite svårt att bestämma mig för om jag ska plåster eller stav, men insåg att staven innebär minst kom-i-håg; den håller ju i tre år. Dessutom har jag haft en innan och den funkade utmärkt. Som alla kanske fattar planeras det inga fler barn i den här familjen, tycker att tre räcker alldeles utmärkt. Fast visst saknar man stora magen ibland, det är något visst med en stor rund magen (så länge det bor någon där inne!) Känner ändå att den tiden är förbi, nu ska jag njuta av mina underbara flickor!

Kram

Baksmälla...

För första gången i mitt liv är jag bakfull... Inget jag är ledsen att jag tidigare missat! Visseligen hade vi kul igår, men om det var värt en baksmälla är jag inte så säker på. Det var iallafall mkt folk i öltältet igår. När vi kom vid 22-tiden var det lite lagom, men sen droppade de snabbt in. Hälften var såna man inte kände och andra hälften såna man inte ville känna:) vi drog oss hem ganska tidigt, skulle ju cykla ända till Hensmåla! Det kändes inte så långt när vi cyklade in till Tingsryd, men vägen hem var som en evighet. Det hjälpte förstås inte att jag hade ont i fötterna, inget lyse på cykeln och skulle ha med två drönare (Fredrik o Anders) hem:)

Idag har vi tjuvfirat Toves födelsedag. Det blev först en tur på marknaden och sen tårta i Göljahult. Nästa vecka blir det firande på riktigt när hon fyller. Tänk att hon redan är 1 år! Var tar tiden vägen??

Skickade in papper med ansökan till en utbildning i höst. Har tänkt läsa till specialundersköterska med inriktning på äldre. Utbildningen är på distans så meningen är att jag ska jobba som vanligt. Min chef blev inte jätteglad när han hörde att jag skulle plugga, men han ändrade sig när jag sa att det var på distans. Han tyckte nog det var lite konstigt att jag sökte skola när jag äntligen får jobba på natten, något jag tjatat om hur länge som helst. Nu håller vi bara tummarna för att jag kommer in! Har även tänkt söka till barnundersköterkseutbildningen nästa år....

Nu ska vi fixa lite mat och sen blir det en välförtjänt kväll i soffan.
Kram

Förkylning:(

Blä, jag avskyr att vara sjuk. Vaknade idag vid kl 15 (har jobbat i natt) och mådde pyton. Halsen kändes som ett sandpapper, kroppen som spagetti och huvudet som en bomb... Tryckte i mig ett par alvedon och somnade om en stund. Typiskt att man ska behöva bli sjuk just nu! Ikväll är det ju marknadsdans o allt....

Idag och i morgon är det Tingsryd marknad, så Fredrik och barnen åkte dit en stund idag när jag sov. Amelia haade åkt karuseller och var sååå lycklig! Mkt folk som vanligt trots att vädret inte är på topp. Själv hoppas jag kunna ta en tur dit i morgon men vi får väl se vad som händer med förkylningen. Dessutom ska vi fira Toves födelsedag i morgon. Hon fyller ju egentligen inte fören den 5/8, men vi delar upp firandet lite så det inte blir så mkt folk.

Längtar till jag får hem min Orbitrek, känner mig verkligen motiverad till att börja träna. Dessutom tänkte jag testa om mitt knä klarar av lite ridning, så samona ska få komma ut i skogen en runda i veckan. Hon är ju inte riden sen hon åkte på betäckning i maj, hoppas hon sköter sig...
Bestämde mig idag för att sätta försiktiga mål för att bli av med mina extra kilon; 7 kg fram till jul. Vet av erfarenhet att det aldrig lyckas med att sätta för höga mål... Skulle det gå fortare är det ju bara en stor bonus!

Nu väntar duschen och sedan lite fixande innan vi ska lämna barnen hos farmor o farfar. De ska sova där till i morgon medan vi är ute och svirar:)
Kram


Nu jäklar!

Nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort något jag funderat på i flera månader; jag har köpt en Orbitrek! För er som inte vet vad det är är det en träningsmaskin, typ cykel fast för armarna oxå. Min mamma köpte en sådan för att tag sedan och efter jag provade den i torsdags var jag fast. Jag bara måste ha en! Fick lite ångest när jag såg priset, men va tusan. Ska man bli fin får man lida pin...
Så, nu börjar alltså mitt nya liv. Mitt mål är att få tillbaka den kroppen jag hade innan Tove föddes, vilket betyder ner ca 7 kg. Det är faktiskt lite konstigt, efter att vi hade fått Amelia hade jag inga som helst problem att komma tillbaka till den vikt jag hade innan graviditeten men nu har det verkat helt omöjligt. Beror antagligen på att då hade jag minst två hästar som reds varje dag och nu har jag inte ridit lika mycket. Många tror inte att det är så bra träning att rida, men det är det! Jag märker det nu när jag har varit "konvalecent" i ett par veckor (pga mitt knä) och inte kunnat rida alls. All min kondis är borta och musklerna är nästintill obefintliga...
Men det ska bli ändring på det nu! Nu undrar säkert många varför man måste köpa något dyrt träningsredskap iställer för att ut och promenera eller springa? Då vet inte ni hur ont om tid man har med två små barn, sex hästar, två hundar, ett stort hus och en man(!). Tiden räcker helt enkelt inte till... När man väl är färdig för kvällen är det inte särskillt lockande att ta på sig träningsskorna och ge sig ut! Dessutom hata Fredrik att springa och då passar Orbitreken honom perfekt!

Just nu har jag en lugn stund för mig själv, Fredrik o Amelia har åkt o fiskat och Tove sover. Funderar på om jag ska gå ut och klippa gräset, tycker det är ganska avkopplande. Eller så ska jag inta ryggläge i soffan en stund:)

Kram


Datakrångel

Jag blir så matt! I onsdags skrev jag ett jättelångt inlägg om att man börjar bli gammal när man gillar rödvin, när allt plötsligt försvann. Jag blev så besviken att jag tryckte av datorn o har inte öppnat den fören nu. Inte för att det var något viktigt men det tog en stund att skriva och jag var ganska nöjd över mitt inlägg. Surt!

Nu till något roligare; ikväll blir det grillafton i Göljahult. Vi har grillat alldelses för lite i sommar, vädret har liksom inte tillåtit det. Nu blir det iallafall av ikväll tillsammans med goda vänner. I onsdags var vi hos Daniel o Lotta, och då hade Lotta gjort en potatissallad som var sååå god! Tänkte jag skulle försöka göra den idag, tillsammans med flintastek o ribbs. 

Tove går riktigt bra nu. Hon och Amelia tävlar om vem som kan springa snabbast igenom hallen. Amelia vinner förstås men Tove är lika glad för det:) Amelia börjar längta tillbaka till dagis nu, kan inte förstå varför hon måste vara hemma en hel vecka till. Hon är så spänd nu när hon snart ska börja på "stora" dagis. 

Igår var vi i stan och letade kläder. Tänkte jag skulle ha något nytt till marknaden på måndag. Då blir det utegång! Hittade faktiskt en hel del, mest nöjd är jag över mina nya skor:) 
Nu blir det lite snabbstädning innan gästerna kommer!

Kram  

Jäsp...

Hur trött kan man vara? Jag är helt slut! Jobbade inatt och var hemma vid halv åtta. Gick raka vägen till sängen, men somnade inte fören kockan var närmare halv nio. Klockan 1 väckte Fredrik mig och sa att Anna och Samona var på ingång, så det var bara att stiga upp. Gick och la mig igen en stund när Anna och Beata hade åkt, då var klockan nästan 5. Vid sju ringde klockan och det var dax att stiga upp igen och göra sig iordning för jobbet... I morgon ska jag sova hela dan!!

Som sagt, idag kom Samona entligen hem. Hon ser jättefin ut, om än lite rund om magen:) Nu hoppas vi bara att hon är dräktig, ska kolla henne om ca två veckor. I övrigt mår alla hästarna bra, Stina trivs jättebra med Donna och ponnierna är tjocka o fina.

Nu ska jag plocka ihop mina saker till jobbet, gå ut med Millan o äta lite. Nattinatt o sov så gott!
Kram

Alldelses för tidigt...

