Mys på altanen

img_5231 (MMS)

Mys på altanen


Sommarvibbar!

Fredrik klipper gräset för första gången i år. Lukten av nyklippt gräs och ljudet av gräsklipparen ger verkligen sköna sommarvibbar! Fortsätter vädret så här släpper vi fåren på bete ev redan nästa helg:)
Igår var Amelia i Tingsryd med Lillebror. Resultatet blev två fina rosetter att lägga till samlingen. Hon hoppade först 30 cm (eller rättare sagt klev...) och sen 40 cm. Första rundan var han lagom seg men i andra satte hon fart på honom och de hade en superfin runda. I svängen till sista hindret flög tävlingesdjävulen i Lillebror och det gick lite väl fort men Amelia klarade ut det och var nöjd efteråt:)
Ikväll blir det Valborgsfirande med Carl och Helena, kanske en tur till brasan om vädret håller i sig.
Trevlig Valborg på er!


SMS-inlägg

img_2414 (MMS)


SMS-inlägg

img_1539 (MMS)


Tack Helena!

Tusen tack Helena för receptet, detta kommer vi definitivt prova!
Idag har varit en riktig fixar dag:) Började med att skritta Ella en runda i skogen på morgonen; ingen bra ide' dock! Jag trodde det skulle funka att bara skritta men såklart låg det en jäkla plåt vid vägen som försökte äta upp Ella vilket gjorde att det blev lite mer rabalder än min rygg klarade av. Efter ett par timmar i sängen och några extra värktabletter var jag i form igen;) Eftersom Fredrik har lovat att städa i morgon tänkte jag hjälpa honom genom att dammtorka. Lyckades faktiskt ganska bra, tog dock bara det som var i "armhöjd" och det gick sakta med många pauser men vad gör det? Kan inte förstå att det ska vara så svårt att ta det lugnt...?
I morgon ska gräset klippas för första gången i år. Hoppas gräsklipparen startar och att regnet håller dig borta! Dessutom måste Fredrik hämta hö, städa transporten och hjälpa Amelia tvätta Lillebror. Får nog klura ut något mysigt till kvällen för min slitande man;)
Nu är det iallafall dax för mig att krypa i säng. Resten av familjen sover redan så jag ska ta mina öronproppar (går inte sova utan pga Fredriks snarkningar...) och göra dem sällskap.
Kram


SMS-inlägg

img_3679 (MMS)


Idétorka!

Försöker förbrilt komma på vad jag ska bjuda på för mat på söndag. Amelia ska hoppa i Tingsryd och har bjudit in mormor o morfar, gammelfarmor samt farmor o farfar för att titta och äta middag efteråt. Känner att jag har noll inspiration till mat just nu och har därför ägnat massor av tid till att leta igenom recept, internet och alla mina kokböcker (jag har massor!) men inget verkar lockande. Några tips?? Får nog bli en tur till svärmor i morgon och rots igenom hennes receptsamling oxå...

Såg förresten en komisk sak för en stund sen. Det har ju varit mkt prat om att laktosintollerans inte finns, att man inte kan vara överkänslig mot just laktos utan att det egentligen är något annat man är känslig mot. Trots detta gör Apoteket reklam för ett test man kan göra för att se om man är laktosintolerant. Dubbla budskap? Tja;)

Nu är det dax att krypa i säng och lyssna till Fredriks underbara snarkningar (...) men först en en drös med piller så man överlever natten:(
Kram

Bjuder på en bild av Toves egenhändigt målade naglar:)


Minnet är kort;)

Nu är deklarationen inskickad och bokföringen arkiverad! Skönt när det är över, nu väntar man bara på om farbror Skatteverket ska godkänna det eller inte, fast de röda siffrorna är redan ett minne blott;) Konstigt hur fort man glömmer saker, ända till nästa gång det är dax och man åter påminns om det idiotiska man sysslar med. Nåja, jag tröstar mig med att jag aldrig har påstått att man tjänar på hästar, man förlorar bara mer eller mindre;)
På tal om att godkänna saker eller inte så har jag fajtats med Försäkringskassan idag ang min sjukskrivning. Tydligen har de en aningen skev verklighetsuppfattning när det gäller hur det är att jobba inom vården. De tyckte på fullaste allvar att jag kunde gå till jobbet utan att lyfta, vrida eller egentligen göra något alls. Hm, undra vad mina kära arbetskamrater skulle tycka om det?? Tror iallafall jag fick dem att inse det omöjliga i detta och att jag faktiskt inte är hemma för att det är roligt, raka motsatsen faktiskt: det är skittråkigt att vara hemma:(
Nu hör jag små fötter som tassar på övervåningen, Tove har sovit ovanligt länge idag. Lika bra att fixa lite frukost till henne så det stackars barnet slipper svälta...
Kram

