Höst = köttgryta!

Idag har det verkligen varit perfekt väder för köttgryta; kallt, regn och blåst. Vi är en riktig "grytfamilj" - vi älskar alla former av grytor, dessutom är det ju så enkelt och smidigt!
Idag blev det den här varianten:

1 kg grytbitar av vildsvin
1 stor gul lök
3 morötter
1 burk hela campinjoner
3 dl kantareller (förvällda)
enbär + vitpepparkorn (hela) efter smak
grädde
salt + peppar
ca 1 dl svart vinbärsgelé

Bryn köttet i smör (krydda ev med allkrydda), när köttet fått lite färg lägger du i enbär + vitpepparkorn och slår på vatten så det täcker. Låt koka MINST 2 timmar (gärna 3), om det behövs slår du på mer vatten under tiden. Hacka lök + morötter efter tycke och lägg i grytan - koka ytterligare 30 min. Tillsätt svampen och gelén och koka 30 min till. Slå på grädde samt ev redning, smaka av med salt och peppar och låt koka ihop. Klart!
Gryta blir såklart bättre ju längre den får koka, ca 4 timmar brukar vara perfekt. Självklart kan man använda vilket kött man vill, men den blir absolut bäst på viltkött eller nöt.


Dagens köttgryta, serverad med ris och egeninlagd pumpa:)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!