Kaos...

... kan man kalla mitt liv just nu. Jag har alldeles för mkt att göra, dygnets timmar räcker inte till och jag är dödenstressad! Hur får folk sina liv att gå ihop? Fast det är klart, man behöver kanske inte ha 8 hästar, 2 barn, jobba nästan heltid och gå i skolan samtidigt...

Nu till en massa roliga saker! Donna och Stina har gjort tävlingsdebut idag och tanten skötte sig riktigt bra:) Bara lite bus i galoppen och för att vara Donna är det kanon!!! Är så nöjd med Stina, hon gör ett superjobb med henne, de passar som handen i hansken tillsammans:)

Nästa roliga sak är att det ska bli en hel drös med bebisar till våren; Amelia och Tove ska få en kusin (deras första)! Amelia ser verkligen fram emot detta, hennes enda bekymmer är att de bor så långt bort... Även jag ska få två kusiner (!). Känns lite konstigt att få kusiner när man fyllt 25, men det skiljer en del på min mamma och hennes yngsta systrar så därför blir det så här. Dessutom har vi flera kompisar som ska ha barn till våren så nu känner man sig inte så gammal längre:)

Den här veckan består av jobb, jobb, jobb och åter jobb. Jobbar tre nätter på rad nu:( Till helgen blir det Holloweenfest i Göljahult! Ska bli riktigt kul med massor av folk, god mat och annat trevligt.

Kram

091023

Sitter här och beundrar mitt "nya" TV-rum;) Blev faktiskt riktigt nöjd! Efter mkt bärande, plockande och svärande är det äntligen klart. Nu återstår det bara att få alla pryttlar på plats...
Får nog bli en tur till IKEA oxå, tänkte införskafffa några korgar att ställa i bokhyllorna. Bra att gömma saker i:)

I går hade vi trevligt besök, Helena och barnen var här. Jag blir lika imponerad varje gång över hur lätt barn har för nya människor. Amelia har aldrig träffat Tillis och Alfons, ändå tog det inte 2 min innan de lekte som om de känns varandra hela livet. Oj, va roligt de hade! Tror detr måste vara 7 år sen Helena och jag träffades sist så det fanns en del att prata om. När de hade åkt somnade Amelia och Tove i varsin soffa, alldeles slut;)

Nu är det offeciellt höst i Göljahult; hästarna har börjat äta ensilage. Vi ställer ut ensilage i deras hagar så de kan äta som de vill, vilket brukar resultera i att de står med näsan i maten hela dagarna i början. I år var inget undantag. Mini och Mia stod och blängde över staketet, tyckte nog det var pest att inte få fri tillgång på mat, men de större hästarna var lyckliga.

När jag skulle släppa ut drottningarna på morgonen idag fick jag en inte så trevlig överraskning; vildsvinen hade plöjt upp nästan hela deras hage! Vi har ganska mkt gris här, men det är första gången de varit i hästarnas hagar. Dessutom hade de varit i flera trädgårdar hos svärmor:( Nu blir det för Fredrik och compani att skjuta ett par så de håller sig i schack!

I natt är det jobb som gäller och i morgon har vi hopptävlingar i Tingsryd. Det betyder att jag finns där ett par timmar och sen är det åter till jobbet. Ska oxå försöka hinna rida Samona som har blivit lite försummad ett par dagar nu. Hon tittade argt på mig när jag släppte ut henne idag, precis som om hon anklagade mig för att hon hade tråkigt:(
Kram

Hektiskt värre

Varför är det alltid så här på hösten? Allt klumpar ihop sig och man har tusen saker att göra, dessutom ska man hinna plugga OCH jobba! Hur får man livet att gå ihop??
Som ni kära läsare kanske förstå har vi lite fullt upp just nu. Det känns som om både Fredrik och jag jobbar dubbelt så mkt som vi brukar (fast vi jobbar precis som vanligt...), alla sliter och drar i oss från olika håll och allt blir lite för mycket. dessutom kom vi på igår kväll att vi skulle möblera om halva huset så nu ser det ut som en krigszon här hemma...
Missförstå mig rätt, jag gillar att ändra om! Det känns liksom lite nytt och omväxlande, men det är inte lätt. Ta vårt TV-rum tex: det är väligt svårmöblerat eftersom det inte finns en enda hel vägg. Vi har provat olika varianter mer inte lyckats hitta något vi trivs med så nu gör vi alltså ett nytt försök. Problemet är egentligen att vi har alldeles för kkt möbler som dessutom inte passar ihop! Så om någon behöver nått kan mi höra av er:)

