Renoveringsplanering!

Nu är äntligen hösten här och det är dax för mina årliga renoveringsplaner att sättas i verket! Jag anser personligen att vår/ sommar är tid för allt som ska göras ute och höst/ vinter är innemiljöns årstider. I år är det dax för TV/ "finrummet" att får sig en omgång. Detta är (förutom badrummen) det enda rummet vi inte gjort något med sen vi flyttade hit, men nu är det dax!
Vårt TV-rum har en knepig form när man ska möblera:
(ritningen är inte i exakt skala, men det "lilla" rummet är precis så litet/smalt som det ser ut...) Den stora delen av rummer är 7 m långt och 5 meter brett, den lilla är 7x2 m...


Som ni ser finns det inga hela väggar, dessutom är kanterna på valvet väldigt smala (ca 150 cm) och "finrums"delen fruktansvärt opraktisk. Tyvärr går det inte ta bort valvet eftersom det är en bärande vägg (i-balkar rekommenderas inte i såhär gamla hus...) och det skulle bli ganska mörkt om man satte igen väggen.
Idag ser rummer ut så här:


Det jag tycker är svårast när det gäller möbleringen av dessa rum är framför allt att det blir så uppstaplat kring väggarna med massor av tom yta i mitten men oxå att det lilla rummet är så konstigt format. Idag har vi ett matsalsmöblemang bestående av bord med 8 stolar. Detta ska ut! Vi använder bara det vid jul, resten av året fungerar det som skräpsamlare:(

Väggarna i den stora delen består av solgul tapet med någon grönaktig bård, vitt spänntak och trägolv. den lilla delen har vita strukturtapeter på väggarna och någon form av medaljongtapet (!) i taket.

Hur ser då planerna ut? Jo, något sånthär hade jag tänkt:


Sä här är tanken i stora drag, men hur slutresultatet blir återstår att se;) Väggarna ska iallafall bli vita med någon form av fondvägg, ev ska spänntaket ner och det ska läggas in nya golv. Hoppas bara det blir bra när det är klart!

Ett projekt som nästan är klart är hallen. Eftersom det finns noll förvaring var det hög tid att göra något åt det så det blev en tur till staden för lite shoppning på JYSK:


Byrå 6 lådor MAUI vit
Förstora bilden
Loading zoom..
 
 
Bänk MAUI med dyna 3 lådor vit
Förstora bilden
Ska ta en bild på hallen i morgon så ni kan se hur det blev:)
Kram



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!