upp och ner

Ja, så kan man verkligen beskriva dagen. Lika bra att börja med det tråkiga så är det avklarat...
Fick idag besked att vår fina uppfödning e. Prestige har fått galoppera vidare till de gröna ängarna. Efter en skada innan jul återhämtade han sig inte och har idag fått somna in. Detta är vi såklart väldigt ledsna över, särskillt eftersom han var en mycket lovande pojke. Våra tankar går idag till hans ägare Emma samtidigt som vi är stolta över det fina arbete hon lagt ner på honom.

Så till det positiva!
Igår kom vårt senaste tillskott till stallet; ett litet sto e. Ritchfield u. vårt arabsto Nickan. Corinne är en otroligt söt liten dam som för dagen mäster ca 158 cm. Hon är insutten under hösten och tanken är nu att hon ska fortsätta sin utbildning här hos oss för att sedan säljas. Tömkörde henne med sadel idag och hon är verkligen jätterolig att jobba med!
Har oxå fått rapport idag att alla ston är betäckta/ seminerade! Samona och Nickan ska kollas i morgon och kommer sen ev hem om allt är ok. Stella och Alina kommer stanna hos hingsten tills de är konstaterade dräktiga för att sen hämtas hem. Efter förra årets utdragna betäckningar vore det en dröm om allt kunde gå smidigt i år, men det gäller att ha låga förväntningar...


25 april

Efter en lång dag i bilen är alla ston som ska betäckas nu hos hingst. Det var inte meningen att Samona och Nickan skulle åka idag, men när vi kom hem från Skåne visade de brunst båda två så det var bara att lasta in dem i släpet och köra även dem...

Så nu återstår bara Schex och Mini hemma och Schex kommer åka till Stina i morgon för att gå som sällskap till hennes ponny som tyckte livet blev lite trist när Donna åkte.

Jag är nu helt slut och tänker mysa ner mig i soffan med en bra film och lite mums.
Kram

Doña Alicia



Vackra Donna!




En häst mindre

Idag har då Donna flyttat hem till Helena, Marcus, Alfons och Tillis. Som alltid när jag säljer hästar känns det lite vemodigt men samtidigt skönt. Jag får väl göra som Ninni säger och tänka på inkomsten;) Dessutom vet jag att hon kommer få det bra och det gör ju saken väldigt mycket lättare! Donna uppförde sig som alltid perfekt och traskade rakt i släpet. Fick sen rapport från Helena att hon hade levt rövare på vägen hem, vilket hade sin naturliga förklaring i att hon inte räckte maten...
Väl framkommen började hon direkt mumsa på sin mat och fann sig tillrätta. Hoppas nu bara hon gillar sin nya kompis:)

Ska oxå passa på att både berömma och tacka Stina för det utmärkta jobb hon har gjort med Donna; du är bäst!! Skulle inte tveka en sekund att lämna vilken häst som helst hos Stina för bättre kan den inte få det. Jag hoppas kunna tigga till mig ett par av de otroligt fina bilder Stina har tagit på sig och Donna och lägga upp dem här på bloggen (måste ju skryta lite med dig Stina...)

Nu sitter jag i min sköna ensamhet och tittar på Körslaget. Just nu framför Team Rongedal en operasång och killen som sjunger är helt otrolig! Barnen sover, hästarna är nattade, hundarna matade och gubben är på jaktfest; kan det bli bättre??
Snart blir det nog sängen, blir ju ett par mil i bilen i morgon...
Kram

23 april

Ojdå, är det redan fredag? Konstigt att veckan går så fort...
Idag har vi iallafall en trevlig em på Häringaryd tillsammans med Ninni och barnen. Amelia och Tinna lekte och lyckades på något sätt låsa in sig hos kanninen i en hästbox. Efter en stunds klurande lyckades Tinna ta sig över väggen med hjälp av Amelia och sen öppna dörren. Tur att de är påhittiga!
På vägen hem behövdes det handlas så det blev ett stopp på Willys och sen pizza i Tingsryd innan vi äntligen kom hem med två väääldigt trötta barn.

Den kommande helgen är minst sagt fullspäckad; i morgon hämtar Helena Donna, sen födelsedagsfika hos gammelfarmor och på kvällen ska Fredrik på jaktmiddag. Söndag innebär en tur till Malmö för att lämna Alina och Stella på betäckning.
                                    

                                                                      En glad och nöjd Mia!