Måste väl oxå slänga in en liten rapport om de senaste dagarna (kommer inte ihåg vad jag bloggade sist och orkar inte kolla).
I lördags var vi på Boda Borg i Karlskrona för att fira Frida som fyllt 25 år. Vi hade superkul! För er som inte varit på Boda Borg kan jag berätta att det består av olika banor; röda, gröna och svarta. De gröna är kluriga saker, de röda lite mer fysiska och se svarta enbart fysiska. varje bana består av olika rum, där man måste klara varje rum för att gå vidare till nästa, på tid! Det som är bra med Boda Borg, förutom att det är så roligt, är att alla kan vara med. De gröna banorna kan man göra i högklackat och kortkjol:) Efter Boda Borg åkte vi hem till Tobbe och Frida för en fortsatt trevlig kväll.
Söndagen bjöd på middag hos mamma och sen jobbade jag. Även igår var det jobb. Idag har Amelia varit på ridlekis, de red en tur i skogen och Amelia tyckte det var jättekul. Hon hade en häst som heter Gustav och är en minishettis. Ursöt!
Morgondagen innebär pluggande för min del, har en del arbeten som måste lämnas in... Resen av veckan är lite osäker ännu, men till helgen blir det jobb:(

Nu är det dax för hästarna att komma in och sen ska jag mysa ner mig i soffan framför "House".
Kram

Egentid...

Har jag verkligen inte haft idag, fast det kunde blivit. Vaknade strax inna 06 av att Frerdrik ropade från hallen. Han hade såklart försovit sig, skulle lämna barnen på dagis vid kl. 06.00... Det vara bara att stiga upp och hjälpa till med busfröna. Sen kröp jag tillbaka ner i sängen och sov till halv elva! Det var så otroligt skönt. Vaknade dock med otroligt dåligt samvete över att hästarna inte hade fått gå ut... Well, well, masade mig ur sängen och ut i stallet; släppte ut hela högen, mockade och fixade. Nöjd med mig själv åkte jag till svärmor där det vankades kålpudding, gott! Sen var det bara att åka hem och ta itu med skoljobb, har sex uppgifter som borde bli klara snart...

För de som undrar gör stygnen skitont! Så fort jag rör armarna eller rätar för mkt på mig håller jag på att krevera av smärta. Men, men, det går väl över till jag gifter mig;)

Resten av den här veckan bjuder på en hel del både roligt och mindre kul. I morgon ska älgarna styckas så fredagskvällen får ägnas åt kött. På lördag bär det av på äventyr med kompisen som fyller 25 år. målet är hemligt, men jag kan nästan lova att det kommer bli en succe':) Söndagen bjuder på middag hon mamma och till natten blir det jobb. Det var en kort presentation av helgens schema, närmare rapport kommer efterhand.

Kram

Fy vad jag har ont!!

Först en liten rapport från årets älgjakts-premiär: andra dagen är över och tre vuxna samt en kalv är skjutna. Fredrik fällde den första, en 4-taggad tjur av modell större. Gissa om han var stolt! Nu har de två kalvar kvar att skjuta, men det verkas som om de får vänta lite. Tur att jag rensade ur frysen häromdagen annars hade inte allt kött fått plats:)

Nu till dagens fruktansvära smärta:( Har tagit bort ett gigantiskt födelsemärke vilket resulterade i 7 stygn. Själva ingrepper var inte särskillt smärtsamt, det onda berodde mer på bedövningssprutorna och det hemska när bedövningen släppte... Kan knappt röra armarna utan att det gör ont:( Tur för mig att jag har en så underbar man som hjälper mig med stallen och hästarna:)
Så nu sitter jag i soffan, tittar på "Äntligen hemma" och äter ostkaka, mums, sen väntar "House" och dagen är räddad.

