SMS-inlägg

img_3594 (MMS)


Tove redo för baklängesloppet!

img_9312 (MMS)

Tove redo för baklängesloppet!


Mitt andra hem...

Sitter på bilverkstaden och väntar på att min bil ska bli klar. Detta stället börja kännas som mitt andra hem, varför ska det ta så lång tid?? Idag är det ett nytt handtag som ska på bagageluckan, hoppas detta blir sista besöket på länge!!

Hovslagaren har varit ute idag så nu är hästarna fina om fötterna:) Alla skötte sig bra och nu hoppas jag Eerna kan springa fint med sina nya skor.

Stella hade lite problem med magen på morgonen idag, hoppas det inte är något allvarligt. Efter ett tag åt hon som vanligt och verkar bättre. Blir lite extra koll på henne ett par dagar.


Inga närmare planer på att föla...

img_7513 (MMS)

Inga närmare planer på att föla...


Stella tar en tupplur i morgonsolen

img_2580 (MMS)

Stella tar en tupplur i morgonsolen


3 v till midsommar!

Tiden bara springer iväg, bara tre veckor kvar till midsommar. Hur kommer det sig att våren och sommaren försvinner i en hast medan hösten/vintern varar i evigheter? Nåja, gäller att passa på att njuta så länge värmen är här - och det har den verkligen varit! Vilket underbart väder vi haft de senaste veckorna, massor av sol och helt underbara kvällar (bortsett från knott och mygg...). Har känts som jag är den enda i världen som längtat efter regn, men det har faktiskt varit väldigt torrt och växtligheten har nästan stannat av. Igår kom äntligen regnet, tyvärr betydde ju det oxå att det blev betydligt kallare:( Men nu får gräset fart att växa igen så det blir både bete till hästarna och gräs att slå:)

Amelia är nu helt återställd och i måndags var hon med på fotbollsträningen - mkt efterlängtat! Till helgen får hon börja rida igen och sen är allt som vanligt. Lillebror har fått ett par välbehövliga veckors vila och har blivit lite rund om magen;)
På tal om rund mage; Alina har fortfarande inte fölat:( I måndags gjorde jag ett kalktest på henne för att se om det börjar närma sig. Testet går ut på att man kollar kalkhalten i mjölken för att se om den är klar. Enligt stickan skulle hon föla inom ett dygn, men inget än. Testet är inte 100% och en del ston går flera dagar efter att mjölken är "klar". Jag tror fortfarande Stella kommer hinna före (beräknad till 2/6) men Fredrik tror Alina fölar innan helgen. Ska faktiskt bli ganska skönt att inte ha någon dräktig till nästa år, det tar på nerverna att vänta på föl;)

På söndag är tanken att TingeLing och hennes kompis ska flytta hem hit ett tag. Ska bli roligt att få hem henne lite och kunna pyssla med henne. När Alina och Stella har ploppat ut sina bebisar hoppas vi kunna släppa alla 6 på bete tillsammans.

Idag kommer hovslagaren, ska sätta skor på Eerna. Hon rids ju en hel del nu men är lite öm i fötterna så vi provar att sko henne fram. Ella ska oxå få ny skor och så ska Mini och Lillebror verkas. Nästa vecka kommer tandläkaren till Lillebror och Ella, både behöver en ordentlig koll i munnen. Ska försöka hinna bada Millan och Buster innan helgen oxå.
Nu ska Tove och jag göra lite frukost och titta på "Smurfarna" en stund:)

Bra avslut;)

Blev en riktigt bra andra halva på denna dag med tårta och slapp hos mamma. Har suttit i solen hela em och bara gottat mig:) Tina och Peppe kom och överraskade så nu fick Amelia o Tove äntligen träffa sin lilla kusin.
Nu har jag parkerat mig i soffan och tänker inte resa mig förren det är dax att krypa i säng;)


Kusinmys:)

img_8171 (MMS)

Kusinmys:)


Mors dag

I övriga Sverige är det mors dag idag men inte i Göljahult tydligen: Fredrik låg lugnt kvar i sängen när jag steg upp, fixade disken från igår, tog ut hundarna, matade barnen och dammsög köket...
Nåja, han får jobba nu istället; sätter staket så hästarna kan få nytt bete:) Själv har jag ridit min underbara häst (som inte var fullt så underbar just idag...) och lastat mig en stund i solen. Nu ska vi snart styra bilen mot Braås för fika hos mamma.
Jag har inte missat att Loreen vann igår, såg t o m finalen, men då jag inte är något slagerfan lägger jag inte särskillt mkt energi på att kommentera det;)
Alina har fortfarande inte fölat:( Hon ser ut som en spärrballong på alla håll, men nåt föl har hon inte tänkt trycka ut. Det vore väl en fin Mors dags-present?? Ett vackert stoföl önskar jag mig!


