Dålig kombination!

Ella+kraftfoder+älgloppor=dålig kombination! För att göra en lång historia kort; Ella har fått extra kraftfoder ett par dagar eftersom gräset börjar bli ganska tomt på näring och hon lätt tunnar av. De går fortfarande ute dygnet runt och så länge det finns gräs att tugga på så äter hon inte hö, därför har hon fått kraftfoder istället. Igår när Amelia och jag skulle rida ut var hon pigg som en mört! Allt var farligt (hon gör inget, blir bara väldigt spänd...) och hon hade stora problem att skritta. Dessutom var skogen full av älgloppor! Detta gjorde att hon höll på att bli tokig så det blev en kort runda, ville ju inte att hon skulle skrämma slag på Lillebror.
När vi kom hem och jag tog av henne utrustningen kryllade det av älgloppor över hela henne, så det blev att ta fram klippmaskinen och klippa henne. Nu kan man iallafall hitta odjuren och befria henne från dem!
Hon har fått 2 kg Kraft Groov, men tydligen sätter det sig lite för mkt i huvudet på henne så idag blir det till att inhandla kornkross och olja istället. Jag hade tänkt hon och Lillebror skulle gå ute denna veckan oxå och sen stallas in, men eftersom hon vägrar äta hö ute får de nog gå in på nätterna nu. Alina och TingeLing ska hem från betet till helgen och ska sen gå tillsammans med Stella på lösdriften tills det är dax för TingeLing att vänjas av i början av nov.

Om en stund ska barnen och jag bege oss till Tingsryd för tandläkarbesök och presentshopping. Barnens syssling Oscar fyller 1 år idag och ska självklart få ett paket, frågan är bara vad vi ska köpa...
Bilen ska oxå lämnas in för att äntligen få rutan bytt! När vi kommer hem får det nog bli lite pyssel, tvättberget växer så det knakar:(
Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!