28 juni

Vilken dag! Började i antt med att jag inte kunde sova, hade ont i ryggen och magen och var kissenödig hela tiden. På morgonen hade värken tilltagit ordentligt och det känndes precis likadant som när jag fick opereras för ett tag sedan. Ringde ClV som även de blev oroliga, men de rekommenderade att VC skulle ta en titt först eftersom akuten var fullproppad. På VC gjordes ett ultraljud på magen men som tur var fanns inget där. Däremot visade det sig vara en ordentlig urinvägsinfektion som gått upp på njurarna. Så nu blir det ett par dagar med penicillin och så hoppas jag det ger med sig.

Barnen fick vara hemma från dagis idag eftersom jag stannade hemma från jobbet i natt. De har badat i poolen hela dan medans Fredrik har fixat med höet. I morgon ska det rullas ensilage och köras in en del av höet sen blir det förhoppningsvis en kväll hos Åsa med god mat och trevligt sällskap:)
Kram

Stoföl e. Fredriksbergs Esa u. Schex




Midsommar och föl

Äntligen är sommaren här! Såg i Smp att vi inte har haft fint väder på midsommarafton sen 2005 så nu var det verkligen dax! Vi hade underbart väder med sol och värme. Fm firades traditionsenligt i Fliselycke med midsommarstång dans och massor av godsaker. Resten av dagen tillbringades i Landsbro tillsammans med släkten, ännu mer god mat och massor av lek och skratt. Kort sagt en väldigt lyckad midsommar:) Än bättre blev den när telefonen ringde på lördagsmorgonen med medelande om att Schex hade fölat. Så klart kastade vi oss i bilen och körde dit. I hagen gick en underbart söt liten fröken som är sin mamma upp i dagen; pigg, glad och med massor av egen vilja! Nu återstår bara att komma fram till ett namn...

För övrigt har vi myst i soeln medans Fredrik slagit hö; allt hö ligger nu vilken är skönt:) I morgon blir det förhoppningsvis mer sol och bad mellan hövändningarna.
Så fort jag har hittat laddaren till kameran kommer det bilder på lilla fröken:)
Kram

Skolavslutning, barndop och lite annat

Då var det redan måndag igen och som vanligt (för det har verkligen blivit en vana om än ful) har jag inte hunnit uppdatera bloggen på hela veckan. Den här tiden på året är alltid väldigt hektisk hos oss och då måste man ibland prioritera bort saker som inte är riktigt lika viktiga:(
Veckan som gick har iallafall varit händelserik på många sätt. I tisdafs var barnen och jag i Ormeshaga växthus och köpte massor av blommor som vi skulle plantera ute. Tyvärr öste regnet ner mest hela dan så det blev till att kasta sig ut mellan skurarna och plantera lite, men gisses vad fin vår veranda blev! jag har oxå tagit till mig Helenas (www.helenawall.blogg.se) tips om ormbunkarna och letat upp några praktexemplar som Fredrik ska få gräva upp när han har tid. I tisdags em var vi en stund hos Carina för att hälsa på Mia och Mini och för att kolla till Schex som snart ska föla. Barnen lekte med carinas dotter Tindra en stund medans vi drack kaffe och pratade strunt.
I onsdags var det dax för de sista föreläsningarna i skolan och dessa handlade om miljöns betydelse för den äldre. Vi hade en mycket intressant föreläsare som verkligen brann för sitt ämne! På torsdagen var vi på studiebesök i hennes trädgård där vi hade en mycket trevlig dag med vackert väder och god mat. På fredagen var det så äntligen dax för den efterlängtade avslutningen! För även om det har varit ett ytterst intressant år känner man sig nu ganska färdig och nöjd. Skolan bjöd på smörgåstårta och till efterrätt blev det såklart gräddtårta med jordgubbar. Det enda som känns lite vemodigt är att man troligtvis inte kommer träffa de flesta av de som gått samma utbildning. men vem vet, kanska korsas våra vägar igen?
Så till helgen! I fredagskväll hade vi trevligt besök av Daniel, Linda och Melvin. Vi grillade massor av god mat och hade supertrevligt.
I lördags em packade vi hela familjen i bilen och körde till Skara, till faster Martins och kusinen Lucas som skulle döpas på söndagen. Det gick förvånansvärt bra att köra den långa vägen, trodde barnen skulle balla ur men roade sig riktigt bra. Helgen flöt på bra och dopet var jättefint. Fredrik är Lucas gudfar så han och Amelia var med framme i kyrkan. Amelia lyckade stå still hela tiden och var såå duktig! Efteråt var det mat och efterrätt innan vi åter packade in oss i bilen och styrde nosen hemåt.

