SMS-inlägg

img_2786 (MMS)


Vem har bytt ut min fina ridponny mot en a...

img_1408 (MMS)

Vem har bytt ut min fina ridponny mot en ardenner??


Övertalning!

Så fort Fredrik vaknar efter nattens jobb inleds operation övertalning! Efter två mkt intressanta samtal idag hoppas jag han ska tycka det är lika bra som jag. Annars får jag väl göra som jag brukar; handla först och fråga sen;)
Vad det gäller? Det avslöjar jag när allt är klart:)

Vårtecken



Första vårtecknet visade sig i vår trädgård idag:) Tyvärr lyste vårkänslorna med sin frånvaro när temperaturmätaren visar -4 grader, men hoppet finns ännu - det blir nog vår i år oxå!


Stalldrömmar



Drömma kan man ju alltid...
























Alla bilder är lånade från nätet!


Erna myser i vårsolen:)

img_2900 (MMS)

Erna myser i vårsolen:)


Beräknad nedkomst: midsommar...

img_8112 (MMS)

Beräknad nedkomst: midsommar...


Varning för vilda djur!

Gisses vad denna veckan har gått fort, redan fredag! Vanligtvis tycker jag tiden går sakta när barnen är hemma (jag vet att jag är en dålig mamma som inte gillar att vara hemma...) men denna vecka har verkligen flugit förbi. beror kanske på allt vi gjort?
Idag avslutade Amelia, Tove och jag sportlovet med att gå på bio. I Linneryd finns en filmklubb som visar film varje fredag, Movie Kids. Man betalar 100 kr för att se 10 filmer! Helt överkomligt måste jag säga;) I vanliga fall är det bara Amelia som brukar gå men eftersom vi ändå var lediga följde Tove och jag med. Tove var så uppspelt att hon hoppade; första gången på bio för henne. Hon lyckades dock sitta still nästan hela filmen och var väldigt nöjd efteråt. Frågan är nu bara hur jag ska få henne att förstå att hon inte får följa med alla gånger...
Filmen som visades idag hete "Varning för vilda djur", riktigt rolig film. Den handlade om djur som försökte stoppa människor från att skövla deras skog och bygga hus.



Igår var Amelia på sitt första disco! Hon fixade med håret och valde kläder i flera timmar innan det började;) Discot var för F-3 och det var ju såklart extra spännande med alla "stora" barn. Lite chockad blev jag dock när jag hämtade henne och såg hur en del barn såg ut...

Imorgon ska Fredrik iväg och vinterfiska så barnen och jag passar på att hämta hem en halmbal. Hoppas bara släpet tänker flytta på sig, sista satt bromsarna fast:( Helt klart ett bevis på att vi kört för lite i vinter. Men nu när all snö är borta och mitt körkort ligger i tryggt förvar finns inga hinder;) Vi har en tacka som är på g att lamma oxå så här råder lammjour. Det verkar som alla utom en tacka är dräktiga så med lite tur har vi minst 5 lamm snart.

Jag har oxå fått ett otroligt spännade erbjudande idag som jag nog inte kommer kunna tacka nej till!
Kram

Miljövänlig? Nej tack!

Hörde på radion igår att kossor är en stor miljöbov och om vi ska kunna rädda vår miljö måste vi sluta äta nötkött. Anledningen är att kossorna släpper ut miljöfarliga gaser när de fiser! Forskarnas lösning på problemet är att vi ska äta kaninkött istället...
Jag försöker tänka på miljön så mkt jag kan men om man måste sluta äta nötkött för att vara miljövänlig så skiter jag i miljön! Kor gör mkt gott för naturen och utan nötkreatur skulle vår landsbygd växa igen. Dessutom skulle jag vilja se folk i stan mumsa i sig små söta kaniner;)
Ibland går detta med miljön till överdrift. Självklart ska vi vara rädda om vår jord och tänka på våra barns framtid men många gånger tyckes jag fokus läggs på fel saker.
Kram


Mjukisbyxor? Absolut!

Hör ni till den skara människa som spenderar evigheter framför spegeln varje morgon? Även när ni är lediga eller bara ska till Ica för att handla? Det gör inte jag! Jag kan stolt säga att mina mjukisbyxor är mitt absoluta favoriplagg;) Osexigt? Definitivt! Men vem bryr sig? Inte jag:) Om Fredrik bryr sig eller inte vet jag faktiskt inte, han har aldrig klagat iallafall. Dessutom har jag ju redan honom på kroken;)

Idag har jag varit riktigt produktiv! Började dagen med att baka bullar tillsammans med Tove. Sen hjälpte Amelia mig med stallet medans Fredrik o Tove körde in ved med traktorn. Middagen bestod av lammgryta med potatis, passade på att göra lite extra så svärföräldrarna oxå fick mat. Ett stort lass hö har lastats in i stallet och hundarna har motionerats ordentligt. Känner mig riktigt nöjd! Dessutom bakade Tove o jag banankaka som serverades hos farmor med vispad grädde till kvällsfika:)
Nu har både Fredrik o jag kollapsat i soffan framför "Mästerkocken", hoppas Urban klarar sig kvar!
Kram


Gäller att passa på när husse jobbar,)

img_4578 (MMS)

Gäller att passa på när husse jobbar,)


Planen sprack...

