Sjukt barn, veterinären och noll sömn:(

Ja, så har min dag ungefär sett ut idag:( Den började med att Fredrik ringde mig på jobbet och sa att Tove hade feber. Jaha, vad ska jag göra åt det kl 6 på morgonen när jag fortfarande är på jobbet?? Nåja, efter en massa trixande åkte Fredrik till jobbet och när han kommer hem orkar vi inte ens spekulera om...
Veterinären har varit här och T-märkt Alina idag. Hon skötte sig jättebra utan lugnande och veterinären tyckte hon var fin. Ville ju inte gärna ge henne lugnande eftersom hon är högdräktig och snart ska föla, men som sagt gick det bra ändå. Så nu har hon en vacker (?) triangel på vänster lår:)
I morgon var tanken att Sofie skulle hoppa Corinne men vi får se hur det utveckar sig med Tove. Jag vabbar iallfall i natt för säkerhets skull.
Simskolan har vi oxå hunnit med idag. Fredrik fick komma hem en timme så Amelia kunde bada, annars hade hon nog blivit tokig. Hon har bytt grupp till en som är lite lugnare och det var verkligen bra. Amelia är fortfarande lite reserverad mot vatten och tycker inte om när andra skvätter på henne och lever rövare. I den gamla gruppen var det 6 killar och hon, så det blev lite väl livligt. Idag har hon doppat hela huvudet för första gången och hon var så stolt:)
Kram

Fortsättning...

Här kommer den utlovade fortsättningen på gårdagens bilder från Peters 50 års fest!



Johansson i sitt rätta element;)



Väntan på födelsedagsbarnet



Här kommer han i egen hög person (i randig tröja)
Är det så här ett levande frågetecken ser ut??



1:a filmaren, min kära morfar. Frågan är bara om det finns film i kameran och om batteriet är laddat...



Fredrik och svärmor på dansgolvet...



Jag och min pappa efter x-antal glas vin;)

Det var lite smått och gott från kvällen. Självklart finns det mer, men man vill ju hålla sig väl med släkten och inte hänga ut dem för mkt;)
Kram


En tvättäkta blåsning;)

Vilken helg vi har haft! Efter flera veckor (eller kanske månader) av hemlighetsmakeri var det dags för årest stora suprice; min kära morbror Peters 50 års fest! Hans sambo, Eva, har verkligen gjort ett kanon jobb med att organisera allt! Vi bjöds på god mat, massor av vätska och många roliga skratt. Det bästa av allt var att Peter inte misstänkte något:)



"Förfest" hemma hos syster yster. På bilden; min mormor, moster Annica och Mika.



Morfar och moster Agneta


Hinner inte lägga upp fler bilder nu, måste dra mig mot jobbet. Men fler bilder kommer!
Kram


Lillebror igen:)

Dessa bilder på har jag lånat från Emma Edwardson (www.dressyremma.blogg.se ) som hade Lillebror när hon var liten. Ganska svårt att känna igen honom på bilden i mitten!




















Efterlysning på Lillebror

I går hände något kul! Jag fick en kommentar på ett inlägg om Lillebror som jag skrev när vi fick hem honom. Kommentaren löd så här;
"Hejsan! Såg att ni skrev att ni hade en vit b-ponny, 22år och vit :) Undrar vad han han för stam? Det är såhär att jag tror kanske att det är min första ponny som jag ägde :P Skulle vara jätte kul om det var det :) Svara gärna :) Jag tappade kontakten med ägaren som köpte honom från mig och jag viste inte vart han tog vägen :/"
Jag skickade ett svar med hans stam och en stund senare fick jag ett mail där det stod att detta var samma ponny som hon hade haft. Tjejen var 6 år när hon fick Lillebror (som då var 15 år gammal) och precis som hans övriga ryttare lärde hon sig rida på honom. Idag tävlar hon MSV dressyr framgångsrikt så framtiden för Amelia ser ljus ut;) Tycker det är kul när man får veta lite bakgrund om sina hästar, särskillt eftersom vi inte vet så mkt mer om Lillebror än att han har tävlat framgångsrikt i hoppning samt att han tog sin föregående ryttare från noll till LA på bara ett par år.
Kram

Vår eller vinter??

Ja, det kan man verkligen undra! Ena dan skiner solen och temperaturen visar +grader och nästa dag blåser det storm och är -grader...
Det värsta med detta väder är isen som aldrig smälter. Just nu går det knappt rida alls p.g.a. all is som ligger överallt. Antingen behöver vi ett par dagar till med +grader eller oxå ett rejält snöfall som täcker skiten!

