The kids is back

Redan onsdag? Vart tog de senaste dagarna vägen?? Tiden går alldeles för fort...
Amelia och Tove har varit hos mormor och morfar från i måndags till idag. Massor av lek och bus så nu är de stackars morföräldrarna slutkörda;) Mamma och pappa var här i måndags eftersom det har blivit lite av en traditon att de kommer ner till marknaden. Blev faktiskt några fynd i år; lte korv, en ny väska och en superbra borste till hundarna. Självklart lite marknadsgodis oxå och några karusellåk...
I måndagskväll hade vi besök av "de nygifta": Anna och Chrille för en tur till öltältet. Insåg dock ganska snart att vi är alldeles för gamla för Tingsryds marknads öltält så det blev bara en kort visit. Måste erkänna att jag har lite svårt för 50+'are som tror att de fortfarande är 20:(
Tisdagen innebar sovmorgon till halv 11 och sen sattes det staket så hästarna kunde få nytt bete. På kvällen var vi hos Carl och Helena för grillning och Wii-spel:) Idag har vi flyttat stona med föl, var riktigt imponerad av vår lilla fröken som lät sig infångas på första försöket - hon tar sig;) Ikväll har mamma och pappa varit här och lämnat barnen samt hjälp oss sätta upp de nya persiennerna i TV-rummet så nu slipper vi ha en bastu där inne. Passade på att bjuda mor och far på mat: grillad ytterfilé med ugnsrostade potatis och rotfrukter - mums! Blev ett par timmar på altanen i den underbara sommarkvällen.
I morgon kommer hovslagaren äntligen och ska sko Ella samt verka "mammorna". Tyvärr är Ella sämre i sitt ben igen så det blir en tur till kliniken nästa vecka för att se om vi ska behandla henne. På fredag ska Stella dräktighetsundersökas igen, håller tummarna för att hon är dräktig nu!
Vi har planerat in ett par kortare resor framöver, men tyvärr måste vi ju rätta oss efter när svärföräldrarna vill låna ut sin bil eftersom våran inte är körbar några längre sträckor:( Verkar tyvärr inte kunna bli någon tur till Kolmården i år utan det får nog vänta till nästa år. Men underverk kan ju fortfarande ske;)
Bjuder på ett par bilder från de senaste dagarna.
Kram






Nöjd och glad:)

Det har minst sagt varit ganska hektiskt de senaste dagarna;
I onsdags var vi hos ett par kompisar och kollade på deras nya hus - sååå himla fint! Åt god mat och pratade massa strunt;)
I tordags hade vi danskt besök (INTE våra grannar...) och även då blev det massa mat och prat i flera timmar.
I fredags var vi hos mamma och pappa på middag. Tina och Peppe var hemma så vi passade såklart på att köra hem och träffa dem. Ibland känns det lite trist att de bor så långt bort, men sammtidigt tar det ju bara ett par timmar att köra och det är ju desto roligare när man ses.

Blev visst en snabbgenomgång men det viktigaste/ roligaste hände ju faktiskt igår - arbetsdagen!
Igår var alltså dagen då Fredriks 30-års present skulle genomföras. Kl 11 dök det upp ett gäng arbetssugna (?) polare och sen var det full rulle fram till kvällningen. Vi fick allt gjort som vi tänkt, vilket var väldigt bra, plus att det konsumerades en hel del öl...
Stacketet till altanen blev så fint! Helt super:) Fredrik och jag gjorde klart såliret idag så nu är det bara "Ernst-fyrkanterna" som ska på plats. Bilder kommer när allt är klart!
Dessutom rev vi ner den gamla hundgården igår och staplade in den sista veden så nu ser det lite tomt ut nere vid stallet. Nästa projekt blir en del grävning som Carl ska fixa åt oss och sen ska det på grus. Kommer bli kanon när det är klart:)

Imorgon och på tisdag är det dax för Tingsryds marknad:) Mamma och pappa kommer ner i morgon för att gå på marknaden och sen tar de Tove och Amelia med sig hem ett par dagar. De brukar alltid sova hos mormor och morfar på semestern, vanligtvis när vi är i Falsterbo, och ville såklart göra samma sak i år. På frågan om vad Fredrik och jag ska göra när vi är barn-fria är svaret: här finns massor att göra...