Har just nu lite höst-ångest över mitt hus. Det finns så himla mkt fint man kan göra utan att det behöver kosta skjortan eller kräver massor av jobb, men jag är kass! Jag är verkligen jättedålig på att fixa och trixa för att få till den där lilla myskänslan. Det blir klart inte enklare när man har en liten terrorist (Tove) som river och sliter i allt...
Har iallafall köpt lite nya växter till fönsterna och beställt nya kuddar och gardiner. Återstår bara att se om resultatet blir som jag tänkt mig.
Kram


Duktiga jag:)

Aj, vad jag har ont i kroppen idag!! Men gissa om jag är nöjd med mig själv:) Igår hade vi en riktigt slit-dag; började med att pressa hö. Mitt jobb består av att stapla balarna; ca 350 st! Sen skulle vi ha hem en del oxå så när dagen var slut hade jag burit ungefär 4500 kg hö. När höet var klart blev det middag hos farmor o farfar, sen väntade hästarna på att bli klippta. Hur lätt tror ni det är att klippa en minishettis som är 79 ca hög?? Inte lätt... Låg på golvet o kröp:( Varför klipper man en minishettis? idiotiskt, jag vet, men hon får exem så jag är så illa tvungen.

Kvällen spenderade Fredrik o jag i varsin soffa; sovande! Längesen jag var så trött. Somnade i soffan vid 9, sov till 11, gick upp i sängen o sov till 8 idag! Sååå skönt!!

Nu är det dax att hämta Tove på dagis, hon har varit på älgjakt:)
Kram

Fotboll, styckning o. rödvin

När jag vaknade vid 12 var det fullspäckat schema för hela eftermiddagen:( Det började med handling, sen väntade stallen på att göras iordning och sen skulle lammen styckas. När vi äntligen var färdiga med allt var klockan 20.00. Lördagkväll. Mysigt, tänkte jag, Jobbade ju igår så nu gäller det att ta igen förlorad tid:) Tji fick jag! Det är nu som min inderbara man släpper den otroligt romantiska kommentaren: "nu börjar fotbollen!" Fotboll?? Jag vill inte se fotboll, jag vill se en romantisk film o. mysa i soffan... Nix, det var bara att ta sitt glas med rödvin o. slå sig ner framför fotbollen. Här sitter vi nu, Fredrik kollar fotbollen medans jag bloggar o slänger ett uttråkat öga på TV'n ibland...

Nu ska jag passa på att fylla en av mina absolut bästa vänner i hela världen. Trots att vi bor väääldigt långt ifrån varandra så är hon den första jag vänder mig till när jag behöver råd eller bara prata av mig. Flisan, du är bäst! Hoppas det inte behöver dröja lika länge till vi ses igen:)

I morgon är det höpressning som gäller i Göljahult. För er som undrar kan jag förklara med att vi kör in höet löst o pressar efterhand vi behöver. Dötrist o skitjobbigt, men vi har aldrig mögligt eller dammigt hö så det lönar sig.

Kram


Sömn är överskattat...

Att det ska vara så svårt att få lite sömn! Jag blir snart tokig på mig själv... Även om jag gärna skulle önska att jag var felfri är det tyvärr inte så:( Mitt absolut största problem är att jag tänker för mkt:)! När något har fastnat i mitt huvud verkar det inte vilja försvinna hur jag än försöker. Just nu är det ett gigantiskt bekymmer som gnager mitt inre och detta leder som vanligt till att jag inte kan sova. Har jobbat i natt, inte sovit alls idag och ska jobba en natt till... Tror ni det går bra?? NOT! Nåja, man ska inte gräma sig över småsaker, vädret är ju iallafall fint...

Klockan börjar närma sig 16 och jag ska helst hinna göra stallen innan barnen ska hämtas på dagis kl17. Sen är planen att det ska handlas inför helgen, vilket nog är det tråkigaste jag vet! Funderar allvarligt på att beställa hem mat från ett av de där internet-affärerna som dessutom har hemkörning... Eller kanske inte? Mat-fantasin sträcker sig just nu till pizza...
Kram

091008

Här kommer ett kort inlägg:
Solen skiner, barnen är på dagis och jag känner mig som om hela världen höll på att rasa ner på mig:( Vaknade i morse och insåg att nu har den anlänt; min årliga höstdepression (den var inte efterlängtad kan jag lova...) Jag tror jag håller på att bli knäpp! Ingenting känns kul eller inspererande, jag blir arg för minsta lilla och tror att hela världen avskyr mig...
Det enda positiva är att jag vet att det går över! Ska bara försöka se till att det inte går ut över alla andra:)

Igår var vi på bio och såg "Flickan som lekte med elden"; helt ok men inte lika bra som den första. Det var dock en scen i filmen som höll på att skrämma slag på hela salongen, ni som sett den vet nog vilken jag menar. Tanten som satt framför mig hoppade ½ m upp i luften och höll på att ramla ur stolen:)

Nu ska jag inta sängen (jobb i natt).
Kram

Förklaring...