Snygg pose;) Ella undrar om det verkligen ...

img_6446 (MMS)

Snygg pose;) Ella undrar om det verkligen är nödvändigt med motion i denna värme??


Nu vågar man nog parkera bredvid pappas bi...

img_6560 (MMS)

Nu vågar man nog parkera bredvid pappas bil i morgon;)


Energilös dag

Har änsålänge inte gjort särskilt mkt idag, energin finns helt enkelt inte. Dessutom har jag pissont i min rygg idag:( Gjorde löksoppa till lunch för första gången i mitt liv - riktigt gott! Tove åt två stora tallrikar och undrade om vi kunde äta det i morgon oxå. Det är så skönt med barn som inte är pippliga med maten.
Amelia har en kompis med hem från skolan idag. Första gången någon åker med henne hem med bussen, troligen inte den sista...
Tror jag ska gå emot mina principer och ta på mig ett par shorts. Tempmätaren visar +36 grader på altanen, då borde väl inte ens jag frysa?


"Chivas Regal" e. Dirco u. Schex

img_4697 (MMS)

"Chivas Regal" e. Dirco u. Schex


Schex med sitt hingstföl e. Dirco som född...

img_9819 (MMS)

Schex med sitt hingstföl e. Dirco som föddes i natt. Lyckliga ägare till denna lilla kille är Schex's fodervärdar fam. Andersson:)


"Hamilton - I nationens intresse"

Har precis sett denna film och jag är grymt besviken! Jag är ett stort Hamilton-fan och detta var så långt ifrån Hamilton man kan komma. Dessutom stämde handlingen inte alls med boken vilket gör mig lite extra irriterad. Någon annan som sett den?? Vad tyckte ni??

Nu har jag bestämt mig för att köpa en övervakningskamera till stallet. Troligtvis blir det en "Horsecam" men jag ska kolla ett par andra varianter innan jag bestämmer mig. Fördelen med "Horsecam" är den långa räckvidden (800 m) och att man kan koppla den till telefonen. Nackdelen måste väl vara priset...

Helena och jag var ute på en mysig skrittrunda i skogen ikväll. Både Eerna och Ella var på toppenhumör, även om Ella har aningen mer spring i benen än Eerna;) Eerna är verkligen lycklig över att få komma ut i skogen igen! Hon sköter sig exceptionellt bra än så länge, hoppas det håller i sig;)

Amelia har hämtat sig bra efter operationen och ska till skolan i morgon. De ska vara på Änglamarken och fixa så självklart vill hon inte missa det. Tove ska till dagis ett par timmar och leka av sig.


Fullspäckad lördag

Har för första gången i mitt liv varit på rally idag! Sydsvenska Rallyt har ju gått i Tingsryd idag och självklart passade vi på att ta en titt; riktigt roligt:) Stod på ett bra ställe (som vi tittade ut i går) med en skarp kurva och en lång raka. Barnen tyckte det var superkul och ville aldrig åka hem.
Huset såg ut som om en bomb briserat och för att få barnen att hjälpa till mutade jag dem med godis. Japp, jag mutar mina barn! Mutan funkade bra och huset blev städat i ett nafs:) Det har oxå körts en del ved idag och Ella-Bella-bus har blivit riden. Kvällen har spenderats i sällskap av Carl och Helena med grillat och nu fotboll på TV.
I morgon ska jag försöka få Fredrik att olja altangolvet. Det brukar annars vara mitt jobb men att krypa runt på alla fyra och måla är inte särskilt lockande för min stackars rygg:(
Är riktigt nöjd med min rosenplantering! Hoppas bara den tar sig och blommar riktigt fint. Passade oxå på att plantera om några andra växter och sådde lite i mitt gigantiska trädgårdsland: rädisor, sallad och dill. Mina tomat plantor artar sig och idag skymtade de första tomaterna:)
Nu är det dax för bebiskoll, Alina har varit orolig hela dan så vi får väl se om det blir något i natt. Jag tror fortfarande Stella kommer hinna före, trots att hon egentligen har 2 v kvar. Hennes mage har sjunkit ner till marken idag och juvret är som en ballong. De båda damerna är helt olika: Alina är världens snällaste men när hon närmar sig fölning blir hon sur och irriterad. Stella är totalt osocial och gillar inte folk i vanliga fallen nu när hon snart ska föla är hon jätte social och kelig. Ska bli spännande att se hur hon blir när fölet är ute.


