Påskpyssel??

Då var det åter dax för en av dessa "pysselhelger", inte min grej som ni vet...
Men Amelia och Tove har varit duktiga och fixat lite påskpyssel; Amelia har målat utblåsta ägg och gjort påskkort, Tove målade en äggkopp på dagis:)
Självklart är påskfjärdrarna uppsatta i vinbärsbusken och idag har vi inhandlat påskliljor som jag ska försöka hinna plantera i morgon. Så nu ser det iallafall lite påsk-igt ut i Göljahult:)

För övrigt har jag tillbringat tre dagar i skolbänken med "Vård i livets slut" och "Måltidens betydelse"; båda intressanta ämnen även om det ena har en tyngre klang än det andra.

I morgon blir det nog två små påskkärringar som ska på besök till gammelfarmor och farmor och sen ska jag jobba. Måste oxå försöka hinna städa inför helgen annars hinns det inte med...

Kram

Söndag kväll

Då är det officiellt sommar! (eller iallafall sommatid...) Vår betyder hos mig ljust hår, så det är vad jag har pysslat med i två dagar; eller rättare sagt avfärgning. Resultatet blev en blandning mellan blont och halv morotsfärgat, kallar färgen för "vårsol";) Det får nog bli en kur till senare i veckan för säkerhets skull...

Annars har helgen varit mer eller mindre lugn; jobbade natten lör/ sön - helt ok att jobba nio timmar men få betalt för 10. Idag har jag varit på Blingo-party (barnkläder) och inhandlat lite till mina små prinssesor.
Skulle oxå ta bilder på mina kläder jag köpte i torsdags, men min kamera strejkar:( Får låna svärmors kamera i morgon och fixa bilderna.

Början av nästa vecka består av skola, skola och åter skola...
Sen blir det lite jobb och en massa planerande inför en spännande helg. Ska ha påskmiddag för föräldrarna (både Fredriks och mina), utgång på fredag, hästvisning på söndag och så kommer Muffins äntligen hem till helgen! Amelia går som på nålar och anser att det är minst 15 evigheter till det blir fredag:)

Idag kom oxå tranan till oss, om än några dagar försent...
Amelia hade glömt hänga upp sin strumpa, men i går kom hon ihåg att hänga upp både till sig och Tove så idag låg det varsit Kinderägg i strumporna. Tänk vilken smart trana som hittade stumporna ovanför öppna spisen;)

Kram

Årets första lamm!

Igår kväll/natt föddes årets första lamm! Det var en av de "gammla" tackorna som fick ett helsvart litet tacklamm och allt gick bra även om jag var lite smått hysterisk. Förra året lammade alla tackorna själva och när vi kom var det redan klart. Nu kom Fredrik in i stallet precis när hon började så vi var med hela tiden. Det är ganska fantastiskt hur en 5 min gammal bebis kan ställa sig upp och gå runt, här ligger vi människor verkligen efter:)

Idag har vi fått riktigt mkt gjort; vårstädat trädgården, byggt om fårhuset, hämtat halm och hö, städat och fixat tvätten. Vädret idag har ju varit helt underbart - +19 grader!! Barnen har varit ute hela dan så nu sover de gott i sina sängar:)



Årets första lamm!



Kakmonster nr 1



Kakmonter nr 2




Magnetröntgen och shopping

Har varit i Ljungby och magnetröntgat mitt onda knä idag. Magnetröntgen är vanligtvis en totalt smärtfri undersökning men att ligga stilla i 60 min med ett bulltande och värkande knä är inte särskillt smärtfritt...
Dock härdade jag ut och det gick ganska bra:) För att slippa köra själv var min farmor med och efter röntgen passade vi på att äta en god lunch nestående av bakad potatis med laxröra; mums!

