Vill oxå gå på disco...

img_7251 (MMS)

Vill oxå gå på disco...


Redo för disco!

img_0120 (MMS)

Redo för disco!


Hur lång kan en b-ponny bli?? Lillebror ty...

img_3021 (MMS)

Hur lång kan en b-ponny bli?? Lillebror tycker det är äckligt att få kiss på sina ben;)


Så här kan det gå...:o

img_2881 (MMS)

Så här kan det gå...:o


Morgonmys i soffan:)

img_0150 (MMS)

Morgonmys i soffan:)


Den dom väntar på något gott...

...väntar aldrig för länge sägs det, men jag känner att jag har väntat alldeles för länge! Idag tog dock väntan slut: min nya torktumlare är på plats:) Det har bara tagit 7 år innan den kom men nu är det slut på alla strumpor som hänger över hela huset på tork;)

Ikväll hade lillebror och Ella äntligen bestämt sig för att gå in. De har vägrat nu när det varit så fint väder men ikväll regnade det och då stod de vid grinden och väntade. Hoppas på uppehåll i morgon så Amelia kan hoppa Lillebror, annars får det bli en tur till ridhuset på fredag. Hade gärna tagit med Ella oxå men eftersom jag är själv med barnen vill jag inte lasta henne. Får bli en dag när Fredrik är hemma och kan hjälpa mig. Sist vi lastade henne gick hon rakt in och stod jättefint, men nu är det ett tag sen hon åkte så lika bra att förbereda sig på en match;)
Minishettisen surar över att ensilagesäsongen är över genom att utföra två rymmningsförsök idag. Tyvärr för henne lyckades hon bara ta sig till grannhagen som inte heller innehöll så mkt mat...
Nu tror jag att jag ska belöna mig med en kala framför tv'n efter en minst sagt påfrestande dag!
Kram


Gullungen!


Kungsliljor!

Fixade lite i mitt gigantiska trädgårdsland (ca 0,5 kvadratmeter...) i em. Under högen med löv hittade jag knoppar av mina kungsliljor:) I vår trädgård finns en hel massa konstiga blommor och växter som inte finns att köpa längre, bl.a. dessa orangea liljor. För två år sedan grävde vi upp liljorna och flyttade dem, samtidigt hamnade en del av lökarna på gödselstacken. Året efter blommade ett fång av kungsliljor bland hästbajset:)
Såg oxå att det fanns knoppar av rabarber i landet! Det måste väl ändå vara äkta sommarkänslor?
Snart kallar jobbet men först lite mat och ett avsnitt av "The Big Bang Theory".
Kram


Sommaren närmar sig!

Något att tänka på för alla hundägare!


Trötter har flyttat in:(

Ska man inte bli pigg av solen? Nu har jag lidit av total utmattning ända sen solen började lysa, spelar tydligen ingen roll hur mkt eller hur lite jag sover:(
Barnen sover hos farmor inatt eftersom både Fredrik och jag jobbar. När jag lämnade dem fanns det något fruktansvärt gott dom väntade på mig i svärmors kylskåp: kalvdans! Så nu sitter jag i soffan med en stor tallrik alldeles för mig själv;) Undra om jag ska spara lite till Fredrik? Blir nog svårt...
Nehe, får väl masa mig ut och fodra djuren innan jobbet och gå en runda med hundarna. Ska bara ta lite mer Kalvdans först;)


Den ena tröttare än den andra...

img_7145 (MMS)

Den ena tröttare än den andra...


En liten Elliot föddes i em:) Två stolta k...

img_2726 (MMS)

En liten Elliot föddes i em:) Två stolta kusiner och en moster som äntligen kan andas ut;)


Väntar!