Jaha, min fina plan sprack direkt på morgonen när fredrik bestämde sig för att följa med till stan...
Detta resulterade som vanligt i att hälften av mina ärenden inte blev uträttade och det mesta blev väldigt stressat:( men det positiva var att vi uppgraderade vår fika hos gammelmormor till middag istället! Tänk om man får ha sån energi när man är 80+, då skulle jag vara glad.

Ikväll har det varit "Nallesmyg" i Linneryd som vi varit på. Föräldrarföreningen i Linneryd är verkligen drivande och påhittiga, de anordnar flest sportlovsaktiviteter i hela kommunen! Amelia hade en kompis med sig och de hade jättekul:) Man kunde oxå åka släde vilket tjejerna gjorde, gäller att passa på när det finns tillräckligt med snö:) Tove tyckte det var superspännande att lysa med ficklampan och leta efter gömda nallar i skogen.






Idag har jag äntligen fått tillbaka min telefon! Konstigt vad fort man vänjer sig vid saker...
Det bästa är nog att man kan blogga från telefonen, så slipper man starta datorn;)
I morgon är det fettisdagen och självklart ska vi baka semlor. Passade på att fresta Emelie så man får lite fikasällskap. Fredrik jobbar i natt så han sover ju ändå hela dan i morgon...
Det värsta med att Fredrik jobbar natt är att jag måste gå ut med hundarna på kvällen och då menar jag SENT. Dessutom kan man ju inte öppna dörren och släppa ut Meja själv utan måste gå ut med henne i koppel. Tycker ni jag är lat? Självklart, det är därför jag har hundar som inte behöver gå i koppel;)

Nu ska jag ta vår lilla knähund och krypa upp i soffan en stund innan sängen kallar.
Kram

Krokjungeln


Hm...
Vilken sort ska man välja??












Ny favorit!

Jag har en ny favorit i köket: Smetana. Den är helt underbar i såser! Det blir en såndär härligt gräddig smak som lyfter såsen till skyarna;) Visst är den alldelest totalt onyttig med sina 42% men vem bryr sig när det blir så gott?? 

Imorgon blir det en tur till Växjö för mig o barnen, har en hel drös med ärenden som ska uträttas. Tänkte oxå passa på att snylta till oss lite fika hos hos gammelmormor Ella. Fredrik ska jobba natten så han får stanna hemma och göra lite nytta...
Tänkte passa på att stanna hos TingeLing när vi kör hem och ta lite nya bilder, hon växer så fort!

När jag skulle köra hem från jobbet idag var det isgata! Där fick jag för att jag gnällde att jag vill ha vår:( Jag är iallafall väldigt glad över min 4-hjulsdriva bil eftersom det blev en tur utanför vägen. Det trista med detta väder är att allt genast blir skitigt; hagarna, vägarna, hästarna, hundarna, ungarna...

Amelia bestämmde sig för att samla lite pluspoäng hos sin mamma idag så hon mockade både Ellas och Lillebrors boxar åt mig:) Sen hjälpte hon till att köra ved, fixa vatten, fodra och ta in hästarna. Skönt med en hjälpreda i stallet.

Amelia har ju sportlov veckan som kommer så både hon och Tove är hellediga:) I Linneryd annordnas en massa sportlovsaktiviteter så i morgon blir det nallesmyg, på torsdag disco för Amelia och på fredag pulkaåkning (om snön stannar...) och bio. Dessutom ska vi försöka hinna hämta halm till lösdriften på tisdag och baka semlor...

Speldjävulen

Vi är precis hemkomna från Fredriks föräldrar där det serverades hembakad pizza och semlor till efterrätt:) Fredriks mamma hade tagit hem ett spel till ipad som heter "The lost city"; livsfarligt spel! När man väl börjat spela detta spel var det omöjligt att sluta, riktigt kul.

iPhone Screenshot 1

Undra om det finns till iphone? Måste kolla detta när jag hämtat min telefon på måndag...

