Hur kan man??

Världen är en hemsk plats. Särskillt när man är liten och inte kan försvara sig. Då borde det vara självklart att det finns någon som ser efter och skyddar en. Varför är det inte så? Såg två filmer på YouTube. Den första handlade om Baby Brianna, en liten flicka på några månader som misshandlades och våldtogs så svårt av sina föräldrar (!) under sina få månader i livet att få dog. Den andra handlade om Kelsey, en flicka på två år som även hon misshandlades så svårt att hon dog (av sin styvfar). Det värsta med dessa barn är nog inte att de dog, även om det är fruktansvärt, utan att myndigheter och omgivningen visste vad som pågick utan att göra något åt det! Hur kan man leva med sig själv och veta att man kanske kunnat rädda dem? Hur kan man som förälder göra så mot sitt barn? Barn är ingen rättighet det är en gåva! Något man ska vårda, älska och skydda mot allt ont. Baby Briannas mamma hade bitit henne uppredade gånger i armar och ben. När man frågade henne varför svarade hon att flickan inte ville sluta skrika. Hon hade då inte fått mat på flera dagar... När Brianna äntligen kom till sjukhus fanns det inte ett ben i hennes lilla kropp som var helt. Hennes pappa och farbror hade kastat upp henne på hustaket och låtit henne ramla ner på marken. Kalyes styvfar började sin misshandel av henne redan när han träffade hennes mamma. Trotts det gifte Kalyes mamma sig med honom, väl medveten om vad som föregick. Kalyes riktiga pappa var innom armen och stationerad i Irak utan vetskap om vad som föregick. tre dagar innan han skulle återvända hem fick han beskedet att hans lilla flicka hade dött...

Hur kan sådanna här saker ske? Om man upptäcker att någon missköter eller varnvårdar sina djur tas de ifrån en, men sina barn kan man behandla nästan hursomhelt innan något sker. Det är den här typen av föräldrar som befolkar vår värld med hemska människor. "Barn som utsätts för våld lär sig att bli våldsamma" stämmer väldigt bra.

Var stolta över era barn, älska dem så som de förtjänar att bli älskade och skydda dem från allt ont. De är en gåva!
Kram

Kommentarer
Postat av: Helena
2009-08-26 @ 21:04:17 URL: http://helenawall.blogg.se/

Hejsan...

Så sant!Jag anmälde en mamma i juni, hennes son var 6 mån och ingen annan i närheten vågade ingripa..Vet inte hur det gick sen men soc har koll på dem.Hemskt.Min filosofi är att ingen kan göra allt men alla kan göra något.Bättre att anmäla än att stå och se på.En 6 månaders kan knappast ropa på hjälp.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!