1 dag kvar...

... på 2009 och jag är sjuk! Förkylningar är det absolut värsta jag vet särskillt eftersom de aldrig verkar ge sig. Ringde till VC idag för att få pencillin för min bihåleinflammation men höll istället på att få spader! De hade så klart ingen tid (det finns aldrig tider i Tingsryd...) och istället tyckte hon jag skulle åka in till jourläkarstationen i morgon... Jo, visst dit tänker jag absolut åka på nyårsafton; tror inte det! Dessutom undrade hon varför jag trodde att jag hade bihåleinflammation, det kunde man minsan inte vet förren läkaren hade tittat. Hon tyckte oxå att jag skulle ta två alvedon och vila lite så kanske det går över! Då förklarade jag lugnt och sansat (!) att jag haft bihåleinflammation ca 354 gånger innan och visste precis hur det kändes...
Ibland undrar man vem VC är till för? Folk som håller på att dö, eller kanske de som redan är döda??? Vilken hiskelig tur att det finns alvedon!!

Nog om detta, nu tittar vi på "Eldsjälsgalan", tänkte jag skulle vinna 3 miljoner på bingot men det bidde inget:( Blir dock så glad när jag ser allt eldsjälar som lägger ner all sin lediga tid på våra barn för att de ska kunna ågna sig åt sina idrotter. All heder åt dem!!

I morgon är tanken att vi ska åka till Lehovda för att fira nyår, återstår att se vad förkylningen säger om saken... Men först ska Fredrik och Millan(!) ut och jaga rådjur på morgonen. Vet inte vem som kommer tröttna först, Millan eller rådjuren...
Kram





29 dec

Då var det bara två dagar kvar på 2009 och jag slutar detta år med bihåleinflammation. Ganska komiskt faktiskt eftersom det var just så året började...

När jag vaknade idag och skulle klä på mig hände något chockande, jag tog fram en tröja som jag inte har använt på ett par veckor och den gick knappt på! I smått panik ställde jag mig på vågen; 67 kilo, vilket betyder att jag bara gått upp 2 kilo men alla muskler har blivit alldeles förslappade! Här måste bli en ändring, vilket inleddes omedelbart med 45 min på crosstraniern. Gisses vad det kändes skönt efteråt:) Jag bryr mig egentligen inte så mycket om vad vågen visar men jag vill inte se ut som en degklump:(
så därför har jag bestämt mig för några förändringar som jag ska genomföra;
1. Minst 45 min motion varje dag
2. Inte köpa godis (jag kan ju inte låta bli att äta godis, men kanske kan jag låta bli att köpa)
3. Inte sätta för höga mål.

Nu har jag gett mig fasen på att detta ska lyckas och att jag ska vara redo när bikinisäsongen kommer:)
Kram

Bilder



Amelias födelsedagstårta, Helle Kitty såklart:)



Tomten Tove inför Luciatåget



Tove dirigerar luciatåget



Amelia och pappa delar ut julklapparna som tomten glömde



Amelia o Tove hjälper tomten



Tove matar pappa med grädde



Busungarna i sina julklpasspyjamasar



Amelia bakar pepparkakor


28 dec

Nu är barnen hämtade från dagis, maten står på spisen, tvättmaskinen går på högvarv och diskmaskinen är inne på sin andra runda. Herregud vad jag känner mig huslig:) Förhoppningsvis kommer gubben hem snart och sen är det åter jobbet som gäller för mig.

Såg förresten ett program idag när jag vaknade som handlade om en familj med 13 (!) barn. Det som imponerade mig mest var hur de hann med all tvätt! Dessutom hade de bara en tvättmaskin. Jag som knappt hinner med tvätt för fyra personer...

Sitter och funderar på en meny till nyår. Vi ska åka till Lehovda och jag har fått äran att komponera menyn. Till huvudrätt blir det älgstek med gorgonzolasås och potatisgratäng. Efterrätten funderar jag på chokladmose' och förrätten är lite osäker ännu, så kom gärna med förslag!

Nu luktar det köttfärssås i hela huset och diskmaskinen piper att den är klar, åter till arbetet;)
Kram

Snorhalka:(

Det är minsann inte alla som har en egen skridskobana hemma, men det har vi. Vägen från oss ut till storavägen är som en blankspolad isbana, så det är bara att snöra på skridskorna och åka:)

Idag har varit en ganska lugn dag med pyssel hemma. Helena har ridit Samona i skogen och Fredrik har jagat. Själv ska jag strax åka till jobbet för ännu en (troligen) hektisk natt.