Update

Dagarna liksom flyter ihop när man är hemma, vet snart inte om det är morgon eller kväll:( Gjorde bort mig ordentligt i lördags: vi behövde några saker ifrån affären och eftersom Fredrik och Carl höll på med landet körde jag till Tingsryd. Mkt dumt gjort! Fick så fruktansvärt ont i ryggen att det har varit sängen som gällt sen dess...
Så, nu har jag gnällt färdigt;)

Till något betydligt roligare:rosenrabatten! Fredrik och Carl fixade som sagt den i lördags, jättebra! Nu ska jag bara bestämma mig för vilka sorters rosor som ska planteras, lättare sagt än gjort det finns massor fina rosor. Hittade lite inspirerande bilder:

    

Ja, det finns verkligen massor av vackra rosor att välja emellan! Helst vill jag ha röda klätterrosor mot väggen och vita låga rosor i framkant. Viktigast är dock att de är lättskötta eftersom trädgårdsarbete inte riktigt är vår grej...

I morgon fyller Fredriks farmor 80 år så då blir det tårtkalas hos henne, men först ett besök hos kiropraktorn och en fajt med Försäkringskassan. 
Fredrik jobbar i natt så jag roar mig med "Hälsoresan" och en stor chokladbit;)
Kram

Det tar sig;)

img_1000 (MMS)

Det tar sig;)


Blir nog bra detta!

img_6624 (MMS)

Blir nog bra detta!


Tove ska bli stylist/ makeup-artist när ho...

img_6363 (MMS)

Tove ska bli stylist/ makeup-artist när hon blir stor. Detta är hennes senaste skapelse:)


18 april

Ligger utslagen i sängen med min värkande rygg och sprängande huvudvärk:( Har spenderat dagen på CLV vilket tar på krafterna. Fick iallafall konstaterat att Amelia har ljumskbråck på båda sidorna och att det blir operation, känns både bra och lite skrämmande. Inte jätteroligt att de ska söva min lilla prinsessa:( Ingreppet är visserligen enkelt men risker finns det med alla operationer, särskilt när man söver barn. Fick dock lära mig något nytt idag, nämligen att alla foster har ljumskbråck men att dessa växer igen innan de föds. På de barn som drabbas av ljumskbråck är detta medfött och beror på att det inte växt igen riktigt innan de föddes.
Nu tycker jag mig känna doften av grillat! Fredrik grillar flintastek, till det serveras pommes och div tillbehör:) Dax att ta sig ur sängen och få lite mat i magen.
Kram


Början på slutet

Vart tog nollan vägen som skulle vara först vid bilden på Erna?? Det skulle såklart stå 0 dygn dräktig...
Nu har nedräkningen för Alina börjat; i morgon är det exakt 1 månad till beräknad fölning. Går allt enligt planen blir det föl på Norges nationaldag, 17 maj:) Förra året fölade hon ju tidigt så det återstår att se om hon går tiden ut eller ej. Tanken är att hon ska gå kvar på lösdriften så länge det går, men så fort vi ser tecken på att det närmar sig får hon flytta in. Stella ligger ju drygt 1 månad efter Alina men är dubbelt så tjock:)
Just nu längtar jag bara efter gräs så vi kan släppa fåren på bete! Jag hoppas vi ska kunna släppa dem om tre veckor, håll tummarna. Lammen har vuxit så det knakar och har mångdubblat sin vikt allihop.
Till helgen ska vårens stora projekt dra igång här: rabatten på gaveln av huset. Ända sen vi flyttade hit har vi spånat hit och dit om hur vi ska göra med detta. Grunden till huset går nämnligen ut i gräsmattan vilket gör att man inte kan klippa där med gräsklipparen. Det går inte heller gräva pga risken att rubba grunden. Lösningen blir en uppbyggd rabatt som troligen ska innehålla rosor. Gammaldags och tråkigt? Tja, har man ett hus från 1600-talet så får man vara gammaldags och tråkig;) Dessutom är rosor väldigt vackert!
Nu blir det "lyckan i LA" och sen sängen för imorgon väntar ett besök på CLV med Amelia.
Kram


dygn dräktig;)

img_0074 (MMS)

dygn dräktig;)