Buster spärrar utgången...


Potatisjungel...

Igår ringde Fredriks föräldrar när de var på väg hem från semestern och frågade om vi kunde fixa middag; potatismos och isterband. Det skulle finnas "gamla" potatis i jordkällaren så jag körde dit och skulle hämta. Gissa om jag blev lite konfunderad när jag möttes av en jungel; 1 m höga groddar! Tydligen kan man äta potatisen ändå så jag plockade hem och gjorde potatismos - supergott:)
Idag är Ella som vanligt. Hovslagaren var här igår men hittade ingen hovböld, troligen var den en sträckning. Skrittade henne en runda ikväll och hon känns fräsch och fin. Nästa vecka ska hon äntligen få skor så då hoppas vi komma igång lite ordentligt:)
Vi (mest jag...) har röjt gräs idag:) Jag tycker det är riktigt kul att köra röjsåg, tyävrr gör min röjsåg så man får vibbrationsskador i armarna och darrar flera dagar efteråt:( Får nog önska mig en ny i julklapp...
Eftersom jag är grisänka även idag ska jag nu ägna en stund åt TV'n:)
Kram



potatisjungeln...


18 juli

Fortfarande lite halvtrist väder idag så Emelie och jag ska passa på att tömma ut boxarna i stallet och tvätta dem. Fredrik försvann till skogen för en stund sen, skulle plocka kantareller, så nu är min kväll räddad (rensning...). Som den snälla hussen han är tog han på sig sina jaktbyxor INNAN han släppte ut sin hund vilket resulterade i att hon nu står och skäller som en galning i hundgården eftersom hon tror att han ska jaga och att hon inte fick följa med...

Jag hoppas verkligen vädret blir bättre till lördag då vi ska bygga staketet och en massa annat! Inte jättekul att vara ute i regnet hela dagen:( Funderar på om vi inte har något som behöver göras här inne, bara för att ha en reservplan utifall att...

Nu ska jag sätta på lite kaffe så Emelie och jag kan ladda innan det är dax att ta tag i jobbet:)
Kram



Barbie-lek på hög nivå;)


Bröllop och slö-söndag

Jaha, då var den här helgen nästan över, men vad gör det? Nu är det ju helg hela veckan lång;) Vi har iallafall haft en superhelg! Igår var vi på Anna och Chrilles bröllop; så underbart vackert. De gifte sig i Urshults kyrka och festen hölls på Ladan i Urshult. Massor av folk, god mat, väl genomtänkt och massor av kul:) Vi var alla ganska övertygade om att det var enda gången vi skulle få se Chrille i kostym (han ska nog begavas i sina jaktkläder)!
Flesa stycken frågade oss om vi inte blev sugna på att gifta oss men för varje bröllop vi är på blir jag mer och mer övertygad om att vi ska låta bli;) Så fruktansvärt mkt jobb (och pengar...) för ett par timmar? Nja, tror inte det. Dessutom är det verkligen inte min grej att stå framme i kyrkan i en klänning medan alla stirrar på mig...
Om Fredrik och jag någonsin gifter oss blir det i hemlighet! Så alla som hade hoppats på att få gå på vårt bröllop kan släppa de tankarna;)

Idag har vi iallfall haft en riktig slö-söndag; inte gjort ett endaste dugg. Carl och Helena var här och fikade så vi slog ihjäl ett par timmar med massa struntprat:) Sen har det mest blivit filmmys i soffan med barnen; de fick "Trassel" i går. Amelia och jag såg ju den på bio, hysteriskt rolig film:)
Ella är inte ett dugg bättre idag så i morgon kommer hovslagaren och ska kolla efter hovböld. Hon är ju fortfarande varken svullen eller varm i benet, men jag tycker hon har förhöjd puls och lite värme i hoven. Lika bra att kolla, skulle han inte hitta något får det bli att ringa veterinären:(

