Storm??

Snart måste jag nog gå ut och surra fast huset i marken! Det blåser minst sagt storm ute och träden gungar oroväckande nära huset...
Hade tänkt få några timmars sömn i em, men icke. Det verkar vara en av de sällsynta dagarna när John Blund inte vill infinna sig:( Jag får väl trösta mig med att jag kommer sova desto bättre i morgon! Mojje har iallafall varit här idag och slagit på Corinne skon igen så nu får vi hoppas det siter på till torsdag när Emelie kommer och rider Nafna så vi äntligen kan rida ut tillsammans.
Medans jag har legat och snurrat i sängen i em har jag kommit på massor av roliga projekt att göra här hemma! Fast jag ska checka dem med Fredrik innan jag anslöjar mina planer. Känner jag min man rätt så sågar han hälften, idiotförklarar 1/3 och förkastar resten...
Nu väntar jag på att resten av familjen ska komma hem. Amelia och Fredrik ska åka till ridlekis medans Tove får stanna hemma hos mig och mysa:)
Kram

Hästbilder



Lillebror med sin "Hannibal"mask



Utomjordingen Nafna (egentligen är täcket MYCKET grönare, men som tur är syns inte det...)



Världens coolaste 4-åring Corinne!



Måndag hela veckan

Måndag igen, hur kunde helgen gå så fort?? Hur som helst har vi haft en bra helg även om den som vanligt inte blev riktigt som vi tänkt oss. Hann iallafall med tippen i lördagsmorgon så kan man faktiskt komma in i vårt garage:) Övriga dagen bestod av städning och annat småbestyr innan vi styrde nosen mot Linneryd och den årliga grisfesten med jaktlaget. Grillat vildsvin med massa tillbehör stod på menyn tillsammans med trevligt umgänge och massor av skratt. På söndagsmorgonen var det meningen att Emelie och jag skulle ridit ut, men Corinne hade lyckats trampa av en sko så Emelie fick istället sällskap av Amelia och Lillebror. Nafna älskar verkligen att få komma ut i skogen och en bättre häst att rida ut på får man leta efter; hon är så cool!
Efter ridturen var det smörgåstårta i Flislycke som gällde och på em kom min mor och co hit på fika. Dagen till ära hade jag faktiskt bakat!
Nu är det strax dagis som gäller + utvecklingssamtal för Tove sen ska jag sova en stund innan jobbet i natt.
Kram

Två sprängballonger...

Det var just vad som mötte mig när jag åkte för att titta till Samona och Nickan på betet idag. Gisses vad de har ätit! Samona vaggade fram som om hon vore högdräktig och Nickan har mångdubblat sitt midjemått på bara ett par dagar:) Hur som helst verkar de gilla sin hage, de stod och myste under en stor ek när jag kom. Frågan är bara om det går att få hem dem när Nickan ska dräktighetskollas nästa vecka...

Nafna har lugnat sig med kliandet så ikväll får hon gå ut i sitt nya "aliengröna" exemtäcke för att komma in igen imorgon bitti. Emelie kommer så vi kan rida ut tillsammans i morgon, första gången för Corinne tillsammans med en annan häst; håll tummarna för att hon inte får spelet. Fast jag kan inte i min vildaste fantasi förstå hur den hästen skulle kunna få spelet för nånting, hon är lugnet själv! Dessutom har hon ju tryggt sällskap av Nafna som inte rubbar en min oavsett vad som händer:)

Jag hann faktiskt beta av en del av min "måste-göra-lista" för i morgon så  nu återstår bara att köra till tippen och fixa lite med veden i morgon:) Skönt att slippa ha alldeles fullt när det är helg! Dessutom har Fredrik redan lastat hästsläpet så det är bara att köra i morgon när tippen öppnar.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan en stund med Amelia och titta på "Så ska det låta" (det är väl idag??).
Ha en underbar helg allihop!
Kram

Snabbis

Det får bli en snabb-blogg nu på morgonkvisten, sitter med lite frukost innan jag ska krypa i säng efter nattens arbete.
Den stundande helgen skulle innebära trädgårdsarbete var planen, men ack så fel man kan ha;) Precis som vanligt har det kört ihop sig och jag undrar stillsammt hur timmarna ska räcka till?? I morgon SKA vi hinna med följande:
1. Köra till tippen (garaget håller på att explodera av all bråte...)
2. Handla
3. Kapa ved
4. Köra upp vattentunnan till Samona o Nickan på betet (typ 2 mil enkel resa - med traktor!)

