Mer bilder:)



Alina med sin lilla fölmage




Amelia och Millan på promenad



Lillebror i sitt nya täcke




"Jag är faktiskt en ardenner, ingen minishettis!"





Vacker som en dag!



Samona med sin betydligt större fölmage...


Bilder



Vackra Corinne



Den vita springaren


25 sept

För vissa är detta en bra dag = löning, men för oss inom vården får vi vänta till måndag...(fast jag kom på att ni faktiskt fick lön redan i går)
Men inte surar man för det, lika bra att göra det bästa av situationen - spendera de sista örerna man har kvar;) Dagen till ära har vi varit på marknaden i Linneryd, gjorde några riktiga fynd. Köpte ett par nya Escradon-skydd till Lillebror för 30 kr, ett träns för 20 kr, en lädergrimma för 10 kr och en vanlig grimma för 5 kr. Allt nytt! Blev såklart oxå lite marknadsgodis och en burk med kakor.
Väl hemma igen lagades det ägg- och räklåda till kvällsmat, vilket gillas av hela familjen Johansson/Carlsson:)
Nu ska vi mysa en stund i soffan med popcorn innan det är dax för barnen att krypa i säng. I morgon väntar lammslakt, Frans kommer för att hjälpa till och Amelia ska leka med Nellie.
Kram

24 sept

Vaknade vid 15.30 idag och troode klockan var max 9. Kändes som jag precis hade stängt ögonen...
Men det var bara att stiga upp, Amelia skulle rida Lillebror vilket hon oxå gjorde. Efter en del svett och tårar gick han riktigt fint:)

Måste oxå få något ur mitt system! Hade egentligen inte tänkt diskutera någon politik men nu kan jag inte hålla mig längre. Jag ser mig själv som en öppen och väldigt tollerant person som tycker att invandring är bra (med vissa förbehåll). Därför blir jag livrädd när ett parti som SD får så många röster. Jag bryr mig inte om vilka som röstar på dem, eller tycker inte heller de har fel eftersom alla har rätt till sin åsikt, MEN jag tycker det är skrämmade att vi har sådana tankar i dagens samhälle. Jag tycker det är fruktansvärt att folk inte ser människors lika värde och tycker vissa är bättre än andra. Jag har dock viss förståelse för varför man röstar på SD; de vågar stå för sina åsikter och har en rättfram politik, till skillnad från många andra partier.
Så, nu har jag fått ut det och nu är det slut med politik:)

I morgon är det dax för årets upplaga av Linneryd marknad. Jag tycker absolut den är värt ett besök, visserligen ganska liten men väldigt gemytlig! Har ni inget annat för er rekommenderar jag den verkligen.
Nu blir det pizza i Göljahult och sen ska jag återvända till jobbet.
Kram

23 sept

Har visst kommit in i en "bloggsvacka" igen...
Tro inte det beror på att inget händer här, det händer alldeles för mkt som vanligt, har snarare ingen ork kvar till bloggen. Ska försöka skärpa mig, vet ju iallafall att jag har en trogen bloggläsare som blir lite irriterad på mig när det inte uppdateras;)

Så, vad händer här då? Alla hästar är nu hemma från betet och installade. Samona, Alina och "stora Mini" trivs utmärkt på lösdriften. Trodde kanske inte det skulle funka med Mini eftersom Samona är lite speciell, men det går faktiskt bra. Så länge han håller sig i en ende av hagen låter hon honom vara i fred och han får till och med äta ut ensilagebalen tillsammans med damerna. På tal om Samona så är hon gigantiskt stor nu! Undra hur hon kommer se ut när det är dax för fölning?? Visserligen fölar hon tidigt (20 feb) men det är ju ändå några månader kvar. Även Alina börjar se dräktig ut och trivs helt klart med livet som avelssto. Fick resultaten från blodproven vi tog på alla tre; Samona fortfarande dräktig (kan hon vara något annat??), även Alina men Stella var inte dräktig:( Är dock lite misstänksam om det verkligen stämmer, får nog bli ett nytt prov om ett par veckor.

I måndags var Emelie och jag och hälsade på Schex och Cokie hos fam. Andersson. Cokie har växt jättemycket och är nu en bastant dam. Familjen har gjort ett jättebra jobb med henne och jag är väldigt nöjd att de köper henne. Schex är ju en väldigt okomplicerad dam som inte gör särskillt mkt väsen av sig så henne är jag inte orolig för.

Amelia har verkligen blivit jätteduktig med Lillebror. Nu kan hon galoppera honom själv (när han inte är för pigg) och ska få börja hoppa så smått med honom. Jag är väldigt noga med att hon bara ska rida när hon själv vill, vill inte att det ska bli för mkt för henne så hon tappar intresset. Men än så länge hänger intresset kvar och vi är så glada över denna underbara lilla ponny!