Ikväll är jag gris-änkling och roar mig med att kolla på "Macken" - nostalgi;) Vad morgondagen har att bjuda på återstår att se, funderar på att röja ur min bil...
Eller kanska ska strunta i det och göra något helt annat? Tja, vi får väl se:) Nu ska jag iallafall släppa ut mina hundar så de får kissa och sen tror jag det är dax för kudden.
Kram


Jag glömde ju så klart kameran i går så det blev några halvtaskiga bilder med telefonen...
man ser iallafall Annas fina hår;) 


En helvetes dag

Orkar inte redogöra för denna fruktansvärt frusterande och stressiga dag, men kan väl sammafatta den med att jag hoppas det dröjer innan det blir en liknande dag igen...

Stella är iallafall hämtad från stationen och tillbaka på sitt uppdrag som sällskapsdam. Det betyder att Lillebror har återvänt till sin minishettis och allt är som vanligt igen, förutom att Ella är mkt sämre i sitt ben idag. Jag har tagit in henne och Mini så de får stå inne inatt samt lindat in Ella i Back On Track bandage och BOT täcke. Hon är varken varm eller svullen och inte heller någon förhöjd puls. Får avvakta till i morgon och se hur hon är då.

Imorgon ja, då är det dax för bröllop: Anna och Chrille ska gifta sig i Urshult:) Mormor och morfar kommer hit för att passa barnen medans vi roar oss;)
Nu ska jag krypa i säng och försöka glöma att denna dag någonsin funnits!
Kram



Fredrik och jag har varsin grill, detta är min;)



Och detta är Fredriks...


Priory Dallas RNF 122



Denna ståtliga herre är pappa till vårt lilla busfrö och även till bebisen som nu finns i Alinas mage:)
www.stuterigryet.se


Corinne

Då finns det "bara" 7 hästar i stallet; Corinne har åkt tillbaka till sin ägare idag. Inom ett par veckor försvinner ytterliggare en och då känns hästantalet ganska hanterbart;) Har dock upptäckt ett litet problem...
Om Stella inte blir kvar till hösten har jag en häst för lite (hur man nu kan ha det?), då blir Alina ensam på lösdriften. Så om någon har en häst som vill gå på lösdrift - hör av er! Spelar ingen roll vad det är, bara den är snäll mot andra hästar och klarar av fri tillgång på grovfoder.

Nu ska jag fixa lite mat till min hungriga man som är på väg hem från jobbet, imorgon är han sista dag sen har även han semester:)
Kram



En välputsad Corinne redo att åka:) (ursäkta bildkvalitén)


Regn

Idag öser regnet ner i Göljahult:( Fast det är faktiskt ganska mysigt att mysa ner sig i soffan tillsammans med barnen och titta på film. Än så länge har vi klarat av "Planet 51", "Mora Träsk", "Barbie - Rapunzel" och "Monsters Inc" och nu pågår en het diskussion om vad som ska komma näst.
Passar ju rätt bra med regn nu oxå eftersom Ella ändå ska vila ett par dagar. Hon lyckades vricka sig i hagen igår och var lite svullen, inget allvarligt men hon får ett par dagars vila. Tog in Corinne för att par timmar sen så hon hinner torka eftersom hon ska åka idag. Tyckte nog det var ganska skönt att komma in och slippa regnet en stund:)
Bilen kommer gå igenom besiktningen, men den är inte i något bra skick så det ser ut som en del av våra semesterplaner går till spillo:( Får se om vi hittar någon ny inom det närmaste, annars får vi nöja oss med kortare utflykter. Fast det finns ju mkt roligt att göra på nära håll oxå:)
Nu ska visst barnen ut i ösregnet, lika bra att hjälpa till med alla regnkläder.
Kram

Jäkla bil!

Lämnade in bilen idag eftersom det var några 2'or som behövde fixas för besiktningen, trodde vi...
De ringde från verkstaden och medelade att det skulle gå på 20.000 kr att fixa bilen. Blir man munter då? Inte särskillt:( Så nu ska vi fundera på om det är värt att fixa den eller om det blir skroten. Känns ju sådär kul att ägna semestern åt att leta (och köpa) ny bil. Men, men vi får väl se vad som händer.