Detta ska göras innan klockan tre då vi ska på grisfest med jaktlaget...

Söndagen ser inte bättre ut
1. Städa
2. Baka tårta
3. Äta middag hos Fredriks mamma kl 12
4. Klockan 15 kommer mina föräldrar på morsdagsfika

Dessutom ska jag hinna rida Corinne båda dagarna! Fast det roliga kan man alltid klämma in;) Hon är förresten helt bra i sitt ben nu och ska börja jobba igen. Stackars nafna får stå på box ett tag, kliar sig som attan...
Har dock delade känslor inför detta; är hon ute blir exemen värre, men hon kan inte klia sönder sig på samma sätt. Är hon inne kliar hon sönder sig, men exemen lindras förhoppningsvis innom ett par dagar. Igår fick jag lägga på henne ett tjockt termotäcke när hon stod inne för att hon inte skulle komma åt att klia så mycket. Tur att det var ganska kallt!!

Nehe, nu får det vara nog för den här gången, måste sova ett par timmar innan jag tar itu med dagens projekt.
Kram

Miss i nassen...

Klockan är just nu 01.59 och jag sitter på jobbet och har två minuters lugn...
Natten började i rasande fart och har mer eller mindre fortsatt så fram tills nu:(
Enda fördelen är att det inte är några problem att hålla sig vaken trotts minimalt med sömn de senaste dagarna.
En kort sammanfattning av dagen: började morgonen med att köra Samona och Nickan på bete i Fägersta. Hagen de går i ligger en bit från vägen vilket innebar en massa bärande av vatten (tur att Fredrik var med) + att staketet behövde fixas till lite. Damerna var iallafall nöjda med all mat och kommer se ut som två sprängballonger om ett par dagar:) Hoppas nu bara att grisarna håller sig borta så ska nog allt gå bra.
Nästa punkt på dagordningen var att köra till Växjö och beställa delar till gräsklipparen som lägligt nog pajjade i början av veckan. Eftersom vår gräsklippare är från 1800-frös-ihjäl var vi tvugna att ta med den in för att verkstan skulle veta vilka delar som behövdes...
När vi ändå var i stan passade vi på att snylta till oss middag hos Fredriks mormor:) Vi skulle oxå köpa vattendunkar, helt vanliga 25-liters plastdunkar, tror ni att det fanns?? Nix, plöjde igenom alla tänkbara affärer, men icke. Så om någon har ett tips på vart man kan få tag på dessa dunkar; skrik till!!
Väl hemma lånade vår snälla granne ut sin gräsklippare så Fredik kunde göra klart gräsmattan så vi slipper skämmas när mor och far kommer på söndag...
Jag hann faktiskt sova en liten stund innan jobbet och tur var väl det:)

Ska oxå passa på att svara på några kommentarer jag fått på bloggen:
Helena: tack för tipset! Det med tulpanerna tog jag till mig direkt, liksom fiberduken:) Vi har faktiskt en liten plan på att komma åt ert håll under semestern...
Flisan: risken att vi ska bli klara innan er är minimal, om inte obefintlig. Altalen skulle byggts för sex år sedan och grävandet lär jag få göra själv;)

Nej, nu kallar jobbet åter!
Kram

Tvätt, tvätt och åter tvätt

Hur kan en familj på fyra personer producera sådana enorma mängder tvätt? Jag är helt övertygad om att vi har ett gäng hustomtar som smutsar ner kläder och sen sprider ut dem i huset...
Nåja, nog om världens tråkigaste ämne! Just nu händer väldigt mycket här; hästar som ska ut på bete till höger och vänster, ston som ska kollas och allt annat som händer vid den här tiden på året.
Vi påbörjade årets stora projekt i söndags: trädgården!
Det ska grävas runt hela huset och läggas grus och plattor, altanen ska äntligen upp och träd ska ner. Med andra ord en hel massa som ska göras, men det kommer bli super när det är klart!


Stressad? Vem? Jag?

