Vinterbilder:)






SNÖ!!

Äntligen har det kommit snö! Just nu är allt underbart vitt och ljust, istället för mörkt och skitigt. Jag vet att om ett par veckor har jag tröttnat på snö och gnäller på kylan, men just nu känns det mer än välkommet.
Man kan väl knappast kalla den gångna veckan för lugn och harmonisk: vi har snart kvalificerat oss till "Grannfejden" tillsammans med våra nya grannar...
Historien är ganska lång och invecklad så det tänker jag inte tråka ut mina kära läsare med, men den här gången är det faktiskt INTE mitt fel.
Nu ska ni få höra något helt otroligt; jag har börjat handla julklappar! Jag tillhör den färgglada skaran som dagen innan julafton panikhandlar alla julklappar, snor in dem i papper och krafsar ner "GOD JUL". Men inte i år! Faktiskt är mer än hälften redan klara och den andra hälften är planerad. Känner mig riktigt vuxen;)
En rolig sak som hände idag; när hästarna skulle gå ut på morgonen fick både Corinne och travaren panik - det stod en isbjörn i hagen brevid! Båda två blev livrädda, tryckte upp sig i hörnet längst bort från grannhagen och glodde med stora ögon. När isbjörnen desssutom började röra på sig höll de på att krypa ur skinnet. Isbjörnen, som egentligen var en översnöad minishettis, trodde nog inte de var riktigt kloka:)
I morgon är planen att jag och barnen ska baka lussekatter och ev pepparkakor samt adventspyssla lite.
Nu väntar "Greys" och en kopp kaffe.
Kram

18 nov

Just nu känns livet inte särskillt kul...
Jag var hos läkaren idag med mitt knä, som pajjade totalt i går, och fick strikta order om vila. Hur lätt tror ni det är att vila med två vilda barn, sju hästar och två hundar? Precis...
Tur för mig har Fredrik sin lediga vecka nu och kan vara hemma och hjälpa mig, eller slava som han kallar det;)

På lördag är det återigen dax för barndop, känns som vi inte gör annat än springen på barndop just nu. Fast det är ju ganska trevligt iallafall:) Den här gången är det min minsta kusin, Cassandra, som ska döpas. I morgon kväll har Fredrik och jag biljeter till den nya Harry Potter-filem (har sett alla de andra på bio) och jag hoppas verkligen vi kan gå. Barnen ska vara hos farmor och farfar ett par timmar, vilket alltid är uppskattat (av barnen iallafall...)

Ang. renoveringen av övervåningen börjar den faktiskt bli klar. Barnens lekrum är nu klart och blev riktigt bra, sovrummet börjar ta form så nu väntar bara en inköpsresa till IKEA där bl.a. ny sänggavel ska införskaffas. Jag har hittat precis en sån jag vill ha, återstår att se om mannen godkänner den;)
Kram

Bilder

Här kommer lite mer bilder från övervåningen:)



Barnens lekrum (det var städat på morgonen...)






Mitt blivande kontor (Toves gamla rum)



Hallen som gud glömde...



Tove och Amelias sovrum



Två äppelätande troll i soffan:)

Sovrummet:)

Nu är färgen och tapeterna på plats i sovrummet:) Jag är så nöjd! Visserligen är det en del kvar; lister ska upp, nytt golv ska läggas in och en ny säng ska inhandlas, men det börjar iallafall arta sig.
Även barnens lekrum börjar bli klart. Vi har fått in alla saker så nu är det bara lite finlir kvar:) Värre är det med kontoret...
Där står fullt med kartonger, högar med papper och pärmar och kassar i en salig röra. Men, men, det blir nog klart så småningom det oxå;)
Det viktigaste var att få klart barnens lekrum till Amelias födelsedagskalas, annars vet jag inte hur vi skulle få plats.

Bilderna är inte så bra, men man ser iallafall tapeten och färgen på väggarna.



Fondväggen (grå botten och silverträd)



Fondväggen och färgen på övriga rummet



Ett fruktansvärt rörigt sovrum...