Emelie och jag passade på att börja dagen med en ridtur. Ella var lite stel efter gårdagen så det blev en lugn tur i skogen. Nu ska hon få vila ett par dagar eftersom jag har lite annat som ska fixas:)
Fredrik och Amelia är på sågen och hämtar virket till altanen, hoppas de hittar allt. Tror jag ska fixa lite mat tills de kommer hem, frågan är bara vad...
Kram



Varför ska man ha en ponny när man kan börja med stor häst direkt?


Semester!!!

Äntligen är semestern här! De sista nätterna har gått så fruktansvärt långsamt, men nu är det över och jag ska inte ens tänka på jobbet de närmaste 6 veckorna.
Tror inte jag kunde fått en bättre start på semestern än jag fick idag; Alina är dräktig! Hon tog sig på första försöket även i år - duktig tjej. Även lillan var duktig idag när hon skulle åka transporten. Hämtade dem på betet (tog lite tid att fånga in den lilla busen) och sen stoppade vi in dem i släpet utan större bekymmer. Samma sak när vi skulle lasta på stationen och köra hem:) Nu går de här hemma på bete och väntar på att deras kompisar ska komma.
Emelie och jag passade på att fira dagen med en riktig mystur i skogen tillsammans med Mini och Ella. Ella tyckte dock att det gick lite för sakta emellanåt och gjorde tappra försök att skruva upp tempot;)

I morgon blir det ridning på fm och sen ska det hämtas hem virke till altanstaketet som ska byggas den 23/7:)
Kändes lite konstigt att hämta barnen på dagis idag eftersom det var Amelias sista dag. När det är dax att börja igen efter sommaren är det fritids som gäller för henne. Både Tove och Amelia tycker dock att det ska bli skönt med sommarlov och har redan massor av planer för vad de ska hinna med:)

Nu ska jag hoppa in i duschen  och sen ta mig en macka innan jag kryper till sängs.
Kram

Semin:(

Stella var såklart inte dräktig, men stod med ett stort fint ägg så hon semineras på nytt idag. Detta blir ju hennes sista chans så jag hoppas verkligen hon tar sig nu. I morgon är det Alinas tur att kollas, skulle egentligen vara på onsdag men veterinären skulle operera då så vi tar det i morgon istället. Hon är ju på 17 dygn i morgon så det är helt ok att kolla henne då. Är hon inte dräktig kör vi henne till hingsten på onsdag, blir bara ett försök till på henne oxå annars får hon vara till nästa år.
Eftersom Stella fick stanna kvar på stationen fick Lillebror agera sällskap istället för henne, så  nu blir han borta några dagar. Inte för att han verkade ledsen; en gigantisk hage med massor av mat:) Synd bara att man måste ha munkorg på tyckte han...

Har hunnit rida lite idag oxå:) Tror nog det finns en liten löpgen i Ella trotts allt, fast är ju klart roligare att galoppera i full fart i skogen än på banan;) Nu ska jag ladda för sista natten på jobbet och oppas på att de näsrmaste veckorna bjuder på massa sol och fint väder.
Kram



Om inte detta inbjuder till galopp i full fart vet jag inte vad som gör;)


One down, one to go:)

Hur kommer det sig att när man vet att semestern närmar sig med stormsteg blir de sista passen på jobbet fruktansvärt långa? Just nu känns det som den här natten aldrig ska ta slut...
I denna stund har jag endast 14,5 timmar kvar (inte i ett sträck...) innan den efterlängtade semester infinner sig:)

Har någon läst senaste nr av Ridsport? Där fanns en artikel om flugmedel till hästar och hur farliga dessa är. Visste ni att nästan alla sorters flugmedel har livstids karrens för djur som ska gå till livsmedelsproduktion? En sort (självklart den jag köpte sist...) är så farlig att om hästen badar i en sjö kan hela fiskbeståndet slås ut! Tur att jag inte hann använda medlet...
Dessutom är de livsfarliga för katter! Blir nog till att använda flugtäcken i fortsättningen istället.