Sitter på altanen i solen och väntar på att telefonen ska ringa. Varför går tiden så sakta när man väntar på något?? Hoppas bara inte det drar ut på tiden för då kommer jag få magsår av väntan! Fast huvudsaken är ju att allt går bra, men nog är man lite otålig;) Tur att Emelie är på ingång för fika så jag får något att sysselsätta mig med under tiden. Kanske skulle ta årets första fika ute? Utemöblerna är iallafall framplockade och tvättade så altanen är redo:)


Trädgårdsnissen in action!

Passade på att göra lite nytta i trädgården på fm idag:) Blev lite blommor planterade i mina krukor och en massa mullvardshögar utkrattade. Vi har mängder av mullvardshögar! Troligen beror det på att grannarna har "mullvardsskrämmare" i sina gräsmattor...
Ikväll har vi haft årets grillpremier! Kunde liksom inte motstå när vädret är så perfekt;) Tänkte att utemöblerna skulle fram i morgon, jag är optimistisk och tror att vintern är över.
Idag har jag oxå fått ge efter för ett av mina absoluta hatobjekt: studsmatta ute. Till mitt försvar får jag säga att det är en mindre version men fortfarande lika ful...
Barnen älskar den iallafall och har hoppat i flera timmar. Återstår att se om det bara är nyhetens behag eller om det sitter i.
I morgon är det ju våffeldagen, men eftersom jag inte äter våfflor så får svärmor bjuda istället. Ska oxå försöka hinna hämta min nya torktumlare, nu har jag tröttnat på att hänga tvätt!
Undra om jag kommer ihåg att ställa om klockan innan natten? Troligtvis inte, kanske lika bra att göra det direkt;)
Blev visst ett ganska osammanhängande inlägg idag, får väl skylla på solsting efter allt utearbete idag;)


Den här lilla enbentna piraten hälsade på ...

img_4221 (MMS)

Den här lilla enbentna piraten hälsade på oss igår


Våren är här!

Nu måste man väl ändå kunna säga att det är vår? Vilket underbart väder vi har! Ella och Lillebror har gått utan täcken idag och riktigt njutit i solen:) Tyvärr resulterade det såklart i två mkt välrullade hästar...
Jag har t.o.m köpt lite blommor som ska planteras ute i morgon, hoppas de överlever till påsk.
Just nu väntar vi med spänning på när ett samtal från min syster ska komma. Hon har gått 5 dagar över tiden och förhoppningsvis kommer bebisen när som helst:) Amelia och Tove längtar efter sin lilla kusin och hoppas det ska bli en flicka eftersom de redan har en pojkkusin.


Tur att man har en stark pappa när man int...

img_9616 (MMS)

Tur att man har en stark pappa när man inte orkar gå mer;)


Utställning nästa?

img_9920 (MMS)

Utställning nästa?


SMS-inlägg

img_8007 (MMS)


Nr 6, första vita:)

img_0347 (MMS)

Nr 6, första vita:)


Nr 5

img_0082 (MMS)

Nr 5


Glömde!




Glömde visst några saker i förra inlägget...:) Fredriks föräldrar kom hem idag efter 2 v i Tailand och med sig hade de denna underbara perfume till mig. Detta är min absoluta favoritdoft!



Tove och Amelia fick varsin jättefin klänning och Fredrik fick två skjortor.

Efter att ha hört dem berätta om sin resa blir man allt lite sugen på att åka fast jag vet inte om jag klarar att vara hemifrån så länge;)

Nu ska jag återgå till min TV - "Lyckan i LA" inte "drömmen om LA"...


Mat till alla?

Det finns ett ämne (förutom hästar...) som jag skulle kunna ägna timmar åt att diskutera: djur vs människa. De flesta vet nog vad jag har för åsikter ang jakt, äta/ inte äta kött och div djurrättsfrågor så det tänker jag inte tråka ut er med. Däremot tänkte jag dela med mig av en (enligt mig) komisk sak jag läste på en köp/sälj sida på facebook:
En kille la ut en annons där han ville köpa tammös, en hanne och två honor. Han skrev att de skulle användas till avel för att föda upp ormmat och undanbad sig kommentaren ang detta. Vad fick han? En hel drös med arga kommentarer om hur hemskt det var att föda upp dessa små mös för att bli ormmat.
Nu till min fråga: varför har människor rätt att äta men inte ormar?? Inte för att jag gillar ormar och för mig skulle de gärna få svälta men ändå?