Närmaste dagarnas schema är som vanligt ganska fullspäckat men marknad, lammslakt, köttleveranser, simskola och höströj. Ska oxå försöka klämma in lite jobb, har ju varit hemma i över 2 veckor nu så längtar faktiskt lite till jobbet:)
Kram

Kräftskiva

Ikväll har vi haft kräftskiva med mor, far, syster, Peppe och farmor Evi. Jag gjorde ju ett bra deal med min far i våras; jag bytte hans röjsåg mot kräftor och ikväll var det dax för betalningen. Det blev en mkt trevlig kväll med massor av mat och självklart egenfiskade, hemkokta kräftor! Det hela var mkt uppskattat och alla hade trevligt:)

När jag vaknade idag på morgonen upptäckte jag att min kära man var borta. När jag ringde och frågade var han befann sig svarade han - "du skulle ju ha kantareller tills i kväll". Jaha, tänkte jag, det var ju bra. Jag ångrade mig när han kom hem...
In genom dörren stiger han med inte mindre än 35 L kantareller! Hur i hel--te skulle jag hinna rensa och förvälla dem?? Tanken var att vi skulle hämta hem hästarna från betet idag plus städa och förberede maten till kvällen plus att Emelia skulle komma kl 11 så vi kunde rida...
Tur för mig öste regnet ner när Emelie kom så ridningen ställdes in, Fredrik tog barnen med sig till Tingsryd för att handla och sen städade han medans jag gjorde klart svampen. Dessutom gav jag 6 L till farmor och syster:)
Enligt mig tillhör det privilegierna med att bo på landet; kantareller, hemkokta kräfor och älgkött!

Eftersom hästarna på betet inte fick komma hem idag blir det ett av projekten i morgon. Dessutom kommer Emelie kl 8 så vi hinner rida innan och sen ska Fredrik skjuta upp inför älgjakten = ännu en vanlig dag i Göljahult;)
Nu sover barnen iallafall gott och jag ska titta på "Harry Potter" på Canal+.
Kram



Ca 1/3 av dagen kantarellskörd:) 


13 sept

Ska försöka mig på att skriva ett inlägg, men ni får ursäkta om det blir lite fel, ser bara med ett öga...
I går hade vi bestämt att lösdriften skulle bli inflyttningsklar. Fredrik hade redan satt ner alla stolpar så mitt jobb var att skruva märlor och dra tråden samt halma. Dagen till ära hade jag laddat min borrmaskin så märlorna gick som en dans att skruva dit:) Sen skulle tråden dras och när jag nästan var klar hade den sista biten traslat ihop sig. Irriterad som jag var slet jag i trasslet och vips så for den ena änden upp och träffade mig rakt i ögat. Det gjorde ont så in i hel...!!! Men envis som man är SKULLE lösdriften bli klar så jag drog den sista tråden, halmade och fixade i ordning. När jag väl kom in insåg jag att jag inte såg något på ögat och att det fortfarande gjorde fruktansvärt ont. Men hur inspererande är det att sätta sig på akuten eller jourläkarstationen en söndagkväll?? Jag ringde iallfall sjukvårdsrådginingen som rekomenderade 2 alvedon...
Idag på morgonen kunde jag inte öppna ögat allt och såg knappt på det andra (överansträngt?) så det blev till att sätta sig och ringa VC. Karusellen som den drog igång orkar jag inte ens återge men efter en massa telefonsamtal och hit och dit och ett otaligt "vi ringer upp dig omkring kl...." fick jag komma till VC som konstaterade en rejäl reva på hornhinnan tvärs över hela ögat. Så nu är det salva och droppar i ett par dagar så kanske man kan se igen:)
Kram

Mia och Nickan...

Idag har inte precis varit den roligaste dagen i mitt liv; Mia och Nickan galopperar nu på de evigt gröna ängarna. Även om det helt var mitt beslut (och Nickans ägare) så känns det ändå tugnt. Mia var ju Amelias första egna ponny och den som lärde henne rida. Nickan var en super mysig fröken med ett hjärta av guld, men man måste inse när det är bäst för dem att vandra vidare. Turligt för mig har jag världens bästa sambo när det gäller sådanah här saker; han är coollugn och har full förståelse för hur jag känner. Allt gick jättebra och båda hästarna var superlugna och verkade inte ana vad som skulle ske.
När vi kom hem igen sa Amelia:
"Mamma, nu behöver Mia inte ha ont mer och jag är glad för henne."
Usch, hur kan min 4-åring vara så mkt starkare än mig? Men vi har förberet Amelia hela sommaren på vad som ska hända och hon verkar ha accepterat att Mia inte kan leva längre.
Jag tror nog att Samona och Mini tog det hårdast; båda har gått och gnäggat hela dan efter sina kompisar...




Mia II




Mia och Amelia


8 sept

Hoppsan, såg att inlägget från igår är daterat "7 aug" - önsketänkande??
I går bestämde sig Tove för att hon skulle sova utan blöja i natt och faktiskt klarade hon det utan en droppe i sängen:) Mina barn är inte riktigt som andra - de blir blöjfria på natten först. Amelia slutade med blöja på natten när hon var 2 år, men det tog ytterligare nästan 3 månader innan hon var utan på dan. Återstår att se hur lång tid Tove behöver...