Babyboom

Kom på att jag har glömt att blogga alla nya bebisar som har poppat upp runt oss:)
Amelia och Tove fick sin första kusin den 14 april (tror jag det var...), en liten kille som ska heta Lucas. I måndags föddes Cassandra, som är mitt senaste kusintillskott och den 22 mars tittade lilla Felicia ut som oxå hon tillhör mammas kusinskara.
Får inte heller glömma Tobbe och Fridas dotter Minna som föddes den 7 mars:) Stort GRATTIS till alla!
Det är inte utan att man blir lite sugen när man ser alla söta bebisbilder, men sen slår verkligheten till och man inser hur skönt det är att ha det "avklarat":) Nej tack, inga fler barn här inte! Fast det är klart, en till kanske...;)

Jippie!

Äntligen lite glada nyheter efter allt tråkigt som hänt här!! Den 3/5 kommer Lillebror hem:) Fast jag tror att jag är mer glad över det än Amelia, hon har nog tröttnat på att vänta nu...
Hästantalet i Göljahult börjar nu minska, på söndag åker Stella och Alina till hingsten och planen är att Samona och Nickan ska åka vid Valborgshelgen. Sen blir det bara Schex, Lillebror och Mini kvar här hemma. Känns lite konstigt men samtidigt ganska skönt:) De andra kommer ju hem så småningom (förhoppningsvis dräktiga!).

Har inte hunnit med...

...att blogga denna veckan! Trots det vet jag knappt vad vi har gjort som har upptagit all tid...
Det enda jag vet med säkerhet är att jag börjar få ångest över kin dekleration! Kan kanske bero på att jag inte ens har min bokföring i ordning? Fast i torsdags var jag och Ann-Sofie på ett ganska bra info-möte på skatteverket ang när man ska deklarera sitt företag för första gången. Vi fick en hel del bra tips, framför allt på hur man undviker en mamma skatt;) Nu behöver ju inte jag oroa mig för att jag ska betala, hade ju knappt en enda krona i inkomst förra året, bara massa utgifter...

I onsdags var vi hos Ninni och lämnade hem Nafna som ska gå med hingst ett tag för att (förhoppningsvis) bli dräktig. Tanken är att hon ska komma tillbaka hit när hon är klar och sen får vi se hur länge hon stannar. Amelia var lite besviken över att Tinna var i skolan, men hon var glad att träffa Mia och hade ett stort äppel med till henne.

Eftersom jag har jobbat fredag och lördag natt har helgen varit lugn. Fredrik och co var på återträff på Ryssby igår, 10 år sedan ge gick ut; usch vilken gammal man jag har;) Kul hade de iallfall och var väl lagom trötta idag...
Idag har Fredik plockat ut gödseldpridaren för nu måste hästskiten ut innan det ska plöjas.

Vi får ju inte heller glömma att det har varit grillpremiér i Göljahult idag! Det är verkligen något speciellt med den första grillningen:) Till köttet blev det klyftpotatis och grillspett med champinjoner och lök, Fredriks speciallitet!
Det var nog allt för idag, undra om det är något bra på TV'n ikväll?
Kram

                                   
                
                                                                       Grillmästaren i full fart

                                   

                                                                Hungrig Tove väntar på mat


Fönsterputsning...

...har det verkligen varit här idag! Mamma är här tills i morgon vilket har resulterat i 16 skinande rena fönster och nyupphängda gardiner. I morgon blir det lite städning och sen en tur till Ormeshaga för att inhandla lite nya blommor till mina fina fönster.

Förövrigt har vi bestämt datum när Helena ska hämta Donna och det blir den 24 april:) Känns skönt att veta att hon kommer till en bra familj där hon kommer bli behandlad som en prinsessa;)

Nu är alla min krafter slut så nu ska jag slänga mig i soffan och slöa en stund innan kudden kallar!
Kram

Lillebror

Nej, Amelia och Tove ska INTE få en lillebror, det är Amelias nya ponny som heter så. Fick tips om en liten vit b-ponny som skulle vara en perfekt barnponny; snäll i allt, tävlad, lagom ålder och helt enkelt perfekt. Idag var vi och tittade på denna pärla och föll direkt! Han är verkligen en liten sagoponny:)
Att han är snäll är en rejäl underdrift; han är verkligen perfekt! Amelia red runt i ridhuset tillsammans med fyra andra som galopperade runt och där gick Lillebror på långa tyglar och brydde sig inte ett dugg. När hon tog tyglarna styrde han snällt runt, stannade, startade och travade när han skulle. Tjejen som äger honom skulle visa när han hoppade och när hon satt upp förvanlades han till värsta sortens tävlingsponny; gasade runt i ridhuset som om han vore 5 år istället för 22...
När sen Amelia skulle sitta upp igen blev jag lite smått orolig efter att ha sett honom rejsa runt, men icke. Han var precis lika lugn igen och knatade glatt runt:) Sen skrittade hon honom hem till stallet och var så nöjd så. Det är verkligen en ponny man direkt känner att man litar på till 200%. Självklart föll vi allihop pladask för denna lilla skönhet och bestämmde att honom ska vi ha. Tror ärligt inte att det går att få tag i en bättre ponny:)
Ska oxå tilllägga att han tävlade i allsvenskan så sent som förra året så han är en frisk och fräsch herre för sin ålder.