Just nu sitter Fredrik vid tv'n och kollar på jaktfilmer; "Lockrop på rådjur", ett sant fredagsnöje. Men vad gör man när de bara visar skit på tv?? Nu får jag väl en massa jaktmotståndare efter mig men jag tycker faktiskt det är intressant att se en del av dessa filmer. Fast bockjakt hör inte till mina favoriter,det går alldeles för långsamt och så måste man vara dödstyst, inte min grej;)
På tal om rådjur så ska jag bjuda Fredriks föräldrar på middag i morgon; rådjursstek med ungsrostade rotfrukter. Som vanligt äta all mat i detta hus på egen risk, men jag hoppas åtminstonde inte de blir matförgiftade;)

Hittade ett recept på recept.nu som jag tänkte testa:

Rådjursstek boulangère

Rådjursstek boulangère Foto: Tomas Yeh

 

Antal portioner:4
Ingredienser

2 kg rådjurstek
8 st vitlöksklyftor, skalade och halverade på längden
2 kvistarrosmarin
8 st enbär, grovkrossade
olivolja
salt och peppar
1 kg mjölig potatis, skalad och skivad i ca ½ cm tjocka skivor
2 st gula lökar, skalade och skivade
2 st vitlöksklyftor, skalade och skivade
2 kvistar timjan
3 st lagerblad
0.5 msk strösocker
3 dl ljus viltfågelfond,
1 dl vitt vin
1 flaska ljust öl 33 cl
salt och peppar

Till servering
en stor skål med gröna salladsblad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Skär små fickor i steken.

2. Tryck ner vitlök och rosmarin så att det blir jämnt fördelat över hela steken.

3. Pensla den med olivolja och krydda utsidan med salt och de grovkrossade enbären.

4. Stick in en stektermometer i köttets tjockaste del, men inte mot benet.

5. Bryn löken och vitlöken i smör i en stekpanna tills den är mjuk och har fått fin färg.

6. Varva potatisen med den brynta löken och vitlöken, timjan, lagerblad, socker, salt och peppar i en smord ugnssäker långpanna.

7. Häll över kycklingfond, vin och öl.

8. Sätt in potatisen i ugnen med rådjurssteken på ett galler över potatisen.

9. Köttets innertemperatur ska vara ca 55° för rosastekt, ca 45–50 minuter.

10. Ta ut köttet och låt det vila under folie ca 20–30 minuter.

11. Låt potatisen baka tills den är helt mjuk. När steken vilat skärs köttet upp i vackra skivor och serveras med potatisen och en grönsallad.


Återstår att se hur det smakar:)
Kram


Natten från helvetet?



Så här känner jag mig just nu efter natten som varit på jobbet!


Schex och Cokie



Schex mumsar hö i solen tillsammans med dottern SG's Cokie








SG' s Cokie 2 år


Bilderna är lånade av fam. Andersson som är fordervärdar till Schex och ägare av Cokie!





Svar till Emelie

Jodå, det går! Fast det är tveksamt när det gäller Millan...



Buster i all sin glans (innan han flyttade hit dock...)


Baddax?



(bilden är lånad från internet)

Undra om mina hundar vet att de ska se ut såhär i pälsen??
Nej, Millan tycker det ska synas att man är en glad hund som ÄLSKAR att springa lös o bada i allt...


2 dm nysnö

Vem beställde mer snö?? Trodde vi var överrens om att det var vår som skulle komma:( Extra kul blev det idag eftersom ensilaget är slut och jag var tvungen att pulsa igenom 2 dm nysnö för att få ut hö till hästarna i hagarna. Minishettisen står innen i lösdriften och vägrar gå ut så hon fick lyxen av att äta inne.
Undra om vi får vägen plogad innan jag ska köra Tove till dagis kl 10? Troligen inte... Tur man har 4-hjulsdriven bil!
Jag är så nöjd med gammelfarfars bygge av min nya hatthylla/ klädhängare i hallen! Den blev precis som jag tänkt och kommer bli helt perfekt när allt är klart. Nu är den grundmålad och ska målas klart innan krokarna kan skruvas upp. Nu ska jag bara ha tag i ett nytt skoställ oxå.



Något i den här stilen vill jag ha...


Fast det här är nog mer praktiskt...


Jag har oxå köpt väv till hallen, så nu ska den upp och sen ska hallen målas. Ibland undrar jag hur vi tänkte när vi gjorde hallen grön?? Visserligen en fin grön färg, men ändå? Nej, nu blir den ljus, troligen i grå nyans.
Planerna för TV-rummet pågår för fullt. Tyvärr har vi lite skilda åsikter, men det ska nog lösa sig;)

Hästarna mår fin, fint. Lillebror rids för fullt och Amelia har börjat planera sina tävlingar. Hennes mål är att hoppa 70 cm med honom iår, men hon tror att hon måste vara med i "Ponnyakuten" för att klara det... Själv tycker jag 70 cm är alldeles för högt! 40 cm räcker lagom...