Mums...?


På tal om mat, nu ska jag ta fram min abslouta favorit yoggi, krypar upp i soffan och njuta! Frågan är bara om det blir "House" eller "Drömmen om LA" på TV? Det helt klart bästa med att Fredrik jobbar natt är att jag kan välja kvällens program själv;)


Boktips

Jag gillar att läsa (eller rättare sagt lyssna på) serier där man kan följa huvudpersonerna under en längre period. En av mina favoriter är Hamilton som går varm i min mp3 med jämna mellanrum. Nu har jag oxå hittat en annan favorit: Camilla Läckbergs serie om Erika Falk. Har ni läst dem? Om inte rekommenderar jag dessa böcker varmt! Totalt finns det 8 böcker där den sista kom ut i november -11. Själv har jag alla på ljudbok så om någon vill låna är det bara att hojjta till.

                                   

Shabby Chic

Om jag skulle beskriva min inredningsstil med två ord skulle det bli "totalt ihopplock"! Jag ska villigt erkänna att jag inte är särskillt intresserad av inredning, jag tar helt enkelt de saker jag gillar och blandar dem (med resultat därefter). Just nu är det tydligen väldigt "inne" med shabby chic, fruktansvärt opraktiskt men ganska snyggt. Dock gillar jag inte en massa rych-pych med volanger och krafs men jag gillar det stilrena ljusa. Hittade några bilder som föll mig helt i smaken. (adresserna där bilderna är hämtade står under).

Kan dock inte låta bli att tänka på hur det skulle se ut hemma hos oss efter 2 timmar med tre gris-hundar och två galna barn...;)






(http://shabbychicbloggen.blogg.se/)



allthingsnice4life.blogspot.com



shop.textalk.se


Hundtrassel!

Jag älskar verkligen mina hundar men det finns dagar när kärleken är lite mindre än vanligt. Dessa dagar infinner sig främst när jag av någon anledning måste gå på promenad med alla tre - i koppel! Idag var en sån dag eftersom vi inte hann gå med hundarna innan Fredrik åkte till jobbet och de av olika anledningar inte kan gå lösa just nu:( Om någon mötte mig med dessa vilddjur skulle de nog få sig ett gott skratt, här kan man verkligen prata om intrasslade hundar - och matte;) Och nej, Millan och Buster kan inte gå fint i koppel eftersom de nästan alltid går lösa. Att fredriks hund inte kan gå i koppel är en annan femma, där skyller jag helt på en slapp husse...
Jag har faktiskt en sk nosgrimma till Millan som vi måste använda när hon ska till veterinären eftersom hon är livrädd för honom och vänder i dörren. Personligen tycker jag mkt bättre om nosgrimmor är ex stryphalsband eller "dressyrlänkar" eftersom noggrimman inte på något sätt gör ont på hunden. Dessutom ser jag det faktiskt som en fördel att folk tror att hunden bits för då håller de sig borta. Jag gillar inte folk som går fram till okända hundar och ska klappa utan att fråga!
När jag ändå är inne på hundarna måste jag berätta att vi äntligen börjar få ordning på Buster:) Han accepterar nu helt att man sätter gränser och har slutat försvara sig med att bli aggressiv. Han skäller fortfarande när någon utomstående kommer in på gården men det får han gärna göra;) Dessutom har han gått från att hata hundgården och springa åt andra hållet så fort den kommer på tal till att springa först in och sätta sig där. Nu kan han vara där i ett par timmar utan att skälle en enda gång, innan skällde han non-stop så fort man stängde dörren. Hur gjorde vi? Träning, träning och åter träning. Skam den som ger sig!
Kram



Härliga söndag!