295 dygn dräktig idag:)

img_1323 (MMS)

295 dygn dräktig idag:)


Ska det byggas ska det visst buggar ordent...

img_3712 (MMS)

Ska det byggas ska det visst buggar ordentligt;)


Nyfunnen energi;)

Fredrik fick nog en riktig energikick av att spela poker i fredags för igår fick han massor gjort:) De pressade upp det sista höet så nu är det klart, han städade huset och körde in massa ved. Dessutom byggde han två hinderstöd till Amelia:) Det ska byggas två till idag men just nu är Fredrik i skogen och sätter plantor så det får vänta tills han kommer hem.
Själv sitter/ ligger jag mest i soffan och har tråkigt. Särskillt en dag som denna när solen lyser och vädret är helt underbart känns det extra trist. Helst skulle jag vilja rida, plantera blommor och frisera hästarna på lösdriften, men det får vänta:(


Sommaren närmar sig!

Ja, faktiskt är det så att sommaren närmar sig och det börjar bli dax att tänka på bete till hästarna. Precis som vanligt har jag bekymmer med vilka som ska gå ihop, hur man än för har man för lite hästar;) Egentligen har jag inga hästar som kan gå ihop på bete, åtmindstonde inte i början av sommaren. Ella och Lillebror borde gå tillsammans eftersom de rids men Ella ska ha mkt bete och Lillebror lite. Stella och Alina kan gå ihop först när Stella har fölat, vilket blir i mitten av juli. Erna kan inte lämnas själv i hagen men kan inte heller gå ihop med stona med föl...
Det blir lite pusslande men det brukar lösa sig tillslut;)


Varför inte allt på en gång?

I går kom domen för min stackars rygg: troligen diskbråck. Självklart ska det göras en magnetröntgen men läkaren var ganska säker på att det var diskbråck. Dessutom har jag lunginflammation:( Men varför inte bre på ordentligt när man ändå ska? Så nu är jag sjukskriven till den 25 april och sen får vi se vad som händer.
Fredrik är väl måttligt glad över att få sköta det mesta här hemma, men vad gör man? Han är iallafall duktig med hästarna och sköter det galant:)
Det trista med att gå hemma (förutom att ha pissont!) är pengarna man förlorar. Det retar mig att man ska drabbas ekonomiskt när man skadar sig på jobbet, samma sak gäller om man blir smittad av något på jobbet...


Lycklig Tove i sitt prinsess-nattlinne

img_1756 (MMS)

Lycklig Tove i sitt prinsess-nattlinne


Stackars bilen:(

60 mil i bilen på två dagar känns i både benen och ryggen kan jag lova! Även om det var mysigt att träffa systeryster och Co. så är det skönt att vara hemma hos mina trollungar igen. Dock var hemresan inte direkt trevlig och slutade med ett besök på bilverkstaden där det konstaterades att min stackars bil inte hade några bromsar kvar:( Killen tyckte synd om mig och fixade nya bromsar på direkten vilket iofs var bra men sura pengar som jag inte räknat med att lägga ut.
Ella har fått nya skor idag och Erna har blivit verkad. Tur att bästa Emelie var ledig och kunde ta hand om hästarna och hovslagaren när jag bar borta. Vad skulle jag göra utan henne? Får nog bli en lååång fika inom de närmaste dagarna som tack;)
I morgon blir det ett besök hos naprapaten, hoppas han kan hitta felet med min rygg. Kanske skulle ringa farbror doktorn oxå för lite hostmedicin? Börjar bli lite påfrestande att inte få sova på nätterna eller kunna äta för att man hostar upp det lika fort...
Kram


Vem är tröttast: Elliott eller moster??

img_7061 (MMS)

Vem är tröttast: Elliott eller moster??