Varför ska man bli väckt kl 6? Det kan inte vara hälsosamt att stiga upp så tidigt... Tove däremot tyckte nog att det var alldeles för sent. Hon vaknade redan halv sex o var inte alls trött mer. Fast egentligen ska jag inte klaga; våra barn har alltid sovit mkt bra. De vaknar sällan innan halv åtta o går o lägger sig vid halv åtta på kvällen. Men det gör inte att man är mindre trött när de väl vaknar tidigt! Tur att man får sova ett par timmar i em, börjar jobba i natt efter min otroligt långa semester (!).

Igår var Fredrik, Anders o jag på bio. Eftersom jag är ett stort Harry Potter-fan såg vi så klart den senaste HP-filmen; Harry Potter och Halvblodsprinsen. Självklart är inte filmen lika bra som boken, men den får ändå godkänt. På et ställe i filmen blev man så överraksad att hela biosalongen hoppade två meter över sina stolar:)

Tove springer omkring som en galning igenom hela huset. Hon är så glad över att hon kan gå. Försökte ladda upp en film på henne, men det gick inte så jag lägger den på hemsidan istället.
Idag blir det till att fixa lite här hemma, trädgården börjar se ut som en djungel och huset som ett katastrofområde (fast det gör det ju oftast...). Ska som sagt jobba i natt så eftermiddagen ska tillbringas i sängen. Tänkte försöka få Fredrik att göra något kreativt med barnen under tiden.Vi får väl se om det lyckas....
Kram

Hemma igen

Då var man hemma igen efter fem underbara dagar. Fem dagar av shopping, hästar, alldeles för mkt vin och massor av kul! Det är egentligen ganska konstigt, hur kan man betala massa pengar för att bo i en pytterliten låda (husvagn) tillsammans med ytterligare tio personer? Till på köpet i total missär, där man delar toalett o dusch med ca 1000 andra personer? Och kalla det semester??? Men fy tusan vad kul man har! Kan ju inte direkt säga att man är utvilad, men vad gör det? Veckan i Falstero är helt klart årets höjdpunkt, med allt vad det innebär. Dessutom är det skönt att komma hem efteråt, till barnen, hästarna o hundarna. Och min egna säng! Millan blev så glad när vi kom hem att hon höll på att välta hundgården...

Amelia o Tove har haft det jättebra hos mormor o morfar. Igår var de en runda på Ölands Djurpark där de badade i vattenlandet. Amelia var måttligt intresserad av djuren, men badet var desto bättre! Tove går jättebra nu, har övat när vi var borta. Det är inte klokt vad de ändrar sig på bara ett par dagar, Tove ser så stor ut nu:)

Nu ska jag packa upp allt jag handlade, vilket som vanligt var alldeles för mkt... Ta hand om en del av tvättberget och mysa med min hund.
Kram

Allt redo

Nu är allt packat och klart. Har säkert som vanligt glömt hälften, men vad gör det? Man har ändå alltid för mkt saker med sig. Det viktigaste är iallafall med; bikinin, vinet och pengar, sen klarar man sig alltid:)
Värre är det med barnens packning. De behöver ombyte för alla väder, välling till Tove, vagn, cykel, tandborstar och gud vet vad. Hur kan någon som är så liten behöva så mkt saker?? Nåja, mormor fixar säkert det som fattas!

Sitter just nu o tittar på "Harry Potter - Fenixordern". Jag är barnsligt förtjust i Harry Potter, har alla böckerna och alla filmer som kommit ut. Egentligen gillar jag de flesta typer av film, allt från "Sagan om ringen"-filmerna till "Änglagård" och Sällskapsresorna. Det jag gillar minst är filmer som bara går ut på att döda varandra, utan egentlig handling. Fredrik är av en helt annan åsikt. Han gillar alla filmer som innehåller pang-pang och våldsamma biljakter. Fast kärleken för Harry Potter delar vi.

Nu ska jag döda en del av det ofantliga flugbeståndet som just nu är koncentrerat till vårt hus (fattar inte var de kommer ifrån!) Sen bär det av till sängen och en god natts sömn så man är utvilad infor morgondagen.
Nattinatt

Nedräkning

Nu börjar nedräkningen, imorgon åker vi! Ska bli så otroligt skönt. Egentligen skulle det nog inte spela någon roll vart vi åker, bara man kommer i väg några dagar. Känns som det har varit lite för mkt senaste veckorna...
Men nu ser vi ljuset på tunnlen! Har börjat ta itu med all packning nu, det blir ju en hel del när man ska på olika håll. Amelia o Tove måste ju ha sina saker med sig och vi våra. det är svårt att veta vad man ska ha med sig, allt beror ju på vädret. Visserligen har de lovat fint väder men man kan ju aldrig veta...
Dessutom är det ju en massa saker som måste fixas här hemma innan vi sticker. Har ordnat hundvakt och hästvakt, någon som vattnar blommorna om det behövs och...