Idag har varit en perfekt söndag: sov till kl 16, steg upp, fikade i Fliselycke och sen avslutade vi dagen med pizza i Hörda. Kan det bli bättre?? Nu har Fredrik och jag landat i soffan en stund för lite social tid med dumburken...

Lammen är verkligen ursöta! Tove tycker de ska ha namn, men Amelia talade om för henne att man inte ger maten namn. Duktig flicka;) Däremot går det tydligen bra att gosa med maten för det för de båda gärna.

Gjorde några klipp på Tradera idag oxå! Budade hem två par skor till Tove, 1par till Amelia, 4 tröjor till Amelia och en bikini till Tove - allt för 100 kr! Dessutom är allt nytt och oanvänt, helt ok enligt mig:)


En puss någon??

img_4706 (MMS)

En puss någon??


Barnkammaren

img_7815 (MMS)

Barnkammaren


Bästa presenten

Även om jag varje år frånsäger min allt vad födelsedagspresenter heter så brukar det alltid vara några som inte lyssnar, så även i år. Dock måste jag säga att årets skörd var riktigt bra! Sötaste Emelie och Gustaf kom på fila och hade med sig ett supersnyggt halsband och en fin bukett blommor:) Bästa presenten kom dock strax innan jag skulle köra till jobbet i form av två små bagglamm. Den ena fick en ganska tuff start då den föddes rakt ner i vattenspannen och höll på att drunkna, plus att mamma vägrade dela med sig av sin mjölk:( Men efter lite pyssel kunde den lilla krabaten få i sig mat och nu ser det ljust ut. Fyra lamm på två tackor, om den här trenden håller i sig har vi snart 10 små lammbebisar, en ökning med 100% från förra året. Hoppas nu bara att resten oxå är baggar så man inte blir frestad att spara någon;)


Födelsedag? Va? Jag?

Väcktes alldeles för tidigt av att någon sjöng "ja må hon leva" i telefonen och undrade hur jag skulle fira min dag. Fira? Är det något att fira att man är ett år närmare döden? De som känner mig vet att jag aldrig varit något fan av min egen födelsedag, och det har inte ändrat sig nu. Nej, jag nöjer mig med en puss av min man och mina barn (och förhoppningsvis en fikastund med Emelie) samt lite sol som lyser. Ska nog dagen till ära bjuda Lisa på fika på jobbet inatt, fast vid närmare eftertanke gör jag ju oftast det när vi jobbar helg;)


Dagens sanning!

Bilden är lånad av "roliga historier från skrattemyndigheten.se"


Dagens meny!

Tror jag avstår från outfits och håller mig till mat istället!
Idag bjuds det på biffar à la Göljahult:
1 kg lammfärs
1/2 kg älgfärs
1 dl skorpmjöl
2 dl mjölk
150 g vitlöksfyllda oliver
3 ägg
Salt
Peppar
Sambal oelek efter smak
2 gula lökar

Gör såhär:
Hacka o fräs löken mjuk. Blanda skorpmjöl+mjölk o låt svälla. Finhacka oliverna. Blanda ihop alla ingredienser, krydda efter smak. Stek biffar i valfri storlek:)


Dagens outfit;)

Fick precis ett mail från blogg.se där man kunde vinna en väska om man tipsade om "dagens outfit". Här ska ni därför få min outfit for The day:
Grå joggingbyxor
Blå Agria-piké
Grå ankelsockar
Samt pricken över i'e: totalt okammat hår!
Tror ni jag vinner? Vågar inte ens lägga upp en bild eftersom det kan finnas barn som ser och jag vill helst inte vara ansvarig för deras mardrömmar;)
Kram


Strömlöst...