Oj, detta blev visst en väldigt lång uppdatering! Men, men nu tror jag att jag har lyckats täcka det mesta av den gånga veckan. Ska försöka uppdatera lite oftare nu när det börjar lugna ner sig lite:)
Kram

14 juni

Vilken kreativ dag! Började morgonen med att lämna barnen urtidigt (kl.7...) på dagis. Jag var helt klart 100 gånger tröttare än Tove och Amelia, de är ganska vana vid att åka till dagis tidigt men jag hatar att gå upp tidigt! Det är därför jag jobbar natt...
Hur som helst, efter dagis skulle bilen tankas sen hem och lastade in Nickan i släpet. Emelie skulle börja jobba kl 9 så hon stannade till på vägen och hjälpte mig lasta; tusen tack, du är bäst! På stationen var det som vanligt fullt kaos så innan jag kom därifrån var klockan närmare 10. Nickan lämnade jag kvar eftersom det inte hade hänt en skvatt sen i fredags, trotts att vi sprutade henne. Börjar tröttna på det här nu, ska nog ge det dennna veckan oxå men om hon inte kan semineras senast fredag så får det nog vara nog.
Väl hemma igen tog jag itu med vår gigantiska trädgård. För er som aldrig varit hos oss kan jag tala om att vi har 1,1 ha gräsmatta som ska klippas...
Fast jag tycker det är ganska trevligt att klippa gräs, rogivande på något sätt. Dessutom har vi såklart åkgräsklippare så det tar inte så lång tid:) När gräset var klippt var det dax att prova den nya uppsamlaren vi köpte, vilket var mindre kul:( Den krånglade en massa så på onsdag blir det att ta ett snack med försäljaren! Jag har oxå hunnit med en massa tvätt, städat, räffsat upp och kört undan allt gräs vi röjde i går samt klippt ner de utdöda rosenbuskarna. Ovanpå allt detta har jag gjort det sista i skolan så nu återstår bara tre dagar sen är vi klara:)
I morgon är barnen hemma så då ska vi åka till växthuset för att köpa blommor som ska planteras. Tror aldrig jag har varit så kreativ i trädgården i hela mitt liv!
Oj, glömde nästan jag har ju ridit Corinne oxå:)
På tal om tvätt förresten; när jag hade tvättat tre maskiner och skulle lägga in den sista upptäckte jag att tvättmedelspaketet inte var öppnat. Detta betyder att jag hade tvättat de tre första maskinerna utan tvättmedel... Det var bara till att börja om från början:( Tankspridd?? Nej inte jag väl...
Kram

13 juni

Hur kan dagarna går så fort?? Som vanligt skulle det behövas minst 5 h extra på varje dygn...
Helgen har iallafall varit lyckad (om än lite stressig). Jag jobbade natten till lördag så mesta delen av dan beskod av sömn. På kvällen var vi hos familjen Antonsson i Lenhovda, grillade och hade jättetrevligt. Barnen lekte hela kvällen och somnade sen i soffan framför Pippi:)
Idag har Corinne och jag varit i Braås och tränat för Elisabeth. Corinne skötte sig exemplariskt och fick massor av berömm! Det är verkligen en jättetrevlig häst som jag gillar riktigt mycket, frågan är om jag kan släppa henne ifrån mig...
Har oxå hunnit med födelsedagsfika hos svärmor som fyller år idag och dessutom röjt en massa gräs med röjsågen; fint som attans blev det i trädgården. I morgon ska gräset klippas och så funderar jag på att åka till växthuset och köpa blommor till mina blommlådor, blev så inspererad av Helenas flit:)

Nickan fick en PG-spruta i fredags så i morgon ska hon tillbaka till stationen och förhoppningsvis är hon klar för seminering! Isåfall får hon stå kvar till onsdag och är hon då klar åker Samona och hon tillbaka till Fägersta och betet. Det var nog tur att de fick komma hem på lite bantning, gisses vad tjocka de är:)

Veckan som kommer går jag de sista dagarna i skolan och sen är vi klara. Måste säga att den här utbildningen har varit något av det mest intressanta jag läst och jag är riktigt sugen på att fortsätta läsa till hösten, jag vet bara inte vad jag ska läsa...