Just nu består mitt liv av att jobba, köra hästar hit och dit samt att försöka hinna få någon sömn ibland...
På morgonen idag skulle Nickan tillbaka till Hästak och jag har jobbat i natt:( Tur att Emelie följde med annars vet jag inte hur det hadde gått! Nickan var iallafall klar för semin och fick stanna på stationen. När jag kom hem upptäckte jag att jag hade glömt Millan ute vilket var ett starkt tecken på att det var dax att sova!!!

Vaknade iallafall vid halv 2, inte ett dugg utvilad men insåg att det var lika bra att stiga upp. När jag stack ut huvudet var det 25 grader varmt och stackars Corinne gick med sitt regntäcke på...
Dessutom var det tjockt med flugor så en tur till Börjes fick det bli och påfyllnad av förådet med flughuvor, flugpannband och insektsspray.

Hann iallafall rida Corinne en runda innan barnen hämtades på dagis, hon beteede sig som en monster i skogen - allt var farligt...
När barnen kom hem satte vi 6 potatisar i pallkragen, fixade med Lillebror och Mini och hade en trevlig lekstund med "ballongsnurran" (fråga inte ens vad det är...)
I morgon kommer Mia och Nafna hem, Emelie ska rida, Amelia har ridlekis och så ska vi fira min farmor som fyller år idag:) Fullt upp som vanligt! Är mitt liv stressigt? Ja, men väldigt roligt!!
Kram

En klar, tre kvar

Fick världens bästa uppvaknade idag när Fredrik ringde och sa att Samona är dräktig!!! Det betyder att en är klar och tre återstår. Alina är betäckt och ska kollas om två veckor och Stella vill fortfarande inte brunsta. Det är i och för sig inte särskillt konstigt med tanken på det kalla vädret:(
Corinne fungerar jättebra, Sofie hoppade henne i söndags och hon skötte sig jättefint. Det är ganska svårt att tro att hon bara är riden ett par veckor, visst har hon temperament men ridningen är inget problem.
Samona och Nickan är släpta på bete idag vilket var väldigt poppis:) Förhoppningsvis kommer Nafna hem snart och ev även Schex som är på semester hos Stina.

Förövrigt har helgen varit ganska lugn, vi hade egentligen massor att göra men pg.a. det dåliga vädret blev det inget gjort alls...
Nu är det jobb som gäller tills onsdag och sen en massa annat som vanligt.
Kram

Stina har skickat fina bilder på vår stjärna Schex:)




Hela veckan lång:)

Nu har det hänt igen; nåstan hela veckan har gått och jag har verkligen inte hunnit blogga! Nu får det allt bli skärpning på torpet;)
För att göra en inte allt för lång summering av veckan så började vi med att fira Fredriks födelsedag i måndags. Jag hade lovat att vi skulle hitta på något roligt hela familjen och vad är roligare än att åka till IKEA?? Jag tänkte dock att det kanske skulle bli protester så jag avslöjade inte resans mål förren vi nästan var framme...
Nåja, alla var faktiskt nöjda med dagen och det blev ett skrivbord, madrass till Tove och en massa småplock inköpta. Dessutom hann vi med ett stopp på Hööks där vi köpte skydd och en luva till Lillebror:)
I tisdags red Sofie Corinne i ridhuset. Tanken var att hon skulle få bekanta sig med bommar, men eftersom jag är räddare för bommarna än henne så fick Sofie göra en insatts. Corinne skötte sig iallafall utmärkt och Sofie var nöjd.
Tisdag och onsdag skulle inneburit jobb men när jag kom hem på onsdagsmorgonen hade Tove spytt så det var bara att stanna hemma. Turligt så blev det inte mer och jag undrar om det inte är tänder som spökar??

Idag har vi iallafall varit hos mamma och pappa på middag och kvällen innebar ridlekis med Amelia. Efter en lång dag sitter Fredrik och jag nu i soffan med "Vänner" på TV'n och ett glas rött:)
Kram

Stackars Tove!