Jag älskar (läs avskyr) verkligen vårt gamla hus ibland. Särskilt eftersom allt verkar ha en tendens att gå sönder samtidigt:( Just nu är vi utan både el och vatten, ingen aning vad som är fel eller hur lång tid det tar att fixa...
Nu lägger jag till elektriker på min lista över yrkespersoner som skulle vara bra att ha i familjen. På listan finns redan rörkrökare, bilmekaniker, hovslagare och grävmaskinist...

Till något roligare: Tove och jag har bakat hela fm! Resultatet blev massor av bullar, kakor på långpanna och muffins. Det mesta ligger redan i frysen för att undvika att allt blir uppätet redan ikväll;)
Om strömmen och vattnet är tillbaka i morgon står det storstädning på schemat. Inte det roligaste på denna jord men ack så nödvändigt:(


Lyckan i LA

Tittar just nu på "Lyckan i LA" på TV3 och vet inte riktigt vad jag ska tycka. Den här typen av dokusåpor är inte alls min grej, men eftersom den ena tjejen som är med är lillasyster till en av mina gamla klasskompisar var jag tvungen att se det första avsnittet. Efter att ha sett drygt halva programmet måste jag säga att en del verkar ganska mkt smartare än andra...

Lammen sin föddes i går, två baggar, mår fint:) Det är två livliga pojkar som till barnens stora glädje gillar att mysa.


Nr 2:)

img_8010 (MMS)

Nr 2:)


Årets förstfödda, precis nyfödd:)

img_2114 (MMS)

Årets förstfödda, precis nyfödd:)


Underbara sol!

Jag kan verkligen inte få nog av detta underbara vårväder! Idag har det varit helt underbart, men tyvärr har jag inte hunnit njuta av solen lika mkt som jag skulle vilja. Tove o jag har varit på barnkalas i badhuset idag. Tove, som definitivt inte lider av vattenskräck, kastar sig rakt ut från kanten och orsakar mindre hjärtinfarkter hos sin mamma varje gång. Tur att det finns armpuffar! Roligt hade barnen iallafall och självklart slank det ner både en o tre korvar och ett par glassar;)

Lillebror fick en välförtjänt vilodag idag efter att ha gått ganska hårt hela veckan. Ella däremot fick komma ut på en tur i skogen med Emelie, något som säkert uppskattades mkt av gammeltanten eftersom hon aldrig blir ledsen över en möjlighet att få sträcka ut sina ben ordentligt:)

I fredags blev tackorna äntligen klippta! Det syns verkligen hur skönt de tycker det är att bli av med all den tjocka ullen, de står o bara njuter av att bli klippta. Jag kan dock inte hjälpa att tycka att de ser fruktansvärt fula ut nu: gigantiska huvuden o pyttesmå kroppar! Fast nu ser man oxå hur tjocka de är, av magstorlekarna att döma borde det vara minst tvillingar i alla fem!


Ingen vattenskräck här inte...

img_0408 (MMS)

Ingen vattenskräck här inte...


Obligatoriska korven efter simskolan

img_6386 (MMS)

Obligatoriska korven efter simskolan


SMS-inlägg

img_1774 (MMS)


SMS-inlägg

img_5101 (MMS)


God morgon eller god natt...?

Extra hunden än matad, våra hundar utsläppta, hästarna i hagen med sin mat, smörgåsen i min mage och nu ska jag sova! Skönt att Gabriella sköter stallet idag så slipper jag stressa innan Simskolan eftersom jag jobbar i natt igen.
Delar med mig av en bild jag tog i natt på en inte fullt normal (?) katt. Observera att vattenkranen är på när han ligger i handfatet! Först dricker han och sen lägger han sig under den rinnande kranen...
Nattinatt


Framtidens stjärnor:)

img_8773 (MMS)

Framtidens stjärnor:)


Sola eller städa?

Solen skiner och himmelen är blå! Helst av allt vill jag bara gå ut och sätta mig i solen för att bara njuta, men det verkar inte bli av; huset håller på att övertas av alla dammråttor och saker som ligger överallt:( Undra om jag kan väcka Fredrik redan så vi kan göra en kraftansträngning? Fast jag tror han var hemma ganska sent i natt så det är nog bäst han får sova ett par timmar till...

