Hjärtsnurp, julfirande och magsjuka

Ja, så har vår jul sett ut. Det började med att Samona höll på att stryka med i torsdags kväll; Fredrik hittade henne på rygg i hagen, stel som en pinne och helt orörlig. Efter många om och men lyckades vi dra upp henne med hjälp av rep och få in henne i stallet. Där stod hon med 39 graders feber i ett par dagar. veterinären misstänkte att fölet kanske var dött och hon höll på att kasta, vilket gjorde att julen fördunklades ganska rejält...
Idag mår hon bättre och vi har ännu inte sett några tecken på kastning, men vi vet inte säkert fören i slutet av veckan.
Trots några nervösa dagar blev det ändå en bra jul; julafton firades här tillsammans med mina föräldrar samt min syster och hennes sambo. Barnen var jättenöjda med sina julklappar och även vi vuxna:) Juldagen spenderades hos mina morföräldrar tillsammas med mostrarna och kusiner och på annandagen var det traditionsenlig lutfisk hos svärmor. Måndag och tisdag har spenderats mellan soffan och toaletten eftersom både Fredrik och jag verkar ha åkt på magsjukan...
Alltsomallt har det varit en bra jul även om vi hade kunnat vara utan både sjuka hästar och magsjuka:(
Huset ser ut som ett bombnedslag, hundarna känner sig försummade och barnen tycker vi är dödstråkiga, men vad gör man?? Hoppas på att vi är friska till nyår:)
Kram

Dan före dan...

Min stackars blogg är väldigt lidande just nu, men dagarna är fullspäckade och när allt väl är klart är klockan sent och min säng skriker efter mig...
Ska iallafall försöka berätta lite om vad vi hittar på.
Såklart kretsar det mesta kring förberedelser inför julen just nu, med blandade känslor. Jag är egentligen ingen julmänniska, tycker det är för mycket stress och för många måsten. Men nu har jag faktiskt hittat ett sätt så jag slipper både stressen och alla måsten; jag gör som jag vill! Vi firar jul hemma och de som vill fira tillsammans med oss är välkomna men de får hjälpa till med maten;) I år kommer mina föräldrar, min farmor och min syster med sambo hit på julafton. På juldagen åker vi tilll mina morföräldrar för att äta och träffa kusiner och mostrar. Annandagen innebär jakt och lutfisk; barnen älskar lutfisk!
I år har vi faktiskt bakat/ kokt julgodis; knäck, Mozartkulor, tryffel och saffransskorpor. Julskinkan griljeras just (jag kokar den själv!), all julmat är inhandlad och granen står i pannrummet på upptining. Så på det hela taget känns det rätt ok. Julklapparna fixade vi klara förra veckan och jag är riktigt nöjd med inköpen. Barnen pyntade hela huset med tomtar i går:)
Det var hela julrapporten så nu kan jag lämna det bakom mig.
I övrigt har det varit fullt upp. I går var vi på kliniken med Alina för ett återbesök. Hon hade ju en gaffelbandsskada när hon kom till oss förra året och nu skulle vi se hur läkningen går. Tyvärr (för ägarna) går den inte alls bra och hon reagerade kraftigt på böjprovet. Veterinären trodde det skulle ta väldigt lång till att läka (om någonsin) och han tror inte hon någonsin kommer blir ridhäst igen. Detta betyder att det blir ansökan till försäkringsbolaget och T-märkning och godkänns det stannar hon hos oss. Hur hennes framtid som avellsto kommer se ut vet vi inte i dagsläget men var har ändå bestämt oss för att ge henne en chans.
Samona har en hovböld som hovslagaren fixade idag, men hon är ordentligt halt. Tänkte hon kunde stå inne idag (går på lösdriften annars) men det tyckte inte hon! Samona är en väldigt speciell häst och när hon inte vill saker är det inte särskillt lämpligt att försöka tvinga henne, inte om man är rädd om sitt liv eller stallet...
Igår skulle vi prova att tolka (åka pulka) efter Lillebror. Eftersom vi inte visste om han varit med om det tidigare fick Fredrik leda honom och Emelie fick äran att åka i pulkan. Lillebror viste precis vad det handlade om! Han förvandlades till en unghäst på nytt och tyckte det var superkul. Emelie åkte med barnen och Fredrik sprang för allt vad han var värd:)
Själv har jag en pajad arm, är det inte knät så är det armen...
Tror att jag behöver införskaffa lite reservdelar. Har fått en muskelinflammation i vänsterarmen och det gör skitont. Så fort jag försöker använda armen somnar fingrarna och det värker:( Tur att man kan göra det mesta med en arm...
Nu ska jag ta en kopp kaffe och smaka min julskinka!
Ifall jag inte hinner blogga mer innan jul passar jag oxå på att önska alla en GOD JUL!!!
Kram

Kalas, kalas, kalas...