Efter att farmor var hemkörd passade jag på att uträtta lite ärenden när jag ändå var "barnlös"; köpte lite kläder till nästa helg, nya regnbyxor till Amelia, en födelsedagspresent och lite annat smått och gott. Ibland är det riktigt skönt att kunna gå i affärer utan att ha någon som drar och sliter i en eller som undrar när vi ska åka hem.

Väl hemma blev det så klart våfflor hos svärmor - våffeldagen idag! Sen var det hem och byta kläder på Amelia och sen till grannen. Amelia har agerat hjälpreda i ladugården ikväll; fodrat korna, kört spån och klappat på kalvarna:)
Lycklig som få sover hon nu gott!

I morgon tror jag det är så illa tvunget att städa innan damråttorna börjar anfalla oss...
Måste oxå hämta halm och hö, till helgen är det nog dax att pressa:(
Nu ska jag mysa ner mig i soffan med min godispåse och kolla på "Antikrundan"!
Kram
PS: ska fota kläderna jag köpte och lägga in dem i morgon. DS

24 mars

Våren är äntligen här! I går öste regnet ner och det blåste en mindre orkan = äkta svenskt vårväder:) Nästan all snö är borta och istället har vi ett heltäckande lerlager som ställer till en massa besvär, men vad gör det när krokusar och snödroppar ploppar upp ur gräsmattan!!

Hästarna gillar oxå våren; täckerna har åkt av och de sysselsätter sig med välgörande lerinpackningar (till hästskötarens stora förtret...)

I morgon ska jag göra en magnetröntgen på mitt knä! Hoppas att de på något mirakulöst sätt ska säga att det inte finns några fel och att läkarna har haft fel hittills, tror ni det kommer hända?? Nej, inte jag helller...

Har oxå kommit på att jag måste till stan och shoppa något att ha på mig på långfredagen!! undrar bara när jag ska hinna detta...
Kanske i morgon när röntgen är klar? Får nog försöka klämma in det annars lär det bli svårt med tiden:(

Nu är det bäst att krypa i säng, sov dåligt idag efter jobbet.
Kram

Posten kan man alltid lita på!

Ja, att man alltid kan lite på posten är ju omtvistat, men nu vet jag att det går: posten kommer alltid fram man vet bara inte när;)
I höstas, närmare bestämt i september, hade vi krångel med en räkning som aldrig kom. Verksta'n skickade ut en ny räkning men inte heller denna kom. Det hela slutade iallfall med att jag åkte ut till verksta'n och betalade på plats. Men sen i början av denna veckan hände något otroligt (!); båda räkningarna damp ner i postlådan! Först blev jag lite chockan, vi hade ju inte haft bilen på verksta'n...
Ringde upp och de fattade ingeting! När jag kollade datumet på räkningarna var de utskrivna i september...
Summan av kaddemumman är att man alltid kan lite på posten, det handlar bara om att ha tålamod;)

Tove är fortfarande sjuk, hög feber och dricker dåligt. Ringde barnakuten som hade massor av bra tips! De tyckte dock att vi skulle avvakta till i morgon och se, hon har ju druckit bra de andra dagarna. Febern bekymmrar mig inte särskillt mkt, det är uttorkningen jag är rädd för. Ikväll var hon dock lite piggare:)

Nu är det dax att åka till jobbet vilket innebär att jag missar premieéren av Så Ska Det Låta!! Jäkla skit, någon som vet om det går i repris??
Kram

17 mars

Usch vilken hems dag jag har haft idag:(
Började med attt jag blev väckt 05.15 av mina underbara barn som tyckte att det var dax att stiga upp...
Hade allvarliga funderinga på att byta bort dem, men sen kom Tove och sa "mamma, älskar dig" och då försvann alla negativa tankar för en stund:)

Resten av dagen har varit ett enda kaos! Fm bestod av att hålla hulliganerna i schack innan de lämnades på dagis kl 13. Sen var det bara till att hem och ta itu med allt som inte hunnits med; stallen mockades, tvätten fixades, nedevåningen städades och hundarna fick en långpromenad. Har oxå hunnit med en del skolarbeten och fylla i massa papper. Så nu väntar jag på att man och barn ska komma hem och försätta huset i ruiner igen.