I em kommer det ev en som ska kolla på soffan. Hoppas vi blir av med den så vi kan åka till Ikea på söndag och köpa en ny:)
Nu ska jag försöka slita Tove från "Madicken" så hon kan hjälpa mig plocka saker...
Kram


Träningsvärk?

Efter lite övertalning lyckades jag få upp Emelie på Ella för ett ridpass idag, första gången efter Gustafs ankomst! Både hon och jag trodde nog att kondisen skulle vara lika med noll, men båda blev vi positivt överraskade;) Nu vet vi att ridbyxorna passar, att flåset finns kvar och dessutom att Gustaf är en äkta häst-bebis; sov sig igenom hela ritten;) Hejja Gustaf!

Amelia kämpade som en galning med Lillebror idag. Han hade bestämt sig för att absolut inte galoppera, vilket Amelia inte alls höll med om. Skam den som ger sig! Jag har aldrig sett henne kämpa så eller vara så bestämd men tillslut galopperade han riktigt fint:) Frågan är nu bara vem som kommer ha mest träningsvärk i morgon: Amelia, Lillebror eller Emelie??


SMS-inlägg

img_3266 (MMS)


SMS-inlägg

img_3691 (MMS)


SMS-inlägg

img_4613 (MMS)


Premieren är avklarad;) Heja Emelie!

img_5393 (MMS)

Premieren är avklarad;) Heja Emelie!


Utrensning!!

Har en massa saker som ska säljas!
- svart soffgrupp (skin) 3+2 sits. Fint skick!
- hallmöbler: hatthylla, skohylla + tamburmajor. Allt i konstsmide.
- dammsugare h2o, inköpt -11, inte mkt använd. Kanon om man har djur eller är dammkänslig.
- tv-bänk i björk.
- två Lackbord från Ikea. Ett i ek + ett svart.

Någon intresserad?? Kom med bud! Bilder kan skickas:)
Kram


3 mars

Sitter i soffan med dubbla filtar och extra tjocka sockar - huset är svinkallt:( Fast min underbara sambo har hämtat en värmefläkt så jag ska slippa frysa.

Självklart försov jag mig idag och fick stressa som en galning men lyckades anlända hos mamma vid utsatt tid. Där serverades smörgåstårta; mums! Har stickat en volangsjal till mamma i födelsedagspresent, riktigt snygg blev den.
I morgon ska vi fora svärfar som fyllde igår och så ska jag sätta upp mina krokar som jag fick hem idag:)

Nu hör jag hur min säng ropar så det är bäst att skynda sig att krypa ner;)
Kram


Vänta, vänta, vänta...

Sov till kl 16 idag! Längesen jag sov så länge, men skönt var det:) Tänkte jag skulle tvätta bilen idag, det tänkte tydligen resten av Tingsryd oxå...
Fick vänta en evighet, först för att köpa kort till tvätten o sen till själva tvätten. Nu väntar jag på pizzan som ska med hem. Barnen är ju hos mamma i Fredrik är i Lenhovda så jag passar på att smila in mig hos svärmor för en pizza;)
I natt är det jobb o i morgon ska det firas födelsedagar i braås.


Snödroppar och krokus i hela gräsmattan:)

img_7599 (MMS)

Snödroppar och krokus i hela gräsmattan:)


Om allt går som planerat flyttar denna lil...

img_1400 (MMS)

Om allt går som planerat flyttar denna lilla skönhet hem till oss inom en snar framtid:)


So Fine

img_7885 (MMS)

So Fine


Svar till kommentaren på "stalldrömmar"

Om du menar stallet i Fägesta (mellan Ingelstad och Hovmantorp) så är ingen av bilderna därifrån. Däremot har de ungefär samma inredning som på den första bilden, fast deras är röd om jag inte missminner mig:)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!