Kram


26 dec

Nu är julfirandet över och om ni frågar mig känns det rätt skönt. Vet inte varför julkänslan inte ville infinna sig i år, beror kanske på all stress som varit hela hösten? I vilket fall är jag nöjd med att allt snart återgår till det normala.
Vi har varit hos min mormor och morfar idag för att äta gott och träffa släkten; alltid lika trevligt och högljudt:) Alla mammas syskon var hemma så det var fullt hus i mormors lägenhet, särskillt när de två små hulligarnerna sprang runt som yra hönor och gjorde livet osäkert för alla andra;)

Måste oxå berätta om en helt sjuk undersökning jag läste idag. Den visade att 87% av alla som kallar sig nazister eller har nazistiska åsikter själva har judiskt ursprung! Jag har alltid vetat att de (nazister) inte är som de ska i huvudet men nu har jag verkligen fått det bevisat...
Enligt mig bevisar det oxå att folk många gånger inte vet vad de sympatiserar med eller varför. Men sen var ju oxå Adolf Hitler halvjude, det säger väl allt...

Här har nu nästan all snö regnat bort, återstår väl att se om det kommer någon ny eller om vintern är över. Positivt är iallafall att vattnet har tinat i stallet, så nu slipper jag bära vatten:)

Nu ska jag ägna en stund åt att hitta på en bra meny till nyår:)
Kram

Julklappar, mat och regn

Då var årets upplaga av julafton över. På det hela taget blev det en lyckad dag trotts en del krångel och några missöden:) Jag ska inte tråka ut er med massa detaljer, men som alla nog förstår bestod dagen av mängder av mat, lika mycket julklappar och ännu mer skratt och trevlig stämning. När alla mammor och pappor åkt hem vid åtta-tiden fortsatte kvällen tillsammans med våra trevliga grannar, som för övrigt är från Danmark, vilket var mkt lyckat. De hade någon typ av äppelmunkar med sig som var farligt goda, särskillt när man redan innan var proppmätt efter all mat...

I år var första gången på länge som vi haft riktig tur med vädret på julafton. Snön lyste vit och det var så fint ute, i motsatts till dagen väder som består av regn, regn och åter regn...

Idag blir det middag hos svärmor och i morgon åker vi till min mormor och morfar.

Måste oxå berätta om vår bästa julklapp; en massagekudde! Den är helt enkel underbar och helt ljuvlig:) Jag älskar den!
kram

Julstress?

Har lagt barnen under granen, klapparna i sängen, kakorna är tvättade, golven är bakade, har hängt ut gröten i julkärven, lagt skinkan i frysen, köttbullarna är slängda, satt fjädrar i riset och klätt granen med lussekatter. Eller skulle vi ha dem vid Lucia? Strunt samma, huvudsaken är att jag har järnkoll på allt, snart klar och inte ett dugg stressad. Trevlig jävla midsommar på er!!


Valpar

Nu har vintern kommit till Göljahult på allvar. När vi vaknade idag visade mätaren -18° och snön yrde ner. Här ligger nu ca 20 cm snö och vattnet har frusit i båda stallen; precis som det ska vara 3 dagar före julafton:) Långkalsongerna och termobyxorna har åkt fram och stannar till snön är borta. Sin vana trogen har mina konstiga påskliljor kommit mitt i all snö och kyla, de kommer nog blomma på julafton i år oxå (de växer alltså ute!).

Julstöket är klart, bara lite städning kvar som får vänta till onsdag kväll, ingen mening att damsuga och torka golv innan när man har hundar. Slog in de sista julklapparna idag när jag insåg att det fattades några så imorgon blir det en tur till stan för Fredrik och barnen för sista-minuten-inköp.

Nu till något spännande! Till våren blir det förhoppningsvis valpar i Göljahult; Millan ska paras med en jättefin hane och vi hoppas på fina valpar. Men först ska hon röntgas vilket blir efter jul. Så om någon är intresserad av en Landseervalp så säg till. Ni kan kolla in hanen på www.landgold.nu

Ikväll blir det en tur till Hörda för att hämta hem våra får. De har varit på betäckning och är nu redo att komma hem. I morgon är det julhandel på Börjes som gäller och sen jobbar jag två nätter. Det betyder att de julbestyr som inte blir klara i morgon inte blir gjorda alls.