Ska oxå berätta att jag nått mitt mål; -14 kg!! Är riktigt stolt över mig själv för att jag lyckats. Är nu nere på samma vikt jag hade innan Amelia föddes:)

Nu sitter jag och försöker bestämma vilka hingstar vi ska betäcka med i år. Säsongen närmar sig med stormsteg och det är verkligen hög tid att bestämma sig. Några är klara men det fattas fortfarande några...
Känner inte direkt för att köra riket runt med alla hästarna så jag försöker hitta hingstar som åtmindstonde finns i samma del av landet, inte jättelätt när det gäller ponnyhingstar...

I morgon är det skola som gäller hela dan, sen jobba natten. Undra när jag ska hinna sova?? Blir nog till att lägga sig samtidigt som flickorna ikväll:)
Kram

Födelsedag...

...har jag visst idag:) Tänker inte avslöja hur gammal jag är, men det var ett tag sen man fyllde 18;)
Barnen och Fredrik har bakat tårta; chocklad och citron med björnbär på, mums! Annars har det varit en lugn dag, jag är inte så mkt för födelsedagsfirande åtmindstonde inte när det gäller min egen...
Tove har åkt på en förkylning vilket har resulterat i ett trött och gnälligt barn. Hoppas bara den ger sig snart!

Hästarna har gått utan täcken idag i solen, vilket var MYCKET uppskattat. Nu ser de ut som lermonster, men det är smällar man får ta:)

Kram

Ridtur



Vem bryr sig att benen inte räcker nedanför sadeln? Det går lika bra ändå!


Sköna söndag

Gisses vilken hektisk helg! Började redan i fredags med en massa "måsten" plus att jag skulle hinna sova en stund innan jobbet. Fredrik och barnen var o handlade medan jag städade och fixade tvätten. På något mirakulöst sätt hann vi med allt och det blev ett par timmars sömn:) För ovanlighetens skull hade vi en ganska lugn natt på jobbet, vilket var skönt eftersom jag var helt slut...
På lördagsmorgonen åkte hästarna ut och stallen mockades innan jag stupade i säng vid halv nio. Klockan 13.30 ringde alarmet; bara att stiga upp och se glad ut, hoppa in i duschen och sen iväg till mamma. Som tur var hade Fredrik fixat allt så jag behövde bara tänka på mig själv:)

Mammas 50-års fest var riktigt lyckad! Mycket folk, god mat, och en exemplarisk lekledare;) Jag hade slitit riktigt hårt med programet och det gick verkligen hem! Alla trivdes och det är ju huvudsaken. Sängläge intogs runt 02 och då var det välbehövt...

Idag har vi donat lite här hemma och Amelia har ridit på Nafna. Såg lite kul ut med en liten plutt uppe på "stora" Nafna:)
Kram

En till?


Ja, om Fredrik fick bestämma:)
Här tillsammans med Frans & Annas Walter


Fingerfärg...

...är jättekul!





Gunga...

...kan man göra året runt!


En förälders dilemma

Som förälder har man vissa saker man längtar till att sina barn ska göra och som man inte kan vänta till de kan:
1. Första leendet
2. Vänder sig
3. Kan sitta själv
4. Börjar krypa
5. Börja gå
6. Första orden
7. Äta själv
8. Sluta med blöjor
9. Klä på sig själv
10. Bli självständig

Men det finns oxå nackdelar med dessa framsteg
1. Här finns inga nackdelar:)
2. Rullar runt över hela golvet, ner från soffan osv
3. Vill inte ligga mer
4. Rymmer
5. Klätrar på allt, springer iväg
6. Blir aldrig mera tyst
7. Mat överralt!
8. "Olyckor"
9. Kan själv!
10. Lyssnar inte mer på mamma...

