3 v till midsommar!

Tiden bara springer iväg, bara tre veckor kvar till midsommar. Hur kommer det sig att våren och sommaren försvinner i en hast medan hösten/vintern varar i evigheter? Nåja, gäller att passa på att njuta så länge värmen är här - och det har den verkligen varit! Vilket underbart väder vi haft de senaste veckorna, massor av sol och helt underbara kvällar (bortsett från knott och mygg...). Har känts som jag är den enda i världen som längtat efter regn, men det har faktiskt varit väldigt torrt och växtligheten har nästan stannat av. Igår kom äntligen regnet, tyvärr betydde ju det oxå att det blev betydligt kallare:( Men nu får gräset fart att växa igen så det blir både bete till hästarna och gräs att slå:)

Amelia är nu helt återställd och i måndags var hon med på fotbollsträningen - mkt efterlängtat! Till helgen får hon börja rida igen och sen är allt som vanligt. Lillebror har fått ett par välbehövliga veckors vila och har blivit lite rund om magen;)
På tal om rund mage; Alina har fortfarande inte fölat:( I måndags gjorde jag ett kalktest på henne för att se om det börjar närma sig. Testet går ut på att man kollar kalkhalten i mjölken för att se om den är klar. Enligt stickan skulle hon föla inom ett dygn, men inget än. Testet är inte 100% och en del ston går flera dagar efter att mjölken är "klar". Jag tror fortfarande Stella kommer hinna före (beräknad till 2/6) men Fredrik tror Alina fölar innan helgen. Ska faktiskt bli ganska skönt att inte ha någon dräktig till nästa år, det tar på nerverna att vänta på föl;)

På söndag är tanken att TingeLing och hennes kompis ska flytta hem hit ett tag. Ska bli roligt att få hem henne lite och kunna pyssla med henne. När Alina och Stella har ploppat ut sina bebisar hoppas vi kunna släppa alla 6 på bete tillsammans.

Idag kommer hovslagaren, ska sätta skor på Eerna. Hon rids ju en hel del nu men är lite öm i fötterna så vi provar att sko henne fram. Ella ska oxå få ny skor och så ska Mini och Lillebror verkas. Nästa vecka kommer tandläkaren till Lillebror och Ella, både behöver en ordentlig koll i munnen. Ska försöka hinna bada Millan och Buster innan helgen oxå.
Nu ska Tove och jag göra lite frukost och titta på "Smurfarna" en stund:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!