Lördagsnöje i skogen:)

img_5307 (MMS)

Lördagsnöje i skogen:)


Nu är rosorna planterade! Valet föll på "N...

img_8979 (MMS)

Nu är rosorna planterade! Valet föll på "New Dawn" och "Astrid Lindgren" som båda ska vara idiotsäkra nybörjarrosor. Åter står att se hur idiotsäkra de är...


1 dag över tiden och sur som ättika...

img_6895 (MMS)

1 dag över tiden och sur som ättika...


2 v kvar!

img_3307 (MMS)

2 v kvar!


Äntligen över!

Igår var alltså dagen med stort D - Amelias operation. Vet egentligen inte vem som varit mest nervös; Amelia eller jag...
Allt gick bra men det blev en fruktansvärt lång dag! Vi kom till Clv
9.15 och åkte därifrån 19.30. Fm spenderade vi på Barndagvården - vilket underbart ställe! Personalen var super med barnen, det fanns massor att göra och allt kändes jättebra:) Även på operationsavdelningen var personalen jättebra och fick verkligen barnen att känna sig trygga. Amelia hade problem med syresättningen efter operationen och vi fick stanna ett par timmar på uppvaket innan det blev vidare färd till avd 11. När hon väl hade vaknat till ville hon hem:) Nu är det ett par dagar i stillhet som gäller, hur man nu håller en överaktiv 6-åring i stillhet...
Tove var mäkta imponerad av Amelias operationssår och ville absolut göra samma sak. Det hoppas jag verkligen hon slipper!
Själv har jag varit hos läkaren idag och är fortsatt sjukskriven fram till den 6/6. Lite blandade känslor eftersom jag tycker det är pisstråkigt att vara hemma men samtidigt är ryggen allt annat än bra så det är nog bäst ändå.
TingeLing var hon hovslagaren i går och blev verkad. Hade skött sig exemplariskt! Den ponnyn har verkligen ett underbart temperament, det ska bli så roligt att följa henne:)
Alina kniper fortfarande, hon är ju beräknad till torsdag så vi får se om det blir då.
Nu ska jag skämma bort mina underbara Sven med rabarberpaj - årets första!
Kram


Tove tycker mini är för liten och vill ha ...

img_2550 (MMS)

Tove tycker mini är för liten och vill ha en större häst;)


Mamma håller koll på våra får!

img_1090 (MMS)

Mamma håller koll på våra får!


Underbara häst!

Nu gick det inte hålla sig längre! Efter mer än 1 månad borta från hästryggen blev suget i ridtarmen för stort idag och jag var tvungen att rida Ella. Kunde kanske valt en bättre dag: stormvindar, ösregn och åskan hängande i luften. Men vad gör det när man har en häst som Ella?? Hade nästan glömt hur underbar hon är att rida! Det finns mkt negativt med denna dam: dyr i drift, svår att lasta, knepig mot andra hästar etc, men känslan man får av att rida henne överskuggar allt. Problemet är bara att man aldrig vill sluta rida;) Nu värker ryggen något alldeles fruktansvärt men vad gör det? Känslan är iallafall underbar! 



gammal bild från innan hon kom till oss

 


Massor av aktivitet!