Nu bär det av till dagis för att hämta trollungarna:) De har varit sista dan på dagis inna jul idag, så nu blir det lite julledigt.
Kram

Vinter och julstämning:)

Äntligen har vintern kommit! Snön ligger i stora drivor och allt ser så rent och mysigt ut:) Millan har legat i snön hela eftermiddagen, fick nästan inte in henne, hon älskar snö! Igår kväll lekte hon med snöbollar i en evighet, jagade snöflingor och rullade runt:) Den hunden är underbar!

När snön började falla igår infann julkänslan sig direkt! Ingen jul utan snö...
Amelia och jag bestämde direkt att julsakerna ska fram på söndag! Dessutom ska jag koka julskinka för första gången i mitt liv...
I vanliga fall brukar min kära svärmor göra det åt oss men i år stejkar hon... 

Amelia är ju i den åldern när det rör sig många saker i hennes huvud. Idag sa hon följande:
"Mamma, när jag fyller 5 och Tove fyller 2, då har du bara stora barn, inga små. Då kanske vi kan låna en lillebror från någon som inte behöver honom? Men, vi kan inte låna Nellies lillebror för han bara skriker!"
Tänk att det kan få plats så mänga tankar i ett så lilet huvud:)

I måndags var det Luciafirande på dagis. Alla barnen skötte sig exemplariskt och sjöng så fint. Tove skrålade "Blinka lilla stjärna" för full hals. Även om texten inte gick att tyda hade hon rätt melodi!

Nu ska jag titta på världkuppkval i dressyr från London!
Kram

Tiden...

...räcker inte till! Skulle verkligen vilja att dygnet hade minst 30 timmar... Därför är det lite tunt på bloggfronten just nu, men jag återkommer när den värsta sressen lagt sig:)
Kram

Julklappsinköp, kinamat o. tenta...

Anna och jag har varit i växjö idag för lite julklappsinköp:) Som vanligt hade jag ingen aning om vad jag skulle köpa eller till vem, men kors i taket var jag ute i ganska god tid. Normalt hör jag till dem som köper sina julklappar dan innan julafton...
Nåja, fick faktiskt tag i ganska mycket, så jag känner mig nöjd. Har fortfarande några kvar men det är ju TVÅ hela veckor kvar så det ska nog hinnas med:)
Så klart blev det lite andra inköp oxå när man ändå var i farten; en ny telefon eftersom den galma lagt av helt, ett nytt bredband till datorn, lite småplock och en jacka. Har oxå upptäckt att det finns en del affärer man inte ska gå in i om man inte tänkt spendera MYCKET pengar, det går liksom inte låta bli att handla...
När vi ändå var i stan passade vi på att gå och äta kinamat; gott!

I morgon ska jag skriva tänta i fyra timmar på fm:( Inspererande?? Nix, inte ett dugg. Ämnet är demens och psykiska besvär så det borde inte vara så svårt, känns som det är just vad jag lider av just nu...
Efter täntan är min tanke att julgardinerna ska upp, huset städas och alla andra 10 miljoner saker som behöver göras inför helgen ska bli gjorda. Vi får väl se hur det går...

Försökte ladda upp lite bilder från helgens födelsedagsfirande, men datorn ville inte som jag. Får se om det lyckas i morgon:)
Nu borde jag nog försöka sova om jag ska orka med allt i morgon...
Kram


Ruinerad...

... är just vad jag/ vi har blivit idag! Kanske bäst att ta det från början:
Fredrik gick iväg för att släppa Meja på morgonen. Vid 9-tiden kom han hem och roppade på mig. När jag kom ut på verandan var det blod överallt! Det pissbloade från Mejas öra... Efter tvätt såg vi att örat var i två delar. Eftersom det är söndag har vår veterinär inte öppet så det var bara att ringa djursjukhuset i Växjö. Vi virade in stackars hunden i en handduk för att slippa blod i hela bilen och körde. Tur att min kära syster var här så barnen slapp åka med! Det blev till att lämna Meja så de kunde lappa ihop hennes öra. Vid tre-tiden ringde de och sa att hon var färdig, de hade fått sy en massa stygn för att få ihop örat igen...
Troligtvis har hon rivit sig på taggtråd när hon drev haren, tur i oturen att det bara tog ytterörat!

