28 feb

God morgon!
Började dagen med att det stod en älg tillsammans med hästarna i lösdriften och åt ensilage...
När jag öppnade stalldörren var fåren på rymmen, men som tur är gillar de mat så det var inte särskillt svårt att få in dem igen:) Efter att hästarna var utsläppta skulle jag hämta posten och möts då av en nedblodad katt - gisses vad det är skönt att vara hemma igen;) Blodet kom från hand öra och troligtvis har han varit i slagsmål, det var dock ganska ytligt och hade slutat blöda så efter lite trixande var han ren och fin igen:)
Idag blir det en tur till Växjö för att fylla på hästmatförrådet, kan inte begripa vart allt kraftfoder tar vägen...
I em är det simskolan som gäller för Amelia och ikväll ska jag försöka klippa Lillebror som åter har förvandlats till en isbjörn:)

Amelia och Lillebror på fältet:)








Borta bra, men hemma bäst!

Vi är ganska så precis hemkomna från en helhelg med Eurohorse, räkfrossa och Ullared. Som vanligt blev det en del handlat på mässan, men jag köpte faktiskt ingenting till mig själv (däremot en hel del till Amelia...) Trots massor av folk och en rörigare mässhall än vanligt hade vi en trevlig dag som på kvällen avslutades med räkfrossa på restaurang "Räkan" i Göteborg. Jag kan varmt rekommendera denna restaurang om man gillar skaldjur! För 400 kr fick man äta så mkt färska räkor man bara orkar, själva smäckte vi drygt 5 kg...
När vi styrde bilen hem idag på fm kunde vi ju inte köra förbi Ullared utan att stanna (till herrarnas stora förtret...) och handla lite. Det blev lite småsaker, bl.a. en fölgrimma och ett par handskar till mig, innan det var dax att köra vidare. Barnen har spenderat helgen hos mormor och morfar, så nu är de ganska trötta och ska strax krypa i säng. Jag ska ta lite bilder på mina "fynd" i morgon och lägga upp:)
Själv är jag oxå ganska slutkörd och ska även jag snart krypa till sängs, men först ska hästarna in och få lite mat.


Ett glas rött (eller två...)

Sitter hos min kära syster och hennes sambo tillsammans med Anna och Chrille och dricker rödvin samt kollar på "Let's Dance". I morgon blir det en heldag på Eurohorse och Scandinavium med en massa (?) shopping:)
Nu blir det lite tacos och sen får vi se vad kvällen bjuder på!
Kram

Hoppträning

Igår var Corinne i Tingsryd och hopptränade med Sofie. Alla som känner mig vet att jag inte hoppar, mer än möjligtvis 50 cm på en häst som GARANTERAT inte stannar, därför hoppar Sofie Corinne. Dagen till ära var Ia (ägaren) och hennes dotter Lovisa på plats för att se sin stjärna. Corinne skötte sig bra, fast hon tyckte det var tungt i lilla ridhuset och blev fort trött. Hon hoppade både jordgubbar och mur, men muren var lite läskig:/
I onsdags kväll red Emelie Corinne på fältet och som vanligt lyckades hon få henne att bocka, vilket är lite skumt eftersom den här hästen aldrig bockar annars. Det fanns lite spår kvar av det igår då hon var väldigt lätt i rumpan när Sofie red. Vet faktiskt inte riktigt hur de lyckas få denna häst att busa, men en liten teori jag har är att det beror på att hon är van vid min ridning och blir störd när andra sitter på som inte rider likadant. Hon är ju trotts allt inte riden så mkt:)

Nu på förmiddagen är det packning som gäller för i em drar vi till Göteborg. Ska lämna barnen hos mormor och morfar på vägen där de ska vara över helgen. Ska bli skönt med lite "semester" och risken att det blir lite shopping på Scandinavium är ganska stor. Funderar på om vi ska försöka göra ett stopp hos Beata och Anna (Samonas f.d. ägare) och titta på deras Figaro R-häst, har ju förhoppningsvis en egen snart:)
Nu ska hästarna släppas ut och stallet fixas, Emelie ska passa hästarna över helgen och svärfar hundarna. Har garderat mig med Thess som backup ifall någon får för sig att föla eller någon tacka kommer på idén att de ska lamma...
Kram

Nöden har ingen lag:)

Är man trött så är man, då orkar man inte alltid gå till sängen...