Nu ska jag linda in mig i Back-On-Track och hoppas det lindrar min träningsvärk efter träningen med Corinne, undra om jag kommer ur sängen i morgon?? Sen ska jag mysa ner mig i soffan med en bra film och vänta på att Fredrik kommer hem från skogen.
Kram

8 juni

Efter ultraljud i måndags visade det sig av varken Nickan eller Nafna är dräktiga. Nickan krånglade ganska mycket med sin brunst innan vi seminerade så det är kanske inte så konstigt att hon inte tog sig, men Nafna var dräktig på 17 dygn och har nu resorberat. Hennes ägare har dock bestämmt att hon inte ska betäckas om så nu får vi istället njuta av denna fina häst som ridhäst:) Samona ska kollas på 45 dygn i morgon och vi håller alla tummar och tår för att hon fortfarande är dräktig! Även Alian är konstaterad dräktig på 16 dygn medans Stella fortfarande inte är klar.
Igår hoppade Sofie Corinne och hon var jätteduktig! Hon kan inte riktigt förstå varför man ska gå över bommar som ligger på marken, men när hindret kommer fram hoppar hon riktigt bra. Fredrik tror hon har en framtid som fälttävlanshäst och vem vet, kanske är det hennes grej:)
Idag har Emelie och jag iallafall varit i skogen med Corinne och Nafna vilket gick super. Corinne var riktigt pigg medans Nafna inte hade lika bråttom. Tandläkaren har oxå varit och kollat Corinnes tänder; en vargtand och lite raspning blev resultatet. Dessutom har vi hunnit med en tur till stan och hämtat vår nya uppsamlare till gräsklipparen så nu slipper vi hela huset fullt med gräs:) Efter önskemål från barnen blev det middag på McDonalds vilket uppskattades av alla utom mig...
Jag hatar verkligen att dricka ur pappersmuggar!
Kram


Aj, aj...

Nu är det nog dax att uppdatera bloggen med veckans bravader. Måndagen flöt på ganska bra, lämnade barnen vid middag på dagis och spenderade sen följande timme på utvecklingssamtal med Tove. Alltid kul att höra att det går bra för barnen och Tove (liksom storasyster) älskar dagis så det fanns inga moln på den himlen:)
Nästa anhalt var hemma där jag inväntade hovslagaren som skulle slå på Corinnes tappsko, verka Nafna och ta av Lillebror skorna. Även detta gick bra och nu var det dax att sova en stund innan jobbet. Det var nu som veckans problem började...
Jag har i vanliga fall INGA problem att sova oavsett tid på dygnet, men denna dag gick det inte. Efter ett par timmar gav jag upp och satte mig vid TV'n istället för att invänta övriga familjen. De kom vid halv sex, dumpade av Tove hemma och åkte vidare till ridlekis. När Fredrik och Amelia kom tillbaka sov redan Tove och det var tid för mig att åka till jobbet. När klockan närmade sig 23 började jag frysa och känna mig matt i kroppen. Ja, ja tänkte jag det beror väl på den uteblivna sömnen. Men det blev bara värre under natten och framåt 4 på morgonen kände jag mig riktigt febrig och ville bara hem. När jag väl kom hem och tog tempen visade mätaren 39,8 grader. Då ska jag oxå tillägga att jag har en normaltemp på 36,2...
Gick raka vägen till sängen och sov en stund. Vaknade sen och kände mig ännu värre, tog tempen igen och nu visade den 40,3!!! Dessutom kunde jag inte svälja eller få fram ett enda ord. Proppade i mig Alvedon och sov till kl 18...
Onsdagen var inte ett dugg bättre; fortfarande över 40 graders feber och nu gick det inte ens få ner vatten igenom halsen. Tjurskallig som jag är tänkte jag att det nog går över. På torsdagen var febern nästan borta (kan bero på nästan två paket Alvedon) men halsen var likadan. Kanske dax för pencillin?? Jo, det var nog lika bra. Halsfluss blev dommen och 10 dagar pencillin. Nu känns halsen mycket bättre och idag har jag både ätit och pratat;)

Det var veckans tråkigheter, nu till det roliga! Igår var Fredrik världsbäst; först fixade han med veden hela dan, sen hämtade han Schex hos Stina och körde henne till Carina och på kvällen körde han Nafna och Corinne till Flislycke. Väluppfostrad eller gudasnäll?? Lite av varje tror jag;)
Idag har veden blivit klar; klyvd, spräckt och uppstaplad så nu behöver vi inte bry oss om den förren nästa år. Barnen har premiérbadat i sin pool och jag har suttit i solen hela dan och gottat mig. I morgon blir det lite pyssel, förhoppningsvis massa solande och bad för barnen och sen bär det åter till jobbet.
Kram

Sommarbilder




Så här fint blommar just nu alla våra 18 äppelträd!



Leka med vatten i en balja är kul men...



...bada i poolen är ännu roligare!!



Särskillt när man kan hoppa som en galning fast man inte har fyllt 2 år:)



Får man ta en kaka till...??


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!