Så den dag våra barn har uppnått alla dessa framsteg önskar man inget helldre som förälder än att de ska vara små och behöva sin mamma och pappa igen!
Ändå har man samma önskningar när nästa barn kommer;)

Ganska komiskt va?
Kram


Nattvak...

...är just vad jag haft i natt. Amelias luftrör låter hemska så fort hon somnar och man tror att hon ska sluta andas vilken sekund som helst. Vi var på VC i går, men då lät hon bra och läkaren tyckte inte det var så farligt. Jag förklarade att det är värst på natten, men han trodde bara det var hennes astma som spökade. Fick iallafall Bricanyl till henne och sen tyckte han vi skulle öka på hennes astmamedicin i ett par dagar. kan informera om att astmamedicinen ännu inte gjort någon skillnad, trotts att hon har starka sorter som är väldigt snabbverkande. Just nu går hon på flytande Bricanyl och Bisolvon eftersom hon har fruktansvärt mkt slem i luftrören. Blir det lika illa ikväll får det bli en tur till barnakuten!

På tal om VC så fick vi ju en tid till "skräck-läkaren". De flesta barn är livrädda för honom, han brukar vara bordus och inte alls bra med barn, men igår var det en helt annan läkare!! Tror han varit på kurs eller nått för han var helt underbar, jättebra med barnen och förklarade så man förstod och det viktigaste av allt: han LYSSNADE på vad man sa. Tur att folk kan ändra sig:)

Idag står det städning på schemat eftersom jag varit lite lat den sista tiden...
fredrik är ledig idag, men han isåg att vår ved inte kommer hem från skogen av sig själv så nu ägnar han fm åt det. När han kommer hem blir det till att säta sig med en massa skoluppgifter som ska vara inlämnade på söndag...
Kan ju vara dukt att göra saker i god tid;)
Kram

Duktiga karlar??

Hur kommer det sig att när karlar gör saker så är de jätteduktiga men när vi gör samma sak reagerar ingen? Häromdan var Fredrik i affären med barnen och handlade. På kvällen ringde en person och berättade att hon sett dem i affären och tyckte att Fredrik var jätteduktig som handlade med barnen. Det gör jag flera gånger i veckan!! Varför är det skillnad på när karlarna gör saker? Ännu värre är det när folk kommenterar hur duktig pappan är när han "tar hand" om barnen en hel dag. Vadå "ta hand om"? Usch vad trött jag blir...

Igår hade jag bestämmt att nu har våren kommit! Snödropparna till tittar fram både här och där, solen skiner och det riktigt luktade vår i luften. Men idag var vintern tillbaka:( Vaknade till snö som dalade ner utanför fönstret och mätaren visade -8 grader...

Amelia är sjuk. har en hemsk hosta, feber och massor av slem i halsen. Ringde VC på morgonen och tillslut fick jag en tid i em, tyvärr fanns bara "skräck-läkaren som Amelia kallar honom men vad gör man? Tyckte inte det kunde vänta till i morgon.
Kram

Bruksprov

Igår var det dax för den årliga resan till ASVH's bruksprov. Det var ridning av testryttarna som stod på programmet och det var riktigt roligt att se! Det fanns en del fina hingstar och en del mindre fina...
Jag hittade tre favoriter som nu toppar listan över möjliga "pappor" till Samona, återstår att se vilken det blir:)
Som vanligt var det mycket folk och en bra stämning och visst blir man lite ridsugen men jag känner mig ändå nöjd med mitt "lullande" just nu.

För de som är intresserade av resultatet från årets bruksprov hittar ni det här: http://online.equipe.nu/sv-SE/pages/competitions/655

Idag är det lite pyssel hemma som gäller och i em ska vi åka och rida Muffins. I natt är det jobb som gäller så denna dag lär väl rulla på den oxå.