För övrigt har vi pressat hö idag...
Inte min favoritsyssla men hästarna måste ju ha mat. Ca 250 balar blev det och det värsta är att det finns hö kvar till ytterligare ca 350 balar...
Det är väl bra att man har foder så det räcker (och blir över) men det är så fruktansvärt tråkigt att pressa!

Nåja, allt som allt har det varit en bra dag. I morgon ska Muffins åka hem och min plan är att hinna rida en runda med Nafna, undra om man kan rida barbacka med Amelia på henne?? Finns bara ett sätt at ta reda på det, vi provar:)
Måste och säga att Felicia har världens bästa mamma som ställer upp och hjälper mig med min dekleration:)
Kram

8 april?

Är det den åttonde april idag?? Jag är ovanligt förvirrad just nu, beror nog på att jag har tusen saker som ska göras och ingen tid...

Amelia har varit på ridlekis idag och ridit Malin, en liten shettis som är sååå söt. Hon var jätteduktig (Amelia alltså) och tyckte det var superkul att de äntligen har börjat igen. Tanken var ju att hon skulle kunna ha med Muffins dit, men den planen får nog ändras. Troligtvis kommer han få flytta tillbaka hem igen eftersom han inte går ihop med de andra hästarna:( Tråkigt men det måste ju fungera annars blir det inget bra...

Tog massor av fina bilder häromdagen, men som vanligt går inte min kamera och min dator ihop så jag får trixa lite med det i morgon.

Förövrigt händer det en hel del här; jobb, skola, massa måsten och en ny häst... Just precis; nästa vecka kommer troligen en avkomma till Nickan som ska ridas och sen säljas. Som ni förstår är Fredrik överlycklig...

Nepp, nu ska jag kolla på "Paradiset"  och pussas lite med min underbara man;)
Kram

4 april

Idag har det som vanligt varit fullt upp i Göljahult; hästvisning, barnridning och trevliga matgäster. Helena och hennes familj har varit och kollat på Donna och förhoppningsvis föll hon dem i smaken. Stina har gjort ett jättebra jobb med Donna och hon såg så fin ut:)
Tanken är nu att Donna kommer komma hem snart och om Helena bestämmer sig för att köpa henne åker hon i slutet av april. Annars ska jag behålla henne hemma ett tag och rida henne lite själv, sen får vi se vad vi gör med henne.

Amelia och Tillis red en runda i skogen på Nafna och Muffins i em, vilket gick hyffsat; Muffins fungerar tyvärr inte så bra så nu får vi ta oss en ordentlig funderare på hur vi ska göra. problemet är att han försöker betäcka stona, så nu går han ensam och kan inte vara inne samtidigt som stona.

Nu ska jag gosa ner mig i soffan och kolla på en klassiker - Sällskapsresan!
Kram

Påskafton

Vilket underbart väder!! Perfekt påskväder med sol och +18 grader:)
Igår hade vi en MYCKET trevlig kväll ute, tillsammans med bl.a. Helena och Markus, på Harrys. Fast jag blev påmind om varför jag inte tycker om att gå ut i Växjö: en hel drös med slemmiga typer som försökte taffsa vart man än vände sig...
Nåja, kul hade vi iallafall, var hemma runt halv 4 i morse och dreck en hel del Tequilla. Fredrik hade visst lite ont i håret idag, själv mår jag prima förutom att den minimala sömnen jag fått de sista dygnen börjar göra sig påmind...

Idag har vi haft familjen på påskmiddag. Jag gjorde en superläcker apelsincheescake till efterrätt; väldigt lyckad! Såklart var den väldigt enkel annars hade jag aldrig gett mig på det;)

Igår hämtade vi ju oxå hem lilla Muffins. Tanken var att han skulle bo tillsammans med Drottningarna tills Nafna åker hem, men den planen fick drastiskt ändras...
När jag kom dit nu på em försökte han betäcka både Schex och Nickan vilket inte var uppskattat! Detta resulterade i att han fick en hel del stryk, men inte gav han upp för det. Så det var bara att hämta släpet och ta hem honom. När han skulle gå förbi stona här hemma blev han alldeles galen.
Så nu går han ensam i en hage och skriker efter flickorna. Hmm, vi får se om detta kommer funka...

I morgon hoppas jag att vi ska bli en häst fattigare, om hon bara sköter sig;)
Kram

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!