Ups and downs...

Tänk vad fort livet kan svänga från hopp till förtvivlan och sedan åter igen, man lär sig verkligen att inte ta något för givet. Eftersom chocken och sorgen fortfarande är så nära blir det ingen detaljerad beskrivning om vad som hänt, men en sammanfattning ska ni få (nu rinner mina tårar redan...).
I torsdags morgon förlorade vi Samona och hennes föl under fölningen; fölet låg alldeles tokigt och gick inte få ut trots flera timmars slit. Samona använde alla sina krafter men till slut orkade inte heller hon och det fanns inget annat val än att låta henne slippa lida...
Jag är enormt tacksam för att jag har så underbara människor i min omgivning, särskillt Ann-Sofie som kämpade så för Samona, Fredrik som är en riktig klippa i sådanahär situationer och Anna/Beata (Samonas f.d. ägare) som gav oss allt stöd man kan tänka sig.

Lika fort som hoppet kan försvinna kan det återvända, för i fredags morgon stod ett nytt litet liv i hagen; ett stoföl e. Priory Dallas - Alina. Fölningen gick som en dans och både mor och dotter mår prima:) Det är en pigg liten fröken med massor av humör och gudomligt söt. Alina är just nu väldigt hönsig, men tror det lugnar sig när hon har landat i sin roll. Planen har ju hela tiden varit att sälja Alinas föl, men efter vad som hände med Samona har vi beslutat behålla henne som Amelias framtida tävlingsponny.

Hurvida det blir fler föl i Göljahult är idag väldigt osäkert. Det enda som är säkert är att det inte blir fler storhästföl på många år. Vi förlorade ju ytterliggare ett sto under fölningen för två år sedan och hade samma år ett dödfött föl, så det känns som om det inte är meningen helt enkelt. Men nu ska vi glädjas över vårt lilla ljus i mörkret (som ännu inte har något namn) och hoppas hon växer upp till en fin tävlingsponny.






R.I.P Samona


Kommentarer
Postat av: Helfena
2011-05-01 @ 22:25:59

Usch jag är så lessen för din skull... Fan.



Men jag måste passa på att påpeka att Helena är ett väldigt fint namn..



Synd att det är så långt. Hade gärna funnits på plats och inte bara i luren, men du vet att du alltid kan ringa.När som helst.



Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!