Nu ska jag lägga ut en annons på gamla skostället och hatthyllan, någon som är intresserad? De är i svart konstsmide, jättefina!
Kram

Alla hjärtans dag!



Så här planerar jag att spendera min kväll;)


Brr...

Jag vill ha vår!! Jag är definitivt ingen vintermänniska, fryser bara jag tittar ut genom fönstret. Den enda fördelen jag kan se med detta väder är att hästarna hagar inte är leriga...

Idag har jag sålt mitt första objekt på Tradera:) Väldigt smidigt måste jag säga, auktionen gick ut i går kväll, idag fanns pengarna på kontot och sakerna skickas i em. Blir nog fler affärer i framtiden;)

Har lämnat in min Iphone på lagning, Tove lyckades ju spräcka skärmen. Skulle ta 10 dagar, saknar den redan:( Tur att vi har en hel uppsättning gamla telefoner man kan ta till i reserv.

Egentligen har jag inget vettigt att blogga om (har jag någonsin det??) hade bara en stund över. Om ett par timmar är det dax för simskola, första gången för Tove idag:) Har faktiskt fått en hel del gjort idag; ätit frukost med Evelina och Elsa, handlat, hämtat paket, bytt glödlampa på bilen, tvättat, svarat på massa mail och dammsugit.

Den här månaden gör Fredrik och jag ett experiment. Efter att alla räkningar etc var betalda tog vi ut pengarna från kontot och la bort korten. Tanken var att vi skulle se om vi snålade mer när man har kontanter. Det gör vi! Vi la en budget på 1000 kr/ vecka, hittils har vi inte varit i närheten av taket. Normalt sett gör vi av med 1500/ veckan på mat, bensin osv. Faller detta bra ut tror ajg vi kommer fortsätta. Dels blir man snålare när man faktiskt SER pengarna och inte bara drar ett kort, dels är jag en sån som normalt aldrig har pengar ute vilket ibland är lite jobbit. Kortet funkar ju faktiskt inte överallt.

Min röst är fortfarande inte ok. Idag kan jag iallfall prata utan att det låter som en basstämmig kråka, men att prata i telefon är nästan omöjligt. Skönt att man är ledig ända till lördag! På fredag blir det party med jobbet, hoppas på en trevlig kväll, och på söndag träff hos Emma och Olof. Ska bli spännade att se hur det går med tillbygget!

Igår gjorde Gustaf premierrebesök i Göljahult då Emelie och han var här på fika. Stackars barnet blev nog lite förskräckt över ljudnivån när Amelia och Tove kom hem, men lika bra att vänja sig;) Han är iallafall en supermysig unge, perfekt när man kan låna en stund för lite mys. Försöker övertala Emelie att det är dax att börja rida igen, får väl bearbeta henne ett tag. Kan ju alltid erbjuda mig att vara barnvakt!

Blev visst ett ganska långt inlägg trotts att jag inte hade något vettigt att skriva...
Kram

SMS-inlägg

img_1346 (MMS)


Host o snörvel

Var väl egentligen bara en tidsfråga innan jag skulle åka på samma skit som Tove haft den senaste veckan, nu ligger jag här i soffan:( Skulle ha jobbat lör, sön o måndag natt men fick stanna hemma åtminstone i natt. Hoppas bara det är bättre i morgon, gillar inte att vara sjuk. Fredrik har skött markservicen här idag, han har t.o.m fixat stallet! Spännande att se hur boxarna ser ut i morgon efter hans mockning...
Amelia ville absolut se Melodifestivalen idag så kl 20 bänkade vi oss i soffan med bordet fyllt av godis. Tyvärr blev det en lika stor besvikelse som vanligt. Jag tyckte alla bidragen var lika dåliga, men så är jag ju inget fans av "Mello" heller.
Nu är det slötittning på Goldeneye som gäller och snart sängen. Bäst att få ordentligt med sömn om man ska ha någon chans att kunna masa sig till jobbet i morgon natt...


Hört på radion!

Hörde en konstig (enligt mig) sak på radion idag. Tydligen har det tidigare varit förbjudet för män som haft sex med män att lämna blod, pga risken för HIV. Nu ändras detta och dessa män tillåts lämna blod om det gått 1 åt efter deras sk "riskbeteende". För mig låter detta konstigt! För det första undrar jag om inte alla blodgivares blod testas? Inte bara för HIV, det finns ju andra smittsamma sjukdomar som oxå överförs via blodet. För det andra undrar jag om risken för HIV verkligen är så mkt större hos män/män att man kollektivt kan utesluta dessa som blodgivare? Någon som är mer insatt i detta får gärna ge mig svar:)


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!