Förresten har Tove kommit i trottsåldern! När man säger till henne lägger hon armarna i kors, vänder bort huvudet, blundar, suckar och säger "men mamma...". Hade hoppats det skulle dröja ett tag men som man brukar säga; det är bara att ta tjuren vid hornen...:)
Kram

Torsdagsnöje??

Vaknade redan kl 13 idag av att solen sken in genom sovrumsfönstret:) Även om det var i tidigaste laget att stiga upp var det ändå ett underbart sätt att bli väckt på!
Hann rida en tur med Nafna innan dagens kaffegäst (Amelias gudfar) kom, vilket var både mysigt och roligt (ridturen alltså!). Nafna uppskattade nog att slippa plumsa fram i meterhög snö och tog ett par glädjeskutt:)

Köpte ett par nya termobyxor igår, men dragkedjan var trasig så det blev en runda till Tingsryd innan barnen hämtades på dagis. Ikväll har jag agerat taxichaufför och kört svärmor till Alvesta, de skulle visst till Ullared i morgon...
Passade på att ge henne lite vinkar om att barnen behöver lite nya kläder, återstår att se om hon fattade...

Mamma ringde idag och undrade vad jag önskar mig när jag fyller år och för första gången någonsin svarade jag; inget särskillt! Usch, har man blivit så gammal nu att man inte längre behöver något?? Eller har bara fantasin tagit slut?? Till min stora lättnad kom jag på vad jag ska önska mig av min kära sambo; hittade ett par dödensnygga ridbyxor som jag vill ha:) Fredrik kommer bli överlycklig, han gillar inte att behöva fundera ut presenter själv...

I morgon blir det städning (bläää...) och förhoppningsvis något kul:) Lördag innebär BRUKSPROV och på söndag ska vi åka och rida Muffins:)
Kram

Scandinavium

Så var en mycket trevlig helg till enda, helt klart en av årets höjdpunkter! Tillsammans med Anna och Chrille styrde vi volvon mot Göteborg i lördags och efter en liten omväg (...) kom vi fram vid 15-tiden. Efter lite trixande för att hitta parkering var det dax att ta sig in på mässområdet för att trängas med allt folk, och MYCKET folk var det...
Som vanligt stod det inte särskillt mkt på inköpslistan, förutom ett nytt täcke till Alina, men precis som vanligt blev det ändå en hel del inköp:) Det finns tillfällen när det är väldigt bra att ha en man som är pratglad; han lyckades pruta ner en hel del så jag fick 2 vintertäcken, 2 stalltäcken, 3 halstäcken och lite annat för samma pris som 2 vintertäcken skulle kostat!
Hittade en hel del saker till Amelia, vilket hon verkligen behövde eftersom hon har vuxit otroligt mkt den sista tiden, 2 par ridbyxor, 2 tröjor, chaps och ett jättefint schabrak:)

På lördagskvällen hade vi tänkt oss en uterunda, men innan vi kom iväg för att äta var klockan närmare 22 och när maten väl var avklarad var vissa i sällskapet så runda under fötterna att det var lika bra att åka hem till min kära syster för att sova. Trots högljuda protester från vissa var de nog glada att det blev så för på söndagsmorgonen var de inte så pigga på att stiga upp...

Söndagen bjöd på mer inköp på mässan och såklart tävlingar. Vi såg en del hoppning, lite agilety och så frihetsdressyr. Personligen är jag inte särskillt inponerad av frihetsdressyren men det är en annan femma.
När klockan började närma sig 17 var vi ganska möra och redo att åka hem. Efter några timmar i bilen och ett stop hos mamma för att hämta barnen var det att skönt att komma hem:)

Idag har varit en riktig slö-dag. Barnen och jag har varit hos hästarna och fixat lite, bäst att vara förberedd inför den utlovade stormen (här blåser det nu ordentligt och snöar). Nu sitter vi i soffan och fikar samtidigt som vi tittar på "Chugington".
Kram

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!