Nej, nu måste jag återgå till packningen. Skriver en snutt i kväll om jag orkar,
Kram

Semester!!

Så har man äntligen semester. En hel välförtjänt vecka... Skämt o sido, Kände att jag inte behöver så mkt semester just nu, har ju varit hemma i 1,5 år. Tänkte ha ett par veckor till hösten istället. Men visst känns det skönt med lite ledighet iallafall. På tisdag bär det av till Falsterbo o innan dess är det som vanligt en miljon saker som måste fixas... Ska köra Donna till sin fodervärd i morgon, ta hem Schex o Mia, fixa hundgården, sätta staket o en massa annat.

Ikväll blir det avskedsfest för kerstin. Hon flyttar till Norrland i augusti och självklart förtjänar hon ett ordentligt firande. Känns lite konstigt att inte ha henne så nära längre, men man vänjer sig väl. Förhoppningsvis kommer hon hem o hälsar på ibland:)

Tove har börjat gå på riktigt! Idag gick hon 15 steg!. Tänk vad stolt man kan bli över något så litet. Det är inte klokt vad tiden går fort. Om ett par veckor börjar Tove på dagis o Amelia ska byta avdelning till "de stora barnen". Kan inte riktigt fatta att hon snart fyller fyra år...  

Nu ska jag gå o duscha o göra mig iordning inför kvällen.
Kram

Äntligen lite tur!

Donna är dräktig!! Kollade henne idag på 17 dygn och där fanns en pytteliten bebis (syntes såklart bara som en blåsa). Tyvärr varade inte lyckan så länge eftersom Schex inte var dräktig nu heller. Planen är nu att byta hingst på henne. Vad valet blir vet jag inte riktigt ännu, hon ska kollas på fredag så det blir att fundera tills dess.
Nu ska jag göra mig iordning för jobbet.
Kram

Suck...

När jag vacknade idag (har jobbat i natt) öste regnet ner. Min underbara sambo upplyste mig om att vädret hade varit strålande med sol o värme hela dan o att regnet hade kommit ca 5 min innan jag vaknade! Det är visst meningen att jag ska se ut som ett lik hela sommaren...

Jag börjar faktiskt bli ganska trött på alla dåliga nyheter nu; inget av våra ston är dräktiga ännu, bilen mår dåligt o behöver åka till verkstan, vi måste byta vår avloppstank eftersom den inte är godkänd, frysen går på sista versen och jag är urfattig! När kommer min tur?? Varför har inte jag någon rik avlägsen släkting som dör o ger mig ett stort arv?? Nåja, allt är ju faktiskt inte bara dåligt. Vi är friska, huset har inte brunnit ner, jobbet känns säkert och Millan är världens goaste hund:)

Satt innan och försökte göra min blogg lite mer personlig (utseendet), men kunde inte komma på hur man gör! Finns det bara förinställda mallar man kan använda? Skulle oxå ladda upp några bilder, men då ville inte datorn vara med! Får väl försöka prata lite snällt med den o försöka lite senare.

Tove har kommit i trottsåldern innan hon ens fyllt 1 år! Hon blir arg som ett bi när hon inte får som hon vill och om man tar saker ifrån henne bryter hon ihop. Hon har väl antagligen sett hur storasyster gör...  Men hon är oxå väldigt duktig. Har just kommit på hur kul det är att göra saker själv, så som att äta, klä av sig kläder och blöja... "Kan själv" är det värsta uttryck jag vet! 

Nu ska jag borsta min hund (hon har en helt otrolig päls!) och titta på "Real Houswives". 
Kram 

Millan



Här har vi vår nya stjärna! Vacker som en dag o lika snäll som självaste Bamse!