Ovanpå allt detta tummullt har vi haft kalas för Amelia idag oxå; mormor o morfar mfl. Hon fick en hel drös med Pettsson o Findus-saker; DVD, ljudbok, sagobok m.m.

Igår var det barnkalas som gällde; fem pojkar och Amelia! Roligt hade de, men oj så trötta när det var dax att åka hem:) Här var det Hello Kitty-saker i packeten; till Amelias stora lycka:)

Nu sitter barnen framför TV'n och kolla Pettson o Findus och är lite lagom trötta (liksom jag...) I morgon blir det dagis en stund på fm och sen kommer farmor o farfar på em för ytterligare firande. Tur att det dröjer ända till augusti innan nästa barn fyller år!
Kram

Tre kvar!

Nu är första etappen av Amelias födelsedagsfirande avklarat, tre kvar. Ikväll har idolen Thess (och den inte så stora idolen Sören) varit här för en bit tårta tillsammans med Amelias gudfar och hans tjej. I paketen låg det Hello Kitty-saker och ett målarsett. Amelia var glad och nöjd och somnade på soffan vid 22-tiden. Nu hoppas jag hon laddar inför sitt barnkalas i morgon, gud vet att jag gör:(

Alla som känner mig vet att jag är världens sämsta på att hitta på saker och framför allt pyssliga saker! Så hur mycket tror ni det tar emot att ordna barnkalas?? MASSOR! Men vad gör man inte för sina ögonstenar? Självklart ordnar lilla mamma kalas när Amelia vill ha kalas:) Tur att det bara är en gång om året!

Idag har vi bakat pepparkakor tillsammans med barnens farmor. Tove åt lite deg och sen var hon klar:) Amelia höll i ganska länge, hon gillar att baka och laga mat. Stackars barn som fick en mamma som avskyr sånt...
Det blev iallafall en del pepparkakor även om mycket deg hamnade i magen:) Nästa helg är det ju dax för vårt traditionella pepparkaksbak med familjen Uleskog/ Johansson i Dångebo så då blir det ytterligare påfyllning i kakburken.

Nu ska jag ta hand om disken (jag hatar att stiga upp på morgonen och mötas av ett berg med disk i köket!!) och sen krypa till sängs, sov bara tre timmar efter jobbet i natt...
Kram

Ikea:)

I onsdags blev det en tur till Ikea. På inköpslistan stod en byrå till Tove (hon fick pengar när hon fyllde år, men vi har inte hunnit...), madrasser och lite småplock. Faktiskt hittade vi allt vi hade tänkt oss (och lite till förstås). Vi köpte nya resårmadrasser till vår säng, de gamla börjar bli lite utslitna;) Enda problemet var att när vi kom hem och la in madrasserna blev sängen väldigt hög! Men man sover som en prinsessa:)
Tove fick en vit byrå, likadan som Amelia har, så nu slipper vi ha hennes kläder i påsar i hallen...
Så klart blev det lite "bra-att-ha" saker oxå; en köttklubba, några handdukar, glödlampor och lite annat. Hittade oxå en grej till Tove; en slags gunga (kolla bilden!) Hon älskade den!!

I onsdagskväll var det meningen att Samona och jag skulle träna för Elisabeth, men när vi hade ridit en stund markerade hon på ett bakben. Troligen har hon vrickat sig i hagen, det var ju fruset och väldigt knöligt här i onsdags. Dessutom är hon inte den stillsamma varianten i hagen...

Vi har oxå hunnit handla till Amelias kalas på lördag. det blev så klart Hello Kitty-saker för hela slanten; muggar, tallrikar, hattar och duk. Nu fattas bara maten och tårtan. Har bbeställt en Hello Kitty-tårta som ska hämtas på lördag (jag bakar INTE!). 

I natt blir det åter jobb och sen pepparkaksbak hos farmor i morgon. Därefter drar helgens firande igång; kalas från fredag till måndag. Till på köpet jobbar jag måndag och tisdag natt nästa vecka, så när onsdagen kommer är jag troligen död (eller nära på).  


Tove på sin "galoppa"



Amelia fick fingerdjur i sin adventskalender idag



Det är bra med en hund man kan klättra på:)



RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!