Lovar att lägga in mer bilder när det är helt klart!
Kram

Målning

Nu är första strykningen i nya sovrummet avklarad:) I går körde vi till Tingsryd för att inhandla färg, tapeter och klister. Så klart fanns inte tapeten vi hade bestämt oss för, men det fanns en annan som var ännu snyggare! Så, med bilen full åkte vi hem för att sätta igång. Eller, rättare sagt, JAG satte igång. När det gäller färg och Fredrik är det ingen bra kombination...
Hur som helst tog det ett par timmar, men bra blev det. Nu väntar andra strykningen och på söndag kommer mor och far för att sätta upp tapeterna. Ska bli så skönt när det blir klar!
Bilder kommer när det är klart:)
Nu är det dax att packa in barnen för färd till dagis och sen ska jag sova ett par timmar innan jobbet:)
Kram

Jäkla bogg!

Skrev precis ett gigantiskt inlägg och när jag skulle puplicera det så POFF! var det borta...
Får se om jag orkar skriva om allt eller det blir en förkortad version.
Fick skäll av Helena för att jag är så dålig på att uppdatera bloggen; ber om ursäkt och ska försöka bättra mig:)
Här kommer en snabbgenomgång av de gångna dagarna:

Fredag; 
x Id-märkning av Cokie - hon skötte sig utmärkt och det var en stolt uppfödare som åkte därifrån!
x Besök av fam. Wall - barnen lekte och hade jättekul medans vi pratade skit och drack kaffe;)

Lördag:
x Hund uppsprättad av vildsvin - svärfars hund fick åka till djursjukhuset med ett djupt sår precis vid hjärtat. Klarade sig dock bra med tratt på huvudet, stygn och en dreneringsslang. Är inte precis lycklig över situationen;)
x Försenad Halloweenfest med utklädda barn, god mat, vin och trevligt sällskap:) Dagen till ära hade jag ansträngt mig och gjort stek!

Söndag:
x Växjös Internationella Hundutställning - massor av fina (och mindre fina) hundar. Titta såklart extra på Landseererna som ställdes denna dag, där fanns både en från samma uppfödare som Millan och en med samma pappa. Den med samma pappa var väldigt lik Millan och fick dessutom cert! Finns kanske hopp för Millan oxå?
Dagens kommentar:" Mamma, titta där är dammtussar med ben!"
x Pizza och jobb...

Måndag:
x Sova, simskola och jobb

Ja, det blev verkligen en snabbgenomgång!
Vad händer annars då? Jo, vi håller på att renovera vårt sovrum, men nu börjar det brinna i knutarna. På söndag kommer mamma och pappa för att hjälpa oss tapetsera fondväggen. Innan dess ska det spacklas, slipas och målas vilket måste göras i morgon eftersom det är enda dagen vi är lediga. problemet är bara att vi inte ens köpt hem grejerna ännu...
Planen är att skicka Fredrik och barnen till Växjö i morgon för att köpa färg medans jag spacklar och slipar. Vi får se hur det går.
Idag får jag äntligen på vinterdäcken på bilen, inte en dag för tidigt! Har faktiskt investerat i ett par ordentliga dubbdäck, har ingen lust att köra odubbat efter förra vintern;( Nackdelen är att jag inte har dubbdäck på släpet.
Ikväll ska vi avtacka en jobbarkompis så nu hoppas jag bara Fredrik hinner hem i tid. Ibland hatar jag hans jobb eftersom man aldrig vet när han kommer hem! Önskar ibland at than hade ett kontorsjobb, 7-16, men det är ju inte riktigt hans grej.
Kram


Full fart av i galopp:)

Torsdag betyder ridlekis, idag var inget undantag. Eftersom jag har glömt besiktiga hästsläpet fick Lillebror stanna hemma och Amelia red i stället Carmenzita; en pigg och glad shettis. Eftersom Carmenzita är just pigg fick Amelia rida först och sken som en sol. På slutet av lektionen fick de galoppera, vilket såklart var uppskattat:)
På vägen hem blev det som vanligt ett stopp på Preem för korv, passade på att ta hem lite mat åt stackars skadade Fredrik...
Skadade Fredrik ja, i morse när han skulle gå ut med hundarna trillade han ner från altanen och stukade foten ganska illa. Så nu ligger han mest i soffan och jämrar sig;)
Kram

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!