Tove har nog fått magsjuka, kräktes och var dåligt i magen på morgonen så både hon och Amelia har varit hemma från dagis idag. Hon har dock blivit bättre under dagen så förhoppningsvis var det bara en lätt variant. Jag är iallafall helt slut nu så detta får bli ett minimalt blogginlägg idag...
Lovar dock att uppdatera i morgon om hur Fredriks födelsedag firades och allt annat som hänt här under veckan!
Kram


Underbar helg:)

Gud, vilken underbar helg vi har haft! Den började i lärdags med att vi lämnade barnen hos Amelias gudfar som lovat agera barnvakt under heglen. Eftersom det utlovades massor kul, bl.a. grävmaskinskörning och komatning var det inga problem alls att mamma och pappa försvann:)
Samtidigt som vi lämnade av barnen hade pappa lurat med en totalt ovetande mamma på en biltur; gissa om hon blev förvånad när de svängde in hos Anders och där stod vi! Vi packade in oss i pappas bil och styrde färden mot Ronneby Brunn, fortfarande med en ovetande mamma;)
Väl framme instalerade vi oss på rummen och sen blev det ett par timmar i spa't. På kvällen väntade 3-rätters middag och show med Wallmans Salonger. Maten var jättegod, showen super och stämningen kanon! Söndagsmorgonen bestod självklart av hotellfrukost och sen en runda i Brunnsparken och några fynd på loppisen. Sen var det dax att hämta vildarna och bege sig hem. Helgen har verkligen varit helt fantastisk och välbehövd. Nu känner man sig laddad med ny energi och redo att tackla varadgen igen:)
Tog så klart en del kort, men de får jag försöka lägga upp en annan dag, orkar inte just nu.

I morgon fyller min kära man 29 år, hur det ska firas får vi se;) Dessutom har vi årsdag; 6 år sedan vi förlovade oss. Kanske dax att göra slag i saken snart...

Nu blir det en stund i soffan med "Avatar" och sen min egen säng:)
Kram


Ullared

Igår var Anna och jag alltså i Ullared och som vanligt var inköpslistan lång och kvittot ännu längre...
Hittade en hel del till barnen, mest nöjd är jag över ett par Jacson-ridskor till Amelia för 50 kr! Normalpris ca 250-300 kr...
Det blev såklart en hel del vår- och sommarkläder till hela familjen och en hel samma "småplock" som jag bara var tvungen att ha;) Fredriks mamma ska åka dit imorgon och jag har redan kommit på en hel drös med saker som jag glömde köpa...
Köpte oxå en sparkcykel till Amelia som hon har premierkört idag, ska ta en bild och lägga upp:)

Ikväll blir det ridlekis och äntligen ska Amelia få ta med sig Lillebror! Hon har funderat hela fm på vilket schabrak och vilka skydd han ska ha:) Mammas flicka kanske??

Nu blir det lite mat och sen ska jag försöka hinna sove en stund innan ridlekis eftersom jag ska jobba inatt:(
Kram

3 maj

Oj, nu var det visst ett tag sen jag bloggade... Vet inte vart tiden tar vägen!!
Här har iallafall hänt en hel del senaste dagarna. I onsdags var jag på konferans med skolan i Kosta på Art Hotelet! Gisses vilket fint ställe, massor av god mat och intressanta föreläsningar. På kvällen bjöds det på hyttsill med glasblåsning och underhållning. Trevligt som tusan!
Torsdagsmorgonen började i kaos! När jag skulle fodra fåren höll en av ungtackorna på att lamma, men lammet satt fast och det hela slutade med att vi fick dra ut ett dött lamm... Planen var att jag skulle varit i Kosta även denna dag men den fick ändras:(
Tackan verkar iallfall ha klarat sig bra och det var nog tur i oturen att det gick som det gjorde eftersom hon är så liten och behöver växa till sig.
Fredagen var ju som bekant Valborg och detta firades tillsammans med vänner och barn. Vi hade en mkt tevlig kväll med grillat, majbål i Linneryd och annat kul:)
I lördags firade mina morföräldrar guldbröllop vilken innebar middag på resturang och massa firande. Tänk den dag man har varit gift i 50 år...
resten av veckan har bestått av jobb, jobb och åter jobb. Ska även jobba i natt så jag borde nog göra mig iordning...
Glömde ju nästa säga att Lille-Bror har kommit idag!! Amelia är överlycklig och ville helst rida på en gång. Lyckade dock övertala henne att vänta tills i morgon...



Lille-Bror



Corinne (ingen vacker bild men det kommer fler...)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!