Mormor och Elliott

img_1161 (MMS)

Mormor och Elliott


Minisemester

Bebismys!! Mamma och jag är i Göteborg hos systeryster för att kolla in senaste tillskottet i familjen: Elliott:) Passade på att göra ett kort stopp i Ullared på vägen upp för lite livsnödvändiga bebisinköp, har aldrig spenderat så lite pengar där!
Fredrik har ringt x antal gånger med frågor om diverse konstiga saker men på det stora hela verkar de överleva två dagar utan mig...
Jag åker hem i morgon medan mamma blir kvar till helgen. Skönt med mormor på plats säger Elliot, eller...?
Hoppas bara min bil överlever resan hem i morgon, den ena bromsen låter väldigt oroväckande. Blir till att ringa verkstaden när jag kommer hem och få den fixad.
På hästfronten är det ganska lugnt just nu. Lillebror har fått ett par dagars välförtjänt vila och Ella har fått gå i skogen med Gabriella. Enda orosmolnet på himmelen är Toves fördömda minishettis! Hon har håller sig ganska lugn hittills men nu rymmer hon så fort hon får chansen:( Grimman är inlindad i eltråd och staketet har massor av ström men vad hjälper det när man är en liten superhårig ullboll?? Jag älskar shettisar...


Tävlingsrapport och påskägg

Igår vad det alltså dax för årets första tävling för Amelia och Lillebror. Det blev en ganska lång väntan pga många deltagare och en olycka som krävde ambulans men i det stora hela gick dagen bra. Ponnypappan skötte sig utmärkt eftersom jag kunde bistå med så mkt och jag tror han tyckte det var ganska kul, även om han aldrig skulle erkänna det;) Lillebror var på sitt bästa humör och förutom ett litet tjuvknep skötte han sig galant trots ett lättare kaos runt omkring honom. Han är verkligen en världsvan tävlingsponny, helt oberörd av vad som händer omkring honom:)

Idag har barnen varit på äggjakt. Våra danska bekanta (inte våra grannar!) har en tradition där barnen letar efter påskägg som påskharen gömt, barnen älskar det! Sen får de äta allt godis de hittat, brukar vara ganska mkt...
Det blev oxå massa lek och mumsigt fika till oss vuxna;)

Nu har jag bakat två plåtar med Kärleksmums till helgens dressyrtävlingar (hoppas ingen blir förgiftad) vilket var vad min stackars rygg klarade av. Tror jag stannar i soffan resten av kvällen. Fredrik har lovat fixa mat; grillat fläsk och potatisgratäng, mums:)
Kram


Trött men nöjt ekipage:)

img_3662 (MMS)

Trött men nöjt ekipage:)


GLAD PÅSK!

Påväg mot Blåkulla...







...fast detta är nog mer likt verkligheten;)



Dregel!


Tur att drömmar är gratis...









(alla bilder är lånade från nätet)


Superpappan är i farten!

Eftersom jag mest sitter/ ligger stilla just nu faller det på Fredriks lott att underhålla våra barn samt sköta den vardagliga rutinen. Idag har han verkligen slagit på stort! Han började med att lova Amelia och Tove ett besök på Kaskad och när de ändå skulle åka tyckte han Amelia lika gärna kunde ta med en kompis. Sen bjöd han in sina föräldrar på påskmat i kväll eftersom de ska åka bort över påsken. Till detta hör att laga mat, städa och fixa. Dessutom har han jobbat i natt och ska jobba en natt till! Jag ser med blandade känslor fram emot hur denna dag ska arta sig...

Har fått en tid till naprapaten nästa vecka, blir till att knapra piller till dess:(


Finbesök av Gustaf och Emelie:)

img_0851 (MMS)

Finbesök av Gustaf och Emelie:)


Sjukskrivning och vurpa

Jaha, då var man sjukskriven minst två veckor för den förbaskade ryggen. Känns i och för sig bra att man får tid på sig att bli frisk, mindre bra när man tänker på hur mkt pengar man förlorar:(
Idag lyckades jag droga ner mig tillräckligt mkt så jag kunde följa med Amelia ut när hon skulle rida. Nackdelen (enligt Amelia) att mamma har ont i ryggen är att hon måste fixa allt själv, vilket hon gör utmärkt;) Idag var premier med den nya säkerhetsvästen, tur var väl det eftersom hon stöp i backen! Lite oturligt var det allt; hon skulle galoppera över bommar men precis när de kom fram till bommen hoppade katten ut bakom stödet och Lillebror slog på en tvärnit. Inte så konstigt, han ville såklart inte hoppa över katten;)