Här har varit fullt upp de senaste dagarna. Alla hästar utom Stella och Alina har flyttat till sommarhagarna. Helena och jag red Erna och Ella eftersom jag helst inte vill köra Erna i transporten. Det gick faktiskt långt över förväntan! Erna är ju inte riden på många år men hon skötte sig så bra att Helena har ridit henne ett par gånger nu. Kanske finns det hopp om att åter ska bli ridhäst iallafall?
Alina visar tydliga tecken på att fölning är nära och hon har haft det ganska jobbigt med kraftiga förverkar. Nu går hon och Stella i varsin hage eftersom Alina har börjat reta sig på att ha Stella för nära. Vill helst inte lämna Alina utan uppsyn så vi försöker pussla ihop så någon är hemma hela tiden.
Idag var jag och tittade till TingeLing, jesus vad hon växer! Hon har enorma bakben och blir definitivt ingen liten dam. Rör sig som en dröm gör hon oxå:)
Fick åka akut till tandläkaren med Amelia idag efter att hon krockat med en kompis i skolan och slagit i en tand. De underliggande tänderna verkar dock ha klarat sig och hon är ordinerad mjuk kost i minst 1 vecka.
Min rygg känns betydligt bättre men jag har inte vågat belasta den ännu. Det gör rejält ont på kvällarna när man varit igång hela dan eller när jag är oförsiktig och vrider mig fel. Har skrittat ett par gånger på Ella och det känns helt ok men mer än så vågar jag inte fresta just nu. Återstår att se när jag kan börja jobba igen...
Nu blir det lite korvgrillning till kvällsmat och sen en stor godispåse vid tv'n:)
Kram


TingeLing

img_0720 (MMS)

TingeLing


TingeLing växer så det knakar!

img_6010 (MMS)

TingeLing växer så det knakar!


SMS-inlägg

img_9324 (MMS)


Schex funderar på om det är dax att föla s...

img_6513 (MMS)

Schex funderar på om det är dax att föla snart;)


Småttingarna på bete:)

img_8037 (MMS)

Småttingarna på bete:)


Folk stressar för mkt! Elliott vet precis ...

img_0959 (MMS)

Folk stressar för mkt! Elliott vet precis hur man ska göra;)


Tur att det finns skugga!

Tur att det finns skugga!


Millan på promenad med Tove

img_7564 (MMS)

Millan på promenad med Tove


Detta lär man sig på dagis;)


Länge leve hushållsassistenten!

Blev så fruktansvärt sugen på bullar idag, men eftersom min rygg troligen inte klarar av att stå och knåda deg lånade jag svärmors hushållsassistent - vilken uppfinning! Misstänker att jag tillhör den ytterst lilla skaran mammor som inte äger denna manick, men jag har aldrig tyckt att jag behöver någon. Nu inser jag att den nästan är oumberglig (åtminstonde när man bakar bullar och bröd) så det får nog bli en sån;) Det var så lätt och roligt att baka så det blev tre plåtar med äppelbullar och två plåtar vaniljbullar. Hade jag haft mer jäst hade det blivit ett par plåtar till!

Hittade en helt underbar ros som jag vill ha till landet: Helenae Lykkefund heter den. Det är en honungsros som doftar helt underbart och blir 3-5 m hög och ganska bred. Tror att det blir en ändring i planen till vita klängrosor med röda låga istället för tvärtom:)



Bild från www.erlingnielsensplanteskole.dk

 

Lyxdag!

Har haft en heldag på Hotell Fliselycke:) Började med fika vid halv 10 och blev sen kvar till närmare 5! Barnen har lekt ute i det undervara vädret hela dan, Fredrik har ringvältat och hjälpt svärfar med veden. Själv har jag mest njutit i solen mellan allt fikande och ätande;) Undrar dock vem som är tröttast nu: farmor eller barnen? Har oxå fått staketet i den ena sommarhagen kollat så om vädret håller i sig får några hästar börja mumsa gräs till helgen.
Alina har börjat fylla sitt juver så förhoppningsvis går hon iallafall inte över tiden.
I går hade vi mysigt Valborgsfirande hos Carl och Helena, tror klockan var närmare 02.30 innan vi var hemma. Helena och jag var med barnen vid brasan i Linneryd; massor av folk och ett jättefint fyrverkeri! Kul när folk ställer upp och kommer när byn anordnar firande:) Medans vi var vid brasan cyklade Fredrik och Carl till Göljahult för att fodra och ta in hästar, sånt ger pluspoäng;)
Nu är det dax för lite kvällsmat innan barnen ska i säng. Amelia tycker det är för länge att vara ledig från skolan i fyra dagar, hur ska det gå i sommar??
Kram


SMS-inlägg

img_2459 (MMS)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!