Linden lädervård

Detta är i särklass det bästa lädervårdsprudukter jag någonsin provat! Kan användas till ALLT, även obehandlat trä...
Dessutom räcker det länge:) I vanliga fall brukar jag köpa produkterna i Falsterbo och sen räcker de till nästa år, men nu hade jag glömt ta in dem från stallet och i denna hemska kyla har de frusit:( Nu hoppas jag innerligt att de finns i Scandinavium så jag kan fylla på mitt förråd. Produkterna finns även att beställa på www.lindenprodukter.se



Jag har oxå hittat min nya favoritaffär när det gäller hästsaker; Österbo Hästgård. De säljer massor av nya saker på Tradera, bl.a. Jacson och Pfiff, till kanonpriser. Har själv köpt en hel del saker från dem och de har alltid supersnabb leverans! (På Tradera har de "Skosulan1" SOM alias)
Just nu har de bl.a. dessa skydd ute som jag är lite sugen på till Corinne:

Österbo Hästgård säljer Mark Todd Sen + Kotskydd stl. Full/brun


Önskelista



Ridstövlar från HÖÖKS 1299 kr



Ridbyxa i Softshell från HÖÖKS 779 kr



Softshell "Hello Kitty" från HÖÖKS 579 kr


Amelia....



... visar upp sin nya dansdräkt:)


Hårdträning:)

Har haft hårdträning på fältet med Amelia och Emelie i em. Amelia red Lillebror själv, tränade på att stå i lätt sits och styra honom i traven. Funkade jättebra! Emelie fick sig en hårdkörare, Mini var på ett jäkelhumör, och på slutet gick han riktigt bra. Som belöning fick hon fika och sen rida Corinne en stund;) Vet inte riktigt hur hon lyckas, men så fort hon sitter på Corinne ska Corinne busa. Emelie höll sig dock kvar och även denna lilla dam gick riktigt fint. Imorgon ska Sofie hoppa henne och sen blir det ett par dagars vila över helgen. Tanken är ju att hon ska tävla i Tingsryd den 13 mars, återstår att se om hon är redo.
Idag såg jag Alinas bebis sparka för första gången! Hon ska ju föla i början av april, men jag har faktiskt inte sett den röra sig fören idag. Eftersom det enligt veterinären är en brun hingstunge i Samonas mage får jag lägga mitt hopp om ett stoföl till Alina:)
Nu ska jag stoppa två trötta barn i säng och sen blir det "Sveriges Mästerkock" på TV. Kanske ett glas vin?

Alina och Hennes ryttare Julia innan Alina skadade sig.


Världens bästa man!

Brrr, -15 grader när barnen och jag steg upp idag, tur att vår underbara pappa hade tänt i pannan innan han åkte till jobbet idag! Förutom en del små detaljer (disk, tvätt, minnet...) så har jag en helt under man, undra vad jag skulle göra utan honom? Har insett att jag kan stå ut med alla hans brister, eftersom fördelarna helt klart väger upp; han ser till att vi inte fryser, bär vatten till hästarna, lagar supergod mat och är helt enkelt bäst.
Nu ska vi köre en runda till Ingelsta och lämna lite saker till Thess, sen blir det lite ridning i em och kvällen bjuder på dans för Amelia.


Pratsam till tusen

Hade hovslagaren här till Samona idag. Hon fick en ganska otäck hovspricka för ett par månader sen som vi har krånglat lite med, men lyckats hålla i skick. I helgen slog hon dock upp en stor flisa så det var bara att ringa hovslagaren. I vanliga fall har han ganska bråttom när han kommer och brukar inte vara jättepratsam, men idag vet jag inte vad som hänt. Det tog honom nästan 2 h att verka Samona, och det berodde inte på att han arbetar långsamt utan att han pratade hela tiden. Visst är det trevligt när folk är pratsamma, men när det är svinkallt ute och man dessutom ska hämta barn på dagis blir man lite stressad...
Samona blev iallafall fin och fötterna och han tyckte inte flisan var så farlig. Dessutom är sprickan nästan helt borta nu och det känns ju skönt.
Tog ut Corinne för att tömköra henne, vilket inte var någon särskillt bra idé;( Det blåste halv storm samtidigt som det snöade rakt i ögonen och Corinne var superpigg...
Fick till slut fason på henne och hon gick riktigt bra. Dett aär en häst som är riktigt rolig att tömköra; hon är väldigt duktig (har ju utbildat henne själv) och fin att arbeta på töm. I morgon hoppas jag att vi kan ta oss ut i skogen, både hon och jag börjar tröttna på fältet nu. Problemet är att det är snorhalt i skogen, även att hon har fyra broddar i varje sko:(



Samona under sin tid som tävlingshäst



Numera ser hon ut som ett tvättäkta avelssto;)

Sjukstuga...

Den senaste veckan har milt sagt varit hektisk! Det började i torsdags när jag kom hem från jobbet på morgonen och skulle släppa ut hästarna. Vanligtvis försöker Samona riva sin box så fort hon hör att man närmar sig stalldörren eftersom hon inte tycker om att vara inne. Men idag hörde jag inte ett ljud. När jag kom in i stallet såg jag att hon stod längst in i hörnet i sin box och hängde. Min första tanke var att hon hade fölat, men det hade hon inte. När jag kom in till henne såg jag att svetten bokstavligen rann om henne så jag tempade och gav henne vatten; hon drack 3 spannar i ett svep! För att göra en lång historia kort ringde jag veterinären som kom och tog en massa prover på henne. Veterinären misstänkte krångel med njurarna som oxå blodproverna senare visade. Vi kände oxå på fölungen som verkade ok. Veterinären gissade på en brun hingstunge, vi får väl se vad som tittar ut om ett par veckor:)

Senare samma kväll hade vi blodbad när Tove lyckdes skära sig i fingret på en glasbit. Blodet forsade verkligen fram och kontakten med sjukvården ska vi inte ens gå in på...
Vi lyckades tillslut få stopp på blodet och Tove var så duktig hela tiden:) Hon var mest stolt över sig gigantiska plåster.

Hittade lite bilder som jag tänkte lägga in:
Den första har jag stulit från Emelie och den visar mig och hennes varmblod Mini.  (ni får inte titta på hans fruktansvärda form...)





Amelia på Mia -09



Corinne:) Den här bilden är oxå stulen av Emelie

Nu är det dax att fixa lita mat till barnen och sen göra sig redo för jobbet.
Kram

13 feb

"Vintern rasar ut bland våra fjällar..." - trodde vi ja! Men ack, vad vi bedrog oss. Nästan all snö hade smällt undan och vägarna var torra och fina innan skiten kom tillbaka:( Onsdag/ torsdag regnade det och snöade om vartannat tills allt var täckt av is. Idag visar tempen -15 grader, klarblå himmel och trålande sol.
Vad har hänt här de senaste dagarna då? Jo, i torsdags fm kom Helena Wall på besök och stannade till fredag. Det blev alldeles för mkt kaffe och massor av prat om allt möjligt:)
I går var mor och far här på middag, porterstek på älg, vilket alltid är lika roligt. Veckans skräckupplevelse kom i går kväll när jag skulle köra Corinne till ridhuset för att Sofie skulle hoppa henne. Vägen var blank av is! På vägen till Tingsryd finns 2 fruktansvärda backar som är hemska när det är barmark och torrt, gissa hur de var nu...
Corinne hoppade iallafall fint, även om hon uppförde sig som ett monster stundtals; kunde inte stå still, glodde på alla andra och var allmänt förvirrad. Hon är ju dock alltid snäll att rida och gör alltid sitt bästa under ryttare så det gick bra. Trotts att det bara är andra gången hon åker själv i transporten gick hon rakt in, stod still hela vägen och lugnt ut igen:) Ibland glömmer man att hon bara är 5 år...
Idag är Fredrik i Lenhovda och isfiskar så barnen och jag har en lugn hemmadag. Tanken är att Emelie och jag ska rida i em, beror lite på när Fredrik kommer hem.
Egentligen skulle jag vilja plocka fram en stor sopsäck och slänga massa skit som ligger överallt - jag blir tokig av att det ligger fullt med saker framme! Får se om energin vill infinna sig eller om det får vänta...
Nu ska jag iallafall dricka mitt kaffe och sen får vi se hur dagen utvecklar sig:)
Kram

Nedräkningen kan börja!

Idag är det exakt 5 veckor kvar till Samona ska föla och exakt 7 veckor till Alinas fölunge ska titta ut. Jag trodde att jag var nervös innan men nu undrar jag hur jag ska överleva detta. De flesta vet vilket helvete vi hade senast det skulle fölas; båda fölen och ett sto dog. Dessutom är det väldigt mkt pengar som står på spel när det gäller Samona...
Båda blivande mammorna mår iallafall bra, även om Samona tycker det är lite överdrivet att behöva stå inne på nätterna. Jag hade lite panik över mina hagar, men nu ser det ut att lösa sig. Hagen som var tänkt för fölen låg under 50 cm snö; inte lätt att släppa ut små föl där. Men nu är den nästan bar så jag hoppas verkligen det inte kommer en massa ny snö!
För övrigt är allt blöt och lerigt här just nu; vinterhagarna ser ut som en sanitär olägenhet och allt är så skitigt. Dessutom blåser det storm idag (fast vi har ström!) :(
Vad händer annars då? Nja, inget som inte hör till vanligheterna. Sotaren kommer i morgon så det är nog bäst att rensa upp i pannrummet så han kommer fram. Konstigt att det samlas så mkt skit där...
Borde nog försöka röja upp lite här hemma oxå plus att det ser ut som kriget i stallet. Får nog börja inne och sen jobba mig utåt:)
Nu tittar solen faktiskt fram igenom molnen! Bäst att sätta fart medans energin fortfarande finns kvar.
Kram

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!