Idétorka!
Försöker förbrilt komma på vad jag ska bjuda på för mat på söndag. Amelia ska hoppa i Tingsryd och har bjudit in mormor o morfar, gammelfarmor samt farmor o farfar för att titta och äta middag efteråt. Känner att jag har noll inspiration till mat just nu och har därför ägnat massor av tid till att leta igenom recept, internet och alla mina kokböcker (jag har massor!) men inget verkar lockande. Några tips?? Får nog bli en tur till svärmor i morgon och rots igenom hennes receptsamling oxå...
Såg förresten en komisk sak för en stund sen. Det har ju varit mkt prat om att laktosintollerans inte finns, att man inte kan vara överkänslig mot just laktos utan att det egentligen är något annat man är känslig mot. Trots detta gör Apoteket reklam för ett test man kan göra för att se om man är laktosintolerant. Dubbla budskap? Tja;)
Nu är det dax att krypa i säng och lyssna till Fredriks underbara snarkningar (...) men först en en drös med piller så man överlever natten:(
Kram
Bjuder på en bild av Toves egenhändigt målade naglar:)
Indonesisk kycklinggratäng
Knappt 4 portioner
1 Grillad kyckling (eller kyckling fileer eller fläskfile eller vad fan man känner för)
1 stor grön paprika
3 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk Curry
1 msk Sambal oelek
1 dl Mango chutney
Ugn 225 grader
Dela upp kycklingen i bitar.
Strimla paprikan.
Lägg kyckling och paprika i ugnsäker form.
Vispa grädden till löst skum.
Rör i pressad vitlök, curry, sambal oelek och mango chutney.
Häll grädden över kycklingen.
Gratinera i c:a 20 minuter tills det ser gott ut.
Passar fint med ris.
(Mailade den oxå).
Vi brukar ta ett par påsar kycklingfilé + fläskfilé elelr så och ugnssteka i långpanna,sen gegga ihop allt. var försiktig med sambal oelek bara med tanke på barnen. Skit gott!
Lycka till!!