Imorgon har jag bokat i en fika-dag med bästa Emsan. Känner att jag är i stort behov av någon vettig människa innan jag exploderar! Det gör ju inte saken sämre att det förhoppningsvis ingår lite bebismys med Gustaf oxå:)

Kram

Alina myser i lösdriften:)

img_9577 (MMS)

Alina myser i lösdriften:)


Gissa vem som är husses favorit? Inte är d...

img_5011 (MMS)

Gissa vem som är husses favorit? Inte är det matte iallafall...


Ynkliga jag...

Ligger i soffan och tycker synd om mig själv, eller rättare sagt min rygg:( Pajjade den på jobbet i natt så nu är det ett par dagars vila som gäller. Jag har att ha ont i ryggen! Man blir så begränsad, kan ju inte göra något alls. Det enda positiva är att jag kan köra lite med Fredrik;)

Idag har vi släppt ihop alla fåren igen, passade oxå på att snickra lite på fårhuset (läs Fredrik har snickrat, jag kommenderat). Efter en stunds kaos bland lamm och tackor verkade de ganska nöjda med att återförenas. Lillebror har fått två dagars välbehövlig vila så i morgon får han nog jobba lite. Gabriella rider Ella några dagar denna veckan, passar ju bra när jag är justerad.

En stor eloge till dig HELENA, som kämpar så tappert med Donna! Skönt att hon verkar börja komma tillbaka. Skam den som ger sig;) Hoppas du har ett par dagar ledigt i sommar så vi kan komma upp.

Undra om barnen eller jag tycker det är skönast med påsklov? Troligen jag som slipper stiga upp så tidigt på morgonen;) Påskhelgen är iallafall fullsmockad med tävlingar, mat hos mamma, jobb och mer tävlingar. Dessutom har Fredrik lovat barnen ett besök på Kaskad i veckan.

Nu ska jag försöka fjäska till mig en skål popcorn av min sambo samt blinka lite extra så han fodrar alla de fyrbenta medlemmarna i familjen.
Kram


Startklar!

Vaknade idag på morgonen, steg upp och tittade ut - SNÖ! Kröp genast ner under täcket en stund till...

Amelia och Lillebror hoppade i fredags. Hon ska tävla nästa vecka och nu var det dax att bestämma höjd. Jag får väl erkänna att jag blivit gammal och feg! 70 cm är tydligen inte högt att hoppa när man är 6 år och rider b-ponny men det är fruktansvärt högt när man är närmare 30 år och rider stor häst...
Jag skyller på att hon har närmare marken är jag om man trillar av;) Efter lite övertalning lyckades jag få henne till att hoppa 50 cm på tävlingen, skyllde å att det är första gången för säsongen. Inser oxå att någon annan kommer få åka på tävling med min dotter i framtiden för mina nerver kommer inte hålla. Tur att hon har en helt underbar ponny som hoppar i alla lägen: bara att styra på och hålla i sig;) Amelia har blivit så jäkla tuff! Hon kämpar på med sin ponny även när han är tjurig (jo, han kan verkligen vara tjurig!) och är inte ett dugg rädd längre när han far iväg eller dummar sig.

Tyckte igår att det såg ut som Alina brunstade, hoppas jag har fel:( Hon ska ju föla snart och det vore väldigt tråkigt om hon har resorberat. Kanske vore lika bra att kolla henne så vi kan betäcka om henne...? Hade ju tänkt låta henne vila ett år men är hon inte dräktig så ska hon betäckas om.
Fick Flyinges hingstkatalog i veckan, fy vad sugen man blir! Drömmen vore såklart ett föl efter Tortillas men då behöver jag ett sjujäkligt sto och 8000€... Men drömma kan man ju alltid;) Nej, inga halvblodsföl än på ett tag! Åtminstone inga egenuppfödda...
Kram


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!