Efter en hel del kommentarer på gårdagens inlägg kommer här en liten förklaring:)
Jag har en hemlig älskare, som inte är så hemlig eftersom Fredrik känner till honom... Vad har jag honom till? Tyvärr inte det ni tror (hihi)... Nej, honom har jag till att ösa galla över när jag är arg eller deppig, skvallra med, flörta lite o drömma smaskiga drömmar om:) Så nu vet ni det! Ska oxå tillägga att han är upptagen...

Alla borde ha en hemlig älskare, det är väldigt skönt att ha en utomstående att "gråta ut" hos, eller bara skratta med:)  Så nu vet ni hur det är.
Kram

Hissa o Dissa

Jag hatar verkligen hösten! Kallt, blåsigt o trist...
BLÄ!! Tur att man har en hemlig älskare som piggar upp en ibland:) Vad skulle jag göra utan honom? Fast så där vidare hemlig är han förstås inte... Inte för att det spelar någon större roll, så länge man får ha kvar honom o Fredrik inte protesterar i högan sky:)

Till dagens ära har jag gjort en "Hissa o Dissa"-lista:

Hissa:
1. Milla - min underbara hund
2. Fredrik - ställer alltid upp på mina knasiga ideer
3. House - världens bästa TV-program
4. Min hemliga älskare - du är bäst:)

Dissa:
1. Hösten - BLÄ
2. Tomma bankkonton - fy vad trist...
3. Städning - det blir ju skitigt lika fort...
4. Träning - fy vad jag är omotiverad just nu:(

Idag har jag faktiskt varit lite huslig, kokade grönsakssoppa till middag, mums! Amelia älskar soppa så det var uppskattat. I em var Amelia o jag på ridlekiset, gick jättebra. Hon red en häst som heter Åke... Sen äkte Fredrik o barnen till Ingelsta o hämtade det sista lammet, imorgon slaktas de. Under tiden fixade jag i stallet o pusslade med hästarna. Mysigt! Nu sitter vi i soffan med kaffe o kladdkaka, lägger sig som bomull runt midjan. Känner mig totalt omotiverad till allt vad träning heter just nu... 

I morgon blir det som sagt lammslakt i Göljahult o på kvällen bio, sen har den dan oxå gått... Var tar tiden vägen? Snart är det jul...
Nej, nu måste jag rycka upp mig! Kan jag få lite höstuppmuntran, tack?
Kram 

Hösten är här...

Nu börjar min årliga höstdepression göra sig påmind. Allt känns mörkt, kallt o dötrist... Jag får ångest av mitt oorganiserade hus, mina vilda barn, mitt röriga stall, mitt tråkiga jobb o alla skitprogram på TV. Det enda som ger en liten strimma ljus i tillvaron är min underbara man:) Självklart är inte allt så hemska som jag får det att låta, barnen är underbara, jobbet är kul o "House" är åter på TV, men jag avskyr verkligen hösten...

Nåja, nått roligt finns det väl ändå att skirva om? Eller? Jo faktiskt! I fredags var jag på en mlt trevlig tillställning. Vi är ett gäng som brukade hjälpa till på ridskolan i Tingsryd innan när Kerstin drev den. Nu var hon på besök o självklart passade vi på att träffas. Det blev massor av god mat, vin o prat:) Riktigt roligt faktiskt!!

Annars har helgen varit lugn, jobbade lördag o söndag natt:( Idag har Mojje varit o verkat Alina o Nickan så klockan hann bli 10 innan jag kom i säng, men sen sov jag som en sten:)
Alla hästarna mår bra o ordningen börjar infinna sig i stallen. Det verkar som om de nya damerna har funnit sig väl till rätta o allt flyter på.
Den kommande veckan bjuder på lite av varje; i morgon blir det ridlekis med Amelia o lite städning. Onsdag ska vi slakta bagglammen och på kvällen blir det bio med "Flickan som lekte med elden". Torsdag innebär jobb, liksom fredag o sen är det åter helg... Lördag styckas köttet o Fredrik ska hämta spån, söndag pressas det hö... Veckan skulle behöva 5 dagar till!

Nu tänker jag gosa ner mig i soffan med min underbara man o kolla på film.
Kram

091001

mysigt ställe att sova på??

mysigt ställe att sova på??



studsmattor är bra sätt att göra av med överskottsenergi:)



Så här ser en framtida OS-ryttare ut!



det är inte alltid så lätt att vara lillasyster...

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!