Hm!

Varför går det inte blogga via blogg.se-appen?? Går inte en logga in:( Nåja, får väl bli ett kortisinlägg såhär istället.
Livet knatar på ganska bra, ska börja jobba på lördag; 5 nätter och sen har jag semester! Är egentligen inte alls ok för att börja jobba men om jag är hemma mer blir det nog skilsmässa här;) Känns ändå skönt med en mjukstart nu när man varit borta så länge. 
Emelie och jag har roat oss med att städa i stallet idag; gisses vad skit det samlas under vintern. Självklart laddade vi upp med en ordentlig fika innan;) Nu ska det bara tvättas sen är stallet redo för hästarnas inflyttning till hösten.
I natt har vi varit barnlösa! Amelia har sovit hos en kompis för första gången:) Tove blev såklart helt förtvivlad och bestämde sig för att sova hos farmor. Detta betydde att jag var ensam på morgonen och kunde ta sovmorgon, men vad händer? Jo, jag vaknade kl 7 - pigg som en mört. Har en känsla av att det inte kommer vara så i morgon...
Nu ska jag roa mig med att leta såsrecept till jaktfesten på lördag, sen blir det en tur till grannen för lite hästarbete:) 

Det är jobbigt med midsommar;)

img_5884 (MMS)

Det är jobbigt med midsommar;)


Sören matas med "Fyllebjörnar"

img_4321 (MMS)

Sören matas med "Fyllebjörnar"


Mosters guldklimp:)

img_1245 (MMS)

Mosters guldklimp:)


Uppe o klar!

img_0415 (MMS)

Uppe o klar!


Det går åt mkt eklöv till midsommarstången:)

img_4485 (MMS)

Det går åt mkt eklöv till midsommarstången:)


En bra början:)

Tyckte det var dax att börja röra lite på sig, de senaste tre månaderna har ju varit ganska stillsamma pga ryggen men nu jäkla;) Igår drog jag med Fredrik och alla tre hundarna på en promenad; 8 km på strax under 1h i VÄLDIGT kuperad terräng. När vi kom hem däckade hundarna i skuggan och gubben i soffan;) På kvällen red Emelie och jag en lång runda i skogen, så skönt!
Idag tog jag Millan och Buster med mig; 7 km på 34 min:) Undra om det var gubben eller hans hund som sinkade;)
I morgon blir det iallafall en ridtur, ska försöka hinna med en promenad oxå men måste köra till stan först och köpa knivar till slåttermaskinen. Tydligen är det svårt att slå gräs med slöa knivar;) Funderar fortfarande på hur mkt hö vi ska ta in eller om det bara blir ensilage. Har ju 6 hästar som ska gå på lösdrift i vinter så smidigast är ensilage...


Naturbruksgymnasiet i Ingelstad

När jag slog upp Smp idag fastnade mina ögon direkt på ett öppet brev med rubriken "Förlåt mig kronobergare för mitt misstag". Brevet är skrivet av Håkan Johnsson, fd rektor på skolan, och handlar om Husshållningssällskapets övertagande av gymnasieskolan i Ingelstad. Detta brev hamnade verkligen mitt i prick! Jag tror säkert HS har gjort mkt gott för skolan men tyvärr har man helt förlorat andan som var på skolan. Jag gick själv där 2000-2003 och när jag började var det en mysig skolan där alla kände alla, sammanhållningen var på topp och det fanns en stor gemenskap. Detta förändrades drastiskt när skolan 2002 blev friskola. Helt plötsligt skulle allt utökas och förändras. Jag är inte på något sätt emot förändringar så länge de är till det bättre, men i detta fall anser jag inte att så var fallet. Nu ska man lägga ner svinproduktionen på skolan för att denna inte lönar sig. Hur kan man ha en lantbruksutbildning utan grisar??
Mina tre år på gymnasiet var några av de roligaste åren i mitt liv och jag ångrar absolut inte valet av skola, men jag är väldigt glad över att jag fick chansen att genomföra min gymnasietid medan skolan fortfarande var värd namnet "Naturbruksgymnasium"! Tråkigt att man har förstört en sån skola och att nutidens elever inte får chansen att uppleva den äkta "Ingelstadsandan".


SMS-inlägg

img_7750 (MMS)


SMS-inlägg

img_1986 (MMS)


Lillasyster har inte kommit på det här med...

img_3604 (MMS)

Lillasyster har inte kommit på det här med gräs ännu;)


Gräs är gott:)

img_4663 (MMS)

Gräs är gott:)


Kvalitetstid!!!

img_0363 (MMS)

Kvalitetstid!!!


