Cykelfest!

Igår var det dax för den årliga cykelfesten i Linneryd, och för första gången skulle vi vara med. För er som inte vet hur cykelfester går till ska ni få en kort förklaring. Det går ut på att man äter en trerättersmiddag bestående av förrätt, huvudrätt och efterrätt hos olika personer. Alla deltagare ansvarar för en rätt och sen cyklar man emellan de olika måltiderna. Det hela avslutas med en gemensamm fest.
Vi började med att samlas vid idrottsplatsen i Linneryd där vi fick tre kuvert, märkta med klockslag. Klockan 17.30 skulle första kuvertet öppnad, där hittade man info om var förrätten skulle intagas. I vårt kuvert stod det; "i en husbil någonstans vid Kyrkviken" (Kyrkviken är sjön i Linneryd). Det var bara att sätta sig på cykeln och trampa iväg. Vi hittade husbilen ganska snabbt och där blev vi bjudna på en supergod fisksoppa och så klart massa dricka. 18.30 var det dax att öppna nästa kuvert och där stod att huvudrätten skulle serveras i "ett rött hus på höger sida i Linneryds By"...
Jaha, det vara bara att återigen sätta sig på cykeln och leta upp ett rött hus på höger sida. Där fick vi en afrikansk kycklinggryta med ris och goda tillbehör, naturligtvis oxå mer dricka:)
Efterrätten skulle vi själva stå för så när klockan blev 20.15 begav vi oss till fritidsgården där vi blivit inackorderade för kvällen (arrangörerna tyckte det var för långt att cykla till Göljahult...) Efterrätten bestod av bär men vanlijvisp och vit choklad. Efter all mat (och all dricka) bar det av till byggdegården och den gemensamma festen, där det blev massor av dans, skratt och prat. Det hela var väldigt lyckat och uppskattat av alla. Fredrik, som är väldigt duktig på att dansa, var en flitig kavaljer och dansade tills svetten bokstavligen rann:) Själv fick jag nöja mig med ett par dansen eftersom mitt knä tyckte det räckte med allt cyklande.
Tur för oss så har Amelia och Tove en snäll farfar som hämtade oss så vi slapp cykla hem. tur var oxå att det var just denna natt klockan skulle vridas tillbaka, den extra timmen med sömn behövdes verkligen! Farmor var kanske inte riktigt lika glad när barnen vaknade kl 6...
Dagen idag har inte varit särskillt aktiv, Fredrik har haft besök av Ulrik hela dan och själv har jag tampats med mitt onda knä. Dock lyckades vi fixa till pumporna som nu lyser fint på stenstolparna vid infarten. Hoppas bara de håller sig till lördag.
Kram



Amelia i moster Tinas guldskor



Tove med minishettisen Malin



Amelia på simskolan när de övade livräddning


Kommentarer
Postat av: Helena
2010-11-01 @ 06:05:45 URL: http://balstavidlund.blogg.se/

jag vill oxå cykelfesta!!! fast vi kan inte ordna nått sånt.. Antingen blir det för långt att cykla eller så blir det typ 50 meter mellan varje..

Låter som det var kul iallafall! Jag ringer senare!!



ha´t


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!