Nehe, nu ska ajg fortsätta mitt otroligt intressanta arbete (...) och dessutom vara fruktansvärt nervös; Stella ska dräktighetsundersökas om ett par timmar...
Kram

8 juli

Började dagen med att bli väckt av två skrikande och bråkande barn och sen har det fortsatt resten av morgonen. Känns som detta kommer bli en toppendag:(
Igår var jag i Åskefälla och tittade till Alina och bebisen (har fortfarande inget namn...), gisses vad hon växer! Visserligen var hon väldigt stor när hon föddes, men snart får vi nog ge henne "stopp-och-väx" annars kommer hon inte få plats i stallet;) Det är så skönt att Alina är tillbaka till sitt gamla, supermysiga jag igen. Hon var ju lite lagom roligt efter fölningen, men nu är hon som vanligt igen. Hon är verkligen ett perfekt avelssto; lätt att få dräktig, enkel fölning, massor av mat till sin bebis och supercool i alla lägen:)
På vägen hem passade vi oxå på att stanna hos Stella. Hon går ju på bete en bit iväg och fungerar som sällskapsdam, vilket passar henne utmärkt. Tyvärr hade hon fått grimman över örat vilket betydde att vi behövde fånga in henne...
Efter en god stunds krånglade fick vi tillslut tag i henne och kunde fixa grimman. Till skillnad från Lillebror har jag full förståelse för att den hästen är svårfångad, men man blir ändå lika vansinnig varje gång:(
Hann oxå med en runda i skogen tillsammans med Ella igår kväll. Hon är ju väldigt öm i fötterna eftersom hon går oskodd, men om man bara får galoppera så gör det inte så ont;) Hon är verkligen rolig att rida; hon kan ligga som ett streck på vägen i full galopp men så fort man rätar upp sig lite samlar hon ihop sig. Idag kommer Frida och ska rida henne för andra gången, hoppas det går lika bra som sist.
Nu ska jag försöka få på mina barn lite kläder och sen blir det en tur till Tingsryd för lite handling. Måste köpa nytt insektsspray till hästarna, mat inför helgen och kraftfoder till Ella som behöver lite extra.
Kram

Gisses...

...vad hon växer!


Snark...

Jaha, då var man åter hemma efter en natt på jobbet. Kan inte med ord beskriva känslan av att bara ha två nätter kvar och sen SEMESTER! Känner verkligen att den är behövlig...
Igår var en minst sagt blandad dag, från totalt vansinne till underbat mysigt;
Hovslagaren var här och skulle sko Corinne och Ella, men tyvärr får Ella vänta med sina skor eftersom hennes fötter fortfarande inte är helt ok:( Fick stiga upp 11.30 och var inte tillbaka i sängen fören 14.00, gissa om man var trött när klockan åter ringde 16.00 och det var dax att hämta trollen på dagis. Hade lovat Amelia att hon skulle rida så vi åkte direkt till Fliselycke för att fånga in Lillebror, trodde vi...
Ibland är den ponnyn väldigt billig, igår var en sån dag; 30 min jagande i hagen innan vi tillslut kunde stänga in honom i ett hörn och fånga in en helt utpumpad häst. Naturligtvis blev det ett lugn ridtur men både han och Amelia var superduktiga. Trots att han sprungit som en galning i hagen innan var han ändå ganska pigg och då räcker det att hon håller lite i tyglarna så går han i form, så söt:)
Efteråt passade Emelie och jag på att ta ut Ella och Mini i skogen. Tanken var en lugn skrittrunda, men hästarna hade andra planer. På fråga om vem som är snabbast, den gamla galoppören eller den gamla travaren, har vi inget svar eftersom ingen av dem ville ge sig. Dock vågade vi inte släppa på dem ordentligt eftersom stoppträckan inte var tillräckligt lång...
Nu sk jag ta min trötta kropp, krypa ner i sängen ett par timmar och drömma om min semester:)
Kram

Väntar...