Hur är det annars här då? Jo då, det knallar och går. Som vanlligt när man tror att allt har löst sig dyker det upp nya bekymmer, men så är väl livet? Vi är iallafall friska och det måste väl ändå vara huvudsaken? Fast ibland önskar man att man bara kunde få luta sig tillbaka och njuta av livet utan att behöva grunna på en massa saker. Jag tröstar mig dock med att den dagen kommer så småningom...

Nu ska jag försöka sove en stund eftersom jag ska jobba i natt...
Kram

Leo´s lekland och hårdträning

Dagen har spendetats på Leo´s lekland, till båda stora och smås förtjusning:) Amelia hade en kompis med sig och de roade sig själva, medans pappa fick fara runt som ett skollat troll med Tove. Självklart skulle hon åka de högsta ruschekanorna och klättra i de trångaste gångarna, men pappa hängde på och hade nog minst lika kul som barnen...
På vägen hem blev det ett stopp på McDonald´s för att fylla på energiförrådet och det var tre trötta barn som halvsov i bilen hem.
Väl hemma blev det ytterligare några timmars lek medans Jag och Emelie red en runda. Igår var vi på fältet och Emelie fick jobba på sin häst i djupsnö. Idag hade hon träningsvärk och kände sig som en 80-åring, därför blev det en skrittrunda i skogen. Detta var dock Corinne ganska nöjd över eftersom även hon fick gå ganska hårt igår;) För att få lite ordning på våra hästar (och oss själva...) har vi lagt upp ett träningsschema, nu återstår bara att se om vi kan hålla det...
Paniken börjar nu så smått infinna sig över Samonas fölning. Hon har 2 månader kvar och jag vet att jag är dödsbarnslig, men efter alla fölningar som gått fel och allt krångel vi haft med att få henne dräktig är det mkt som står på spel. Just nu känns det som det enda jag bryr mig om är att det kommer ut en levande fölunge och att Samona tar sig igenom det helskinnad.
För en stund sen vaknade Tove och ropade på mig. När jag kom upp skulle hon sjunga en sång för mig. Vet ni vad hon sjöng?  "Fattig bonddräng" - från första till sista vers! Den ungen är helt otrolig när det gäller att lära sig sångtexter och melodier. Det räcker att hon hör sången en gång, sen kan hon melodin och efter ytterligare en gång kan hon texten. Hon kan i stortsett alla Astrid Lindgrens sånger:)
I morgon blir det trevligt besök av en gammal klasskompis som jag inte har träffat på evigheter, ska bli riktigt kul!
Kram







2011

Herregud, det har redan gått två veckor på det nya året och bloggen har varit ytterst försummad...
En snabb resumé av de gånga veckorna:
Samona mår nu bra igen och fölet verkar vara ok.
Magsjukan visade sig vara matförgiftning som drabbade både mig och Fredrik.
Jul och nyår har passerat utan större bravader och nu känns det skönt att vara tillbaka i "vardagen" igen:)

Just nu har vi en egen skridskobana på gårdsplanen och det är förenat med livsfara att försöka ta sig fram över den. Hästaran ser ut som Bambi på hal is när de ska ut i hagarna och att rida är inte ens att tänka på:( Snön har börjat smälta tillföljd av de senaste dagarnas töväder och nu börjar det kännas som en normal vinter. Tyvärr medelade väderraportörerna idag att ny snö skulle komma, ev redan i kväll.

Förra veckan var Fredrik och jag på Ikea för att äntligen inhandla de saknade sakerna till sovrummet. Det blev en sänggavel, lampor, tavelramar och lite småplock. I söndags monterade jag upp alltihop och det blev så bra! Är riktigt nöjd och just ny är vårt sovrum det bästa rummet i hela huset:) Det enda som saknas nu är lister, men eftersom det inte finns lister någon annanstans i huset känns det lite överskattat;) Dessutom sydde jag ett draperi att hänga över dörren ut till vinden, eftersom det drar så kallt.

Julen städades ut igår. Granen och tomtarna åkte ut redan förra veckan och nu åkte även julgardinerna och stjärnorna. Jag tycker alltid det känns lite tomt när stjärnorna och ljusstakarna plockas ner, de ger så mysigt ljus. Fast nu känns det skönt att julen är över och man kan förbereda sig på att släppa in våren. Har oxå konstaterat att barnen har hittat sina favoritjulklappar: Toves Bamsepussel och Amelias dataspel.

Här kommer lite bilder från de gångna veckorna:



Nya sängen (ursäkta att den inte är bäddad...)



Hyllan på nya sänggaveln



Det omtalade draperier;)



Mys i soffan



Tove framför julgranen



Amelias födelsedagstårta



Lika som bär? Nja, inte riktigt:)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!