Nu blir det lite frukost och sen en runda till Tingsryd för inhandlande av vattenspannar och lite annat inför installningen av hästarna.
Kram

7 aug

Efter morgonfodringen insåg jag att lammfodret var slut och att en tur till staden skulle bli nödvändigt. Packade in barnen i bilen och tänkte det skulle bli en snabbrunda med inhandling av lammfoder och hundmat. Efter stoppet på Lantmännen tyckte Amelia vi skulle ringa mormor Ella och se om hon hade fika - klart hon hade! Så det blev fika med massor av kakor och prat. Grejen är bara den att man aldrig kan åka till mormor Elle bara för en fika...
När vi väl kom därifrån hade vi halva hennes trädgård med oss hem som vi skulle plantera.
Det var lika bra att peta ner växterna direkt när vi kom hem och faktiskt blev det riktigt fint. Nu återstår bara att se om de överlever till våren...

Amelia och Tove klättrar just nu på väggarna! De har varit på dagis 5 h på 2 veckor och är nu helt tokiga. I morgon blir det ett par timmar på dagis men sen är de ledigt nästan en vecka till...
Visst är det roligt att ha barnen hemma men mina barn är väldigt aktiva och älskar verkligen sitt dagis och sina kompisar så det blir ganska jobbigt att ha dem hemma för länge. Jag beundrar föräldrar som är hemma på heltid med sina barn tills de börjar skolan, men jag erkänner gärna att jag inte klarar av det. Jag tror inte alls, som vissa andra gör, att barnen mår bättre av att vara hemma med föräldrarna än på dagis. På dagis lär de sig samspel med andra barn, att visa respekt och se andras behov.

Har oxå lagt in en beställning hos svärmor som åker till Ullared i morgon. Insåg ju att hösten närmar sig och Amelia har växt väldigt mkt under sommaren...
Hon är knappt 5 år och måste ha stl 122 i kläder! Fast Tove är värre, hon är 2 år och drar redan stl 104. Säga vad man vill om Ullared men när man har barn som växer 5 stl-6 / år är det ett måste om man inte ska bli ruinerad. Dessutom hinner de ju aldrig slita ut några kläder:)
Kram

5 aug

I natt hade jag ett par kämpiga timmar på jobbet. Inte för att vi hade särskillt mkt att göra, det var en ovanligt lugn natt, men de visade "Schindlers List" på Tv...
Detta är, enligt mig, den hemskaste och sorligaste film som någonsin gjorts. Jag har säkert sett den 50 gånger men likväl gråter jag varje gång. Jag vet inte om det beror på vetskapen om att den faktiskt är sann eller vetskapen om att det i verkligeheten var mkt värre...
Varje gång jag ser den här filmen får jag känslan av att vilja samla min familj omkring mig och bara hålla hårt om dem. Den absolut värsta scenen i filmen är inte någon där de skjuter massa människor eller är särskillt våldsamma, den värsta scenen är när de lastar på barnen i arbetslägret på lastbilar och kör iväg. Barnen vinkar glatt till sina föräldrar i tron om att de ska åka på utflykt när det i verkligheten är något mkt värre som väntar.

Idag vaknade jag iallafall vid 3-tiden, steg upp och storstädade huset. I morgon ska jobbarkompisarna komma på en bit mat och då är det bäst att det är städat annars vågar jag nog inte släppa in dem:)
Innan jag skulle åka till jobbet i går kväll fick jag ett ryck och putsade fönsterna i köket och storarummet samt bytte gardiner. I morgon på dan blir det lite höstfixande i trädgården; blommorna i krukorna ska kastas och hinner jag blir det en tur till Ormeshaga för lite höstväxter.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan med min man och titta på någon film han hade hyrt.
Kram

2 sept

Fy tusan vilken dag jag hade i går! Blev väckt av att Tove hällde ett paket salt i vår säng...
Sen var det fullt ös på barnen hela dan, de slogs och kivades om precis allt och inget. En klok person (Helena) gav mig rådet att göra något drastiskt med vilddjuren, något vi inte brukar göra, så jag satte dem till att baka banankaka. Jag läste receptet, Amelia bakade och Tove åt smeten. Nåja, kakan blev bra ändå och Amelia tyckte vi skulle bjuda gammelfarmor på fika så vi tog med kakan dit och fikade.
När vi sen kom hem fick jag något oväntat energiflöde och satte igång med allt möjligt; frostade av frysen, städade huset, tvättade, lastade ved, flyttade hästar, körde vatten, rensade i garderoben, bakade rabarberpaj, hämtade ensilagebalar och tränade hunden. På kvällen myste vi framför "Fångarna" och åt rabarberpaj hela familjen:)

Idag har energin inte legat på riktigt lika hög nivå. På fm var vi en runda i stan hos farmor Evi och fikade samt hos pappa på jobbet för att hämta lite saker. Det blev sen en relativt lugn em hemma med lite pyssel av varierande art; fick den sista tvätten gjord, frysen inpackad och en massa telefonsamtal ringda.
Nu är det dax att fodra lamm och gå ut med hundar sen blir det nog sängen:)
Har förresten lammkött att sälja om någon är intresserad!!
Kram

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!