...på att hundarna ska kissa färdigt så jag kan krypa i säng efter nattens arbete. Millan mår mkt bättre nu! Fanns ingen fraktur så troligen hade hon stukat/ vrickat sig ordentligt. Nu går hon på benet, men haltar fortfarande så hon får fortsätta med vila och smärtstillande ett par dagar till:)
Igår fick jag för mig att prova lite sök med Buster. Millan är riktigt duktig både på spår och att hitta gömda saker trotts att hon aldrig är tränad på det så jag tänkte att kanske Buster oxå kan? Ha fick jag! Han är verkligen en riktig soffpotatis; kastade fyra godisbitar till honom på gräsmattan (nyklippt...) men han fattade ingenting. Visade honom en godis som han gladerligen åt upp varefter han satte sig och väntade på nästa...
Nåja, fördelen är ju att jag får ha honom ifred;) Millan används ju återkommande av jaktlaget när det behövs en stötande/ spårande hund. Egentligen kanske det säger mer om jaktlagets hundutbud är om Millan;)

Tog hem Ella igår eftersom hovslagaren kommer idag och ska sko. Tänkte det var smidigare att rida hem henne än att krabba med att lasta när det är så nära. Men Ella hade andra planer; hon var inte alls sugen på att lämna Lillebror utan skulle hela tiden vända om. Gick dock bra tillslut, men när jag släppte ut henne i hagen sprang hon som en galning trotts att Corinne och Mini gick i hagen brevid. Lillebror i sin tur hade sprungit och gnäggat en lång stund efter Ella, verkade tydligen inte bry sig ett dugg att minishettisen var kvar hos honom.

Börjar bli lite smått nervös nu; på måndag ska Stella dräktighetsundersökas och på onsdag är det Alinas tur. Hoppas för allt i världen att Stella är dräktig annars ligger ett väldigt tråkigt beslut nära:( Vi har bestämt att ge henne ett försök till annars blir det Trappalandia för hennes del.

Nu är hundarna klara så nu blir det ett par timmars sömn för min del:)
Kram

Veterinären och sjukt barn

Den här dagen blev inte riktigt som jag tänk; planen var att vi skulle åka till stan och handla kläder inför bröllopet men så blev det inte...
Det började egentligen redan i går kväll med att Millan kom hoppande på tre ben. Hon hade jätteont i ett framben och skrek rakt ut när jag klämde på det. det fanns dock inga synliga skador (sår el liknande) så vi beslutade avvakta till idag. På morgonen var det något bättre men hon stödde fortfarande inte på det och hade nästan lika ont. Blev lite orolig att det var brutet så det blev en tur till veterinären för röntgen. Bilderna visade ingen tydlig fraktur, men det kommer en specialist som ska kolla på bilderna i morgon. Förhoppningsvis är det bara en kraftig stukning som blir bra med lite vila. Just nu ligger hon i köket och tjurar; hon är ju van att vara ute hela dagarna och gå som hon vill. Dessutom han hon fått smärtstillande så nu tycker hon själv att hon är frisk...
Som om det inte var illa nog med en skadad hund, dessutom vaknade Tove med över 40 graders feber på morgonen. Hon får sådanahär febertoppar ibland, oftast håller debara i sig någon dag så jag hoppas hon är piggare i morgon:) Barn är ganska otroliga; får man bara lite alvedon så kan man springa runt och leka som vanligt, trots att febern fortfarande ligger på över 39 grader. Själv skulle jag vara död vid 40 grader eftersom jag har en normal kropptemperatur på 36 grader...

Insåg idag att Amelia bara har tre dagar kvar på dagis, sen slutar hon för sommaren och till hösten blir det fritids! Har faktiskt lite svårt att fatta att min lilla bebis fyller 6 år och ska börja skolan. Själv ser hon verkligen fram emot detta och pratar knappt om något annat:)

Nu ska Buster få en kvällspromenad (Millan har ordinerad sträng vila), sen får det nog bli en kvällsmacka och sen sängen.
Kram



Bamsehundar med "snälla-kan vi-få-godis"-ögon:)


Ella




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!