Amelias skolavslutning

img_8103 (MMS)

Amelias skolavslutning


Snillen spekulerar;)

img_7767 (MMS)

Snillen spekulerar;)


Mkt att göra, ingen att skicka

Har mest blivit bilder på bloggen på sista tiden, har egentligen inget vettigt att skriva (om jag någonsin haft...). Allt är som vanligt här och ändå inte.
Amelia slutade skolan i torsdags och har nu sitt första sommarlov. Avslutningen i kyrkan var jättefin med duktiga barn och fin sång.
Hästarna mår prima allihop, även om Stella går och håller på sin fölunge. Vi har fått en ny stjärna i stallet; en nordsvensk vid namn Hilmer. Det är Emelie som ska ha honom på foder och han är helt underbar:)
Idag är det fullt ös som gäller: Amelia ska spela fotbollscup i Tingsryd, Fredrik ska lägga kullersten hos sina föräldrar och det kommer ytterligare en häst som ska gå på bete. Själv ska jag inte göra allt för många knop idag...


SMS-inlägg

img_4023 (MMS)


Död åt allt ogräs!!

img_8354 (MMS)

Död åt allt ogräs!!


Här kan man snacka om att ha släppt bäcken...

img_2911 (MMS)

Här kan man snacka om att ha släppt bäckenbanden!


Hilmer har iallafall inte koskräck:-)

img_1561 (MMS)

Hilmer har iallafall inte koskräck:-)


Byns värsta jordgubbsplantor!

img_1328 (MMS)

Byns värsta jordgubbsplantor!


SMS-inlägg

img_1593 (MMS)


SMS-inlägg

img_7392 (MMS)


TingeLing

img_9936 (MMS)

TingeLing


Så här roligt kan man ha när man dammsuger;-)

img_5198 (MMS)

Så här roligt kan man ha när man dammsuger;-)


Lillebror har fått en ny kompis:)

img_5453 (MMS)

Lillebror har fått en ny kompis:)


TingeLing och Seger har upptäckt sina nya ...

img_6505 (MMS)

TingeLing och Seger har upptäckt sina nya grannar:)


Alina har upptäckt att det fanns andra häs...

img_7637 (MMS)

Alina har upptäckt att det fanns andra hästar...


Mums med bete!

img_5736 (MMS)

Mums med bete!


Prisad vare skatteåterbäringen!

Alla har sina ljusa sidor och idag visade Skatteverket sin när återbäringen på skatten kom:) Visserligen försvinner pengarna ganska fort men det är ändå en skön känsla att se dessa pengar på kontot i ett par dagar;)
Bloggen har legat lite på is de senaste dagarna, orken har inte riktigt funnits. Jag kämpar på med min rygg, MR visade inga skador så nu är den stora frågan vad som är fel?? Ska träffa läkaren i morgon så får vi se vad vi ska hitta på. Vill inget hellre än att börja jobba igen, men som det är just nu skulle jag inte ens klara av ett par timmar på jobbet:(
"Lillan" sköter sig fint! Planen är att släppa henne och Alina på bete till helgen. Stellan har inte fölat ännu så hon får gå kvar här hemma ett tag till. Lillebror och Ella hade besök av tandläkaren igår, båda hade lite hakar och slitningar men såg ändå ok ut för att vara till åren komna:)
I övrigt flyter det mesta på som vanligt. Amelias skolavslutning närmar sig och vi ska försöka hinna med en tur till Växjö i helgen och inhandla kläder till avslutningen. Idag har barnen och jag genomfört "operation byta rum" så nu har Amelia och Tove varsitt rum. Tove har svårt att komma till ro på kvällarna vilket gör att inte heller Amelia får sova och är jättetrött när hon ska upp till skolan. Hoppas det blir bättre nu:)


Varför blir mina kladdkakor så här??

img_6118 (MMS)

Varför blir mina kladdkakor så här??


En sån här skulle man ha;)

img_1201 (MMS)

En sån här skulle man ha;)


Storken har anlänt;)

Äntligen har Alina fölat! Kl 01.15 i natt föddes ett stoföl med de längsta bakben jag någonsin sett (TingeLing såg ut som en tax när hon föddes i jämförelse med denna...). Fölningen gick bra bortsett från att lillan hade lite problem med andningen när hon föddes men nu mår både mor och dotter kanon. Hon rör sig minst lika bra som storasyster och har redan visat prov på sina hopptalanger;)

Nu hoppas jag på att par dagars lugn och ro innan Stella drar igång. Hon ser inte ut att vara på g ännu, men ibland triggas de ju igång av varandra så vi får se hur länge hon går.

Tror att jag ska ta mig en tupplur i soffan nu, blev ju inte så många timmars sömn i natt, innan barnen ska hämtas på dagis/ fritids.


SMS-inlägg

img_2994 (MMS)


Kolla in bakbenen!

img_7709 (MMS)

Kolla in bakbenen!


Alinas stoföl född 01.15

img_7217 (MMS)

Alinas stoföl född 01.15


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!