Mätt o go'

Hemma efter en jättetrevlig kväll! God mat, trevligt sällskap o ösregn (fast ganska mysigt när man sitter inne). Efter middagen blev det kaffe o prat hos Fredriks föräldrar. Kvällen var mkt uppskattad av alla, även om det blev en sista-sekunden-ändring. Barnen skulle ju vara hemma med Thess o Sören, men så blev det inte. Thess har drabbats av någon mystisk ögon-åkomma (hela ögat är alldeles igensvullet!), så det blev en tur till jousläkaren för henne. Därför bestämde vi att ta barnen med oss o det gick faktiskt över förväntan! Både Amelia o Tove uppförde sig jättebra fast att de var dödentrötta, somnade så fort vi satte oss i bilen... Det är inte särskillt lätt att sitta still när man är tre år o har benen fulla av spring:)

Eftersom stackars Millan inte kommer in i hundkojan fick hon vara i stallet när vi var iväg (det ösregnade när vi körde), vilket hon inte var särskillt nöjd med. Blev minst sagt överlycklig när vi kom hem! Till hennes stora besvikelse bestämde vi att hundarna nog har det bättre i hundgården inatt, då det är ca 35 grader innomhus... Meja däremot blev desto gladare. Nu kan vi ju busa hela natten, tyckte hon. Undra vad Millan tycker om det...:)

I morgon bär det av till Flyinge med Delicato som ska hem till Erik. Eftersom jag inte kan rida med mitt knä på ett par veckor bestämde vi att det var bättre att han åkte hem ett tag. Detta passade Erik bra eftersom hans tävlingshäst ändå skulle vila. När oxå Donna åker till helgen blir det lite tomt, från sex hästar till bara tre... Tur att Samona snart kommer hem! Nu hoppas vi bara att Schex o Donna är dräktiga på onsdag när det ska kollas...

Nu lockar kudden, tänkte försöka komma iväg tidigt i morgon för att slippa den värsta värmen.
Kram

Ny hund:)

Har varit o hämtat "min" nya hund idag!! Det är så klart hela familjens hund, men eftersom jag säger att Meja är Fredriks så får väll Millan vara min:) Hon är en riktigt liten o behändig hund...NOT! 70 cm hög och väger ca 60 kg. Varför ska man ha små hundar? Då kan man lika gärna ha en katt!
Nu ska jag gå o duscha innan vi ska åka till Karlskrona.
Kram

Ullared

Jag vet att jag är urdålig på att uppdatera bloggen, men det är lite mkt just nu. Har jobbat i veckan o idag var Fredrik o jag i Ullared o shoppade:) Inte särskillt bra fär mitt stackars knä men vad gör man?? Kan ju inte gå i långbyxor i denna värme... Hittade faktiskt riktigt mycket, både till mig själv o barnen. Även Fredrik gjorde en hel del fynd. Kände att det inte var jättelämpligt för Amelia o Tove att åka med så de har varit hos farmor o farfar sen igår. Nu sover de gott o vi sitter i soffan o dricker vin. Det har vi förtjänat!

I morgon blir en hektisk dag. Vi börjar med att åka till Perstorp för att titta på en hund; en Landseer-tik på tre år. Jag saknar verkligen en hund som kan vara med ute (Meja har alldeles för mkt jakt i sig), men känner att vi inte har tid med en valp. Hittade den här skönheten på blocket o hoppar verkligen på att hon ska vilja bo hos oss:))
Efter hundbesöket måste vi hinna flytta hästar o fixa lite staket innan det bär av till Karlskrona för middag med föräldrarna. Vi har bjudit ut mina o Fredrikt föräldrar på middag som tack för att de alltid ställer upp när vi behöver barn- eller djurvakter. Restaurangen vi ska till heter " 2 rum o kök" och har världens godaste foundy (stavas det så??). Ska bli så gott!! Rekommenderar verkligen alla att åka dit o äta, ni blir inte besvikna. Eftersom det inte direkt är någon barnvänlig mat så ska Amelia o Tove stanna hemma med världens bästa barnvakter; Thess o Sören. Man måste ju utnyttja gudföräldrarna ibland (Toves):). Det blir garanterat inga bekymmer eftersom Amelia älskar Thess över allt annat på jorden.
Nu ska jag fylla på mitt vinglas o njuta av en bra film!
Kram


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!