Hela helgen har varit ett enda långt kalas, och det är inte slut ännu...
I lördags hade Amelia kalas för kompisarna på dagis; 9 galna 5-åringar +Tove höll på att riva huset. De lekte allt från krig till sjörövare, cowboy, affär och mamma,pappa, barn. Det är roligt att se att de faktiskt kommer överrens allihop och leker tillsammans även fast de är 6 killar och tre tjejer. Alla är med på samma lek oavsett vad det är. Det var bara stackars Tove som kom i kläm lite ibland. Efter att ha försökt få tag i en laktosfri tårta utan att lyckas (hann inte baka eftersom jag jobbade) fick det istället bli marängsvisch och såklart korv med mos. Amelia; "mamma, man MÅSTE ha korv med mos på kalas!".
Igår var mina föräldrar samt min farmor och mina morföräldrar här för att fira trollet. Den här gången blev det tårta med massor av ljus:) I paketen låg barbie-dockor, till Amelias stora förtjusning.
Idag är Amelia på dagis ett par timmar, de skulle gå på utflyckt till kyrktornet. Varje vecka få några barn bestämma ett utflyktsmål som de sen planerar tillsammans. De brukar hitta på lite av varje och idag var det som sagt kyrktornet som stod på önskelistan. Tove tycker det är mysigt att ha en stund för sig själv med mamma:)
I em blir det troligen en tur till Ronneby för att byta ut en stol vi köpte och så klart en stunds lek i snön.
Tänk att vårt lilla troll fyller 5 år i morgon, ibland går tiden alldeles för fort...
Kram

1 dec

Då har vi börjat nedräkningen mot jul:) Här ligger snön ordentligt nu och om det inte slår om och blir väldigt varm kan vi nog se fram emot en vit jul. Julklapparna börjar bli klara, så underbart skönt! Jag har fått upp julgardinerna i köket och hallen, de andra får vänta till Lucia, och allt ljusstakar och stjärnor.
Vårt nästa stora projekt är Amelias stundande födelsedag. På lördag ska hon ha kalas för kompisarna, på söndag kommer mormor och morfar och på tisdag när hon fyller kommer farmor och farfar. Tycker det är ganska skönt att dela upp det så vi inte blir så många på en gång. Överst på önskelistan från fröken står Barbie...
Det känns som hela december är en lång rad av inlpanerade aktiviteter, tror inte vi har en enda helledig dag f.o.m. nästa vecka. Dessutom ska man hinna jobba oxå...
Millan älskar iallafall det här vädret! Hon ligger ute i snön nästan hela dagarna och vägrar komma in förutom när hon blir hungrig. Hästarna är väl inte riktigt lika överförtjusta, men det är ju klart bättre än ständigt regn. I natt hade vi -16 grader, så ikväll blir det till att hänga upp filtarna i stallet för att hindra vattnet från att frysa.
Vi hade planerat att köpa nya köksmöbler, men som vanligt köndes det lite tajt nu innan jul så vi bestämde oss för att vänta. Dock tyckte min kära far att det var ett dumt beslut så nu är de inköpta:) Ekbord med 6 stolar blev det, jättefint! Vi har nog oxå äntligen bestämmt oss för vilken säng vi ska ha, så efter jul blir det en tripp till IKEA.
Troligen behöver vi en ny TV oxå, den gamla börjar sjunga på sista refrengen (vi har en gammal tjockTV...). Fast jag är ju lite anti plattTV när man har små barn; de tål ju inte riktigt samma behandling som en tjockTV och mina barn är inte jätteförsiktiga. Men, vi får väl se hur det blir. Jag hoppas den håller ett tag till iallafall.
Amelia hade avslutning på simskolan i måndags. Det var en stolt tjej som fick med sig två simmärken hem:) Hon gillar verkligen simskolan, så det blir nog en fortsättning nästa år. Det är ju en relativt billig aktivitet oxå, 400 kr för 10 gånger, plus att det är smidigt när det ligger precis brevid dagis vilket gör att det inte blir en massa extra körande.
Nu ska vi bylta på oss en massa kläder och gå ut en stund. Barnen behöver göra av med lite energi;)
Kram

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!