Bilder från ALV



Amelia o. Tove i sängen som Nils Karlssons Pyssling bor under



Karlsson På Taket o. Lillebror



Tove tittar in godisaffären där Pippi köpte 18 kg karameller



Ville Villekulla



Alfred och en trött Tove på LillaGubben



Tove skulle såklart prova alla gunghästarna...



Amelia på "Inte-nudda-marken"banan



Amelia, Daniel och Alfred åker flotte



Amelia som Pippi



Även papporna roade sig...
Fredrik o. Danlier som Kling o. Klang



Man blir trött efter 8 h lek...


Astrid Lindgrens Värld

I torsdags åkte vi så med fullpackad husvagn mot Astrid Lindgrens Värld. Barnen studsade ur sängarna kl 05.00 och undrade när vi skulle åka...
Efter en del konfererande med vårt resesällskap togs beslut att vi skulle ställa husvagnarna i Gamleby på en jättefin camping (tror den hette KustCampingen) vilket vi oxå gjorde. Regnet östa ner hela vägen upp och fortsatte troget under resten av torsdagen, men vad gör det när det finns regnkläder?? Barnen hade iallafall kul i regnet medans vi vuxna höll oss i förtältet:)
På fredagen bar det iväg till ALV och turligt nog lös regnet med sin frånvaro! Vi hade en helt super dag med massor av lek, föreställningar, god mat och mer lek. Både Amelia och Tove tyckte bäst om Pippi, vilket inte var någon överraskning...
Toves lycka var gjort när Pippi kom fram och pratade med henne! Hon lämnade oxå sin napp i Ville Villerkulla, men ångrade sig eftert en stund.
Jag måste säga att trotts det ganska dyra inträdet var det värt varenda krona! Det fanns massor för barnen att göra (även för Tove), mängder av roliga förställningar och sagofigurer överallt. Har en känsla av att det blir ett nytt besök nästa år:)
Även om det är jätteroligt att vara iväg är det kanska skönt att komma hem. Husvagnen får vänta tills i morgon att bli urpackad, för nu ska jag sätta mig på min altan och dricka ett glas rött!
Kram

Altan, Lissebrg och marknad

Det var värst vad tiden går fort när man ha semester...
En vecka har redan gått och man undrar nästan vart den tog vägen? Fast vi har faktiskt hunnit med en hel del! Altan är färdig så långt att man kan använda den. Det fattas fortfarande ett räcke + att sidorna ska kläs in, men förhoppningsvis fixar mannen med det idag:) Dessutom har han kommit på att den ska byggas samman med verandan så man slipper gå upp och ner...
Blir super när det är klart!

Under den gångna veckan har vi oxå hunnit med ett besök hos min kära syster och Lisseberg. Självklart valde vi den enda dag de senaste veckor som det har regnat, men vad gör det? Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder! Och utrustade med regnkläder klarade vi oss riktigt bra. Amelia skulle självklart åka de största och hemskaste karusellerna, vilket hon sjorde med moster eftersom mamma är för feg;) Tove tog det lite lugnare och tyckte det var roligast att hoppa i alla vattenpölar.

I går hade vi besök av fam. Jönsson vilket innebar grillat, barn som lekte och mycket skratt. Konstigt att det ska gå så långt mellan gångerna man träffas. Nu fick vi iallafall äntligen träffa lilla Alma som måste vara den goaste och gladaste unge jag sett på länge.
Idag blir det ett besök på Tingsryd marknad tillsammans med mor och far och kvällen innebär hoppning med Corinne. I morgon ska husvagnen packas och på torsdag drar vi till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld.

Nu ska jag fixa lite fika till Fredriks kaffegäster:)
Kram

2:a semesterdagen!

Först och främst ska jag säga att idag går alla våra tankar till familjen på Häringaryd (Nafnas ägare) och främst deras dotter Lilja som ligger på hjärtintensiven i Lund. Hoppas allt går bra och Lilja blir frisk snart!

Igår började både Fredrik och jag officiellt vår semester. Det firades med en dag på Ronneby Brunnsbad tillsammans med familjen Antonsson. Fredrik och barnen badade hela dan medans jag låg på en filt och myste. Är fortfarande inte återställd efter sjukan men det börjar gå åt rätt håll. Barnen tyckte iallafall det var jättekul och njöt i fulla drag.

Idag har Emelie och jag varit ute en runda med Corinne och Nafna medan Fredrik och Amelia var i växjö och hämtade plattor till farmor och farfar. Tove fick lite egentid tillsammans med farmor vilket var uppskattat:) Resten av dagen består för min och barnens del av äkta semestesysselsättning - ingenting - och för Fredriks del förberedelser inför morgondagen då plintarna till altanen ska grävas ner. Barnen ska åka till mormor och morfar i morgon och stannar där till fredag så vi kan göra klart altanen, eller planen är så iallafall...

Kram

Ölands djurpark



Djupa diskussioner?



Se upp i backen!






Kolla in minen!



Lite krångligt...



Gissa vilken Tove helst ville åka...



Gott med lite fika för att fylla på energin



Ska vi bada mer?



Fikapaus igen:)



Amelia i "Larven" med moster Tina



Tove åker karusell med mormor



Dax för glass med morfar



Även mormor och moster Tina njuter av glassen i värmen


Falsterbo, Ölands djurpark och borrelia

Detta blir nog ett långt inlägg, men jag känner att jag måste uppdatera lite om vad som hänt här på sista tiden. Värmen tär på oss alla och bloggen har inte precis varit högprioriterad...
5-6 juli var det iallafall dax för den årliga turen till Falsterbo Horse Show. Eftersom de ändrat vecka (brukar ligga v29) hade vi ingen barnvakt och därför fick det bli en kortvisit tillsammans med barnen. Trotts den nästan olidliga värmen gick det förvånansvärt bra och barnen tyckte det var kul. Amelia handlade en massa saker till Lillebror, med ursäkten att han behöver lika mycket saker som mammas hästar...
Det blev nya skydd, ett par schabrack, några borstar, ett glitter-ridspö och lite annat. Amelia var nöjd och mammas plånbok lite lättare:) Även jag fick med mig lite bra-att-ha-saker hem, bl.a. ett flug-skrittäcke till Corinne vilken nog var mitt bästa inköp! Efter några timmar på mässan och ytterligare några på stranden åkte vi på torsdagskvällen till fam. Lönn (Alinas ägare) där vi skulle övernatta. Kvällen tillbringades mestadels av barnen i deras pool, vilket var mycket uppskattat. Vi åt gott och hade jättetrevligt. Både Amelia och Tove somande på soffan efter en lång och rolig dag.

I söndags var vi på Korrö för att fira min farmors fördelsedag. Trotts den fruktansvärda värmen var det väldigt trevligt med god mat och vacket utsikt. För er som aldrig varit på Korrö kan jag verkligen rekommendera det; deras mat är fantastisk och läget vid ån helt underbart. Efter maten åkte vi alla hem till oss för efterrätt; rabarber- och jordgubbspaj. Allt som allt var det ett mycket lyckat födelsedagsfirande och jag tror kära farmor var nöjd:)

I går bar det av till Ölands djurpark tillsammans med mormor, morfar och moster Tina för bad och karuseller. Deras vattenland är jättefint och barnen badade som galningar hela dan. Amelia håller på att lära sig simma så hon tränade och tränade. Hon har fått in tekniken ganska bra men har lite svårt med hastigheten för att hålla sig flytande:) Tove är en riktig badtok och skulle helst åka vattenrutshekana hela tiden. Fick tag i jättebra armpuffar till henne, vilke var tur för ungen kastade sig från kanten där hon inte nådde botten men flöt upp igen. Solen sken hela dan samtidigt som det fläktade lite vilket gjorde vädret perfekt. När vi skulle åka hem hann jag inte ut från parkeringen innan Tove sov som en sten. Amelia lyckades hålla sig vaken 'nda till Linneryd innan hon slåcknade...

Så till den "tråkiga" delen: jag har haft värk i kroppen ett par dagar och i natt blev det helt outhärdligt:( Efter påtryckningar från mina kära sambo ringde jag vårdcentralen idag på morgonen som gav mig en tid direkt. Domen blev njurbäckeninflammation och borrelia. Visste inte ens att jag blivit fästingbiten! Fick iallafall en ordentlig penicillin kur så jag hoppas det hjälper. Inget särskillt kul sätt att börja sin semester, men vad gör man?
Nu blir det iallafall vila ett par dagar innan semesterbestyren sättar fart, bl.a. ska altanbygget påbörjas nästa vecka.
Kram

Falsterbo-bilder



Köttbulle-paus i Falsterbo



Lite trött kanske...??



Vätskepåfyllning efter bad i poolen



Amelia i fam. Lönn's pool



Man blir trött efter en lång dag på Falsterbo Horse Show...


Första galoppen



Lillebror i full Falsterbo-mundering



Stjärnekipaget

I lördags galopperade Amelia på Lillebror för första gången! När jag väl fick henne att prova skulle hon galoppera hela tiden och var så stolt över sig själv:) Kanske var det alla nya saker hon inhandlade till honom i Falsterbo som gjorde susen? Fin blev han iallafall och duktiga var de!


Skåne tur och retur

Detta har nog varit en av de längsta dagarna i mitt liv; först 5 h framför klockan på Börjes Cup, som började med en riktigt otäck olycka, och sen 6 h ensam i bilen...
Till på köpet har vi haft ca 30 grader varmt här! Nåja, jag såg en del fina ponnyekipage på fm och en hel del av vackra (?) Skåne på em;) Nu är iallafall Stella och Alina tillbaka här hemma; runda som bollar och med (förhoppningsvis) fina bebisar i magarna. Detta betyder att årets betäckningssäsong troligtvis är avslutad hos oss med resultatet att vi har tre dräktiga ston av fyra möjliga. Det är 75% bättre resultat än förra året!

Måste oxå skryta om min stora bedrift! Under helgen skulle våra får klippas men eftersom vår fårklippare bestämmde sig för att ta semester fick jag klippa dem själv. Jag har aldrig klippt ett får i hela mitt liv! Men nu är alla nio klippta och jag lyckades utan några större blodbad. Tror dock inte jag ska söka jobb som fårklippare... 

Planen för veckan är att vi åker till Falsterbo torsdag-fredag. Ska bli skönt att komma iväg lite även om det bara är två dagar:) Tur för oss så har Alina en väldigt snäll ägare som låter oss bo hos dem, tusen tack!
Som avslutning på denna dag ska jag nu krypa ner i soffan, sätta på en film och bara mysa:)
Kram

2 juli

Känner att bloggen blir lidande just nu, men det finns så himla mkt att göra och så lite tid! Dessutom är ju vädret så fint så man vill bara vara ute så mkt det går:)
Idag har vi iallafall hämtat hem fåren för att klippa dem. De åker tillbaka till betet efter helgen (om de överlever klippningen...) För övrigt har vi njutit av solen idag tillsammans med Helena och barnen som är nere på besök.
Heögen består för min del av Börjes Cup och dessutom ska jag hinna köra till Skåne på söndag em/kväll för att hämta hem Stella och Alina som nu är klara hos hingsten. Förhoppningsvis ska vi hinna med lite bad oxå!
Nu ska det köras vatten till djuren och